• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

09.11.2021

09:51

"TO SAM NAŠAO U POŠTANSKOM SANDUČETU, ONI SU MI VRATILI..." Nova neverovatna izjava osumnjičenog Gorana Džonića

printscreen

Vesti

"TO SAM NAŠAO U POŠTANSKOM SANDUČETU, ONI SU MI VRATILI..." Nova neverovatna izjava osumnjičenog Gorana Džonića

Podeli vest

Goran Džonić iz Moravca osumnjičen za ubistvo brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije na poslednjem saslušanju pred VJT u Nišu tvrdio je da iz njegovog pištolja nije pucano na porodicu.

Mada je naveo da su braća K.M. i K.M. koje je označio kao inspiratore i neposredne izvršioce zločina, uzela njegovo oružje radi egzekucije Đokića, rekao je da ipak nije korišćeno za ubistvo. 

Razlog za to, kako je naveo, je neispravnost pištolja.

Kupio pištolj da bi zaštitio roditelje?

- Kazao je da jeste pištolj nabavio kako bi zaštitio roditelje jer su devizni penzioneri, pa su mogli da postanu meta pljačkaša. Međutim, naglasio je da ga oružje uopšte nije interesovalo, te da se pokvarilo. Pritisnut dokazima, priznao je da se taj kvar sastojao u tome što je pištolj zarđao. Ti navodi ga dodatno inkriminišu iz jednostavnog razloga jer je on vrlo vičan majstor, "svaštar", sposoban da popravi mnoge stvari. Između ostalog i svoj motor je popravljao, a onda je sasvim jasno da ako je to bio u stanju, s obzirom na to da se radi o složenom sistemu, da je bez ikakvih problema mogao da i pištolj dovede u funkcionalno stanje. Veštačenje će pokazati da li je iz tog pištolja pucano, ali je nesporno da je mogao da ga popravi ako je stvarno bio u kvaru – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Takođe, Džonić se najpre pravio nevešt, pa je rekao da nije ni posebno vičan rukovanju oružjem, iako mu je kao pripadniku MUP –a, bilo dostupno, da bi poveden sujetom u jednom trenutku ipak priznao da, kako je kazao, "može i u mraku da ga lako sastavi i rastavi".

Foto: Privatna arhiva

Goran Džonić osumnjičen je za ubistvo porodice Đokić

Njegova priča puna je rupa i nelogičnosti kao navod da su mu braća Jojke, kako nazivaju K.M. i K.M., vratile pištolj, ali ne i metke.

- Rekao je da ih je kasnije pronašao u poštanskom sandučetu, što je potpuno neverovatan navod. Nije umeo da objasni, zbog čega su mu uzeli pa onda vratili zrna – kaže naš izvor.

U nastavku istrage protiv Džonića biće sprovedena balistička i biološka veštačenja radi razjašnjenja najnovijih izjava prvoosumnjičenog za teško trostruko ubistvo.

Svedoci srušili odbranu

Nakon izjava šesnaest svedoka njegova odbrana se sasvim urušila. Oni su obezbedili alibi njegovim sinovima koji su takođe uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali i svirepom zločinu kao i braći K.M. i K.M. koji se terete za isto delo. Džonić je kazao da iz njegovog pištolja „bereta“ pronađenog nakon što je uhapšen u porodičnoj kući njegove supruge u Aleksincu, nije uopšte pucano jer je navodno oružje tehnički neispravno.

Spaljena tela porodice Džonić pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac a sve ukazuje da ih je ubio Goran Džonić, s obzirom na to da svi do sada pronađeni dokazi terete samo njega.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija