• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.11.2021

08:11

Ovo je čovek koji zna sve tajne Dijane Hrkalović i Velje Nevolje i spreman je da ih OTKRIJE POLICIJI!

Informer

Vesti

Ovo je čovek koji zna sve tajne Dijane Hrkalović i Velje Nevolje i spreman je da ih OTKRIJE POLICIJI!

Podeli vest

Darko Elez (41) iz Istočnog Sarajeva, koji je trenutno u pritvoru u BiH, pristao je da sarađuje sa istražiteljima u Srbiji i da ispriča sve što zna o zločinima svog prijatelja Veljka Belivuka i o navodnoj saradnji sa bivšom državnom sekretarkom u MUP Dijanom Hrkalović!

Elez je na osnovu nagodbe sa sudom u BiH osuđen na samo 15 godina zatvora zbog više mafijaških ubistava i milionskih pljački u toj zemlji od 2005. do 2009, ali se obavezao da sarađuje sa istražiteljima i u mnogim drugim slučajevima teških krivičnih dela koja su se proteklih godina dogodila u Bosni i u Srbiji!


'Najstroža kazna'
Inače, jedan od najopasnijih balkanskih bosova, Darko Elez uhapšen je u Srbiji prošle godine, a u BiH je izručen 3. marta 2021. zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe koja se dovodi u vezu sa ubistvima Siniše Milićevića Tigra 2018. i Miloša Ostojića 2019. godine u Istočnom Sarajevu. Osim toga, teretio se i za planiranje likvidacija Zlatana Ćuka i Miloša Božovića u BiH, kao i za tri iznude.

Međutim, Elez je sada u bosanskom sudu osuđen na 15 godina samo u predmetu "Lutka", za organizaciju bande koja je od 2005. do 2009. ubijala, pljačkala i trgovala drogom.


Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, objasnio je da je kazna od 15 godina zatvora u predmetu "Lutka" zapravo "najstroža kazna u okviru sporazumnog priznanja krivice u istoriji suda i tužilaštva u BiH".
- U skladu sa tim sporazumom o priznanju krivice, od optuženog će se oduzeti nezakonita imovinska korist stečena izvršenjem krivičnih dela. Sporazumnim priznanjem optuženi se odrekao prava na suđenje i prava žalbe na presudu koja mu je izrečena - kazao je Grubješić.

Foto: Informer

Darko Elez i Velja Nevolja planirali su da osnuju balkanski kriminalni klan


U predmetu "Lutka" do sada je 15 osoba osuđeno na ukupno 118 godina zatvora, a najveću kaznu od 20 godina zatvora je dobio Bojan Cvijan, nekadašnji šef Odseka za droge u SIPA.
Međutim, najinteresantniji deo Elezove nagodbe sa sudom u BiH je saradnja sa tužilaštvima iz Bosne i Srbije u rasvetljavanju teških krivičnih dela koja nisu obuhvaćena u predmetu "Lutka", a koja su počinjena u te dve zemlje u proteklih nekoliko godina.


Kako je objasnio naš izvor iz policije, to može biti veoma značajno, naročito ako se ima u vidu da je Elez blisko sarađivao sa klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mesara, koji su 4. februara uhapšeni u Srbiji zbog najmanje pet monstruoznih ubistava i drugih najtežih krivičnih dela.
- Elez je u proteklih nekoliko godina živeo u Srbiji, gde se povezao sa klanom Belivuk-Miljković, a bezbednosne službe došle su do saznanja da su planirali da osnuju moćni balkanski kriminalni klan, koji bi kontrolisao narko-tržište u regionu. Sigurno je da Elez ima mnogo saznanja o Belivukovim kriminalnim delatnostima i mogao bi da pruži ključne dokaze za još nekoliko nerasvetljenih ubistava u Srbiji. Takođe, treba imati u vidu i da se Elezovo ime dovodilo u vezu i sa bivšom državnom sekretarkom u MUP Dijanom Hrkalović, za koju postoje ozbiljna operativna saznanja da je blisko sarađivala sa Belivukom - istakao je naš sagovornik.

Krila dokaze
Podsetimo, Elezovo ime se pominjalo u medijima u istrazi ubistva poznatog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, koji je likvidiran u julu 2018. na Novom Beogradu, a prema tim medijskim izveštajima, upravo je Belivukov klan označen kao organizator te likvidacije, dok je Elez, navodno, bio direktni izvršilac.
Što se Hrkalovićeve tiče, ona je trenutno u pritvoru zbog sumnje da je pomogla u skrivanju dokaza protiv Belivuka i Miljkovića, koji su bili osumnjičeni za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića u januaru 2017. u centru Beograda.


Ratovao sa kumom zbog misice

Darko Elez je postao poznat javnosti 2006. jer je u dva navrata pokušao da ubije svog kuma Đorđa Ždrala, i to zbog fatalne misice i "Plejboj zečice" Slobodanke Tošić, koja je bila u vezi sa obojicom. Ona je navodno prvo bila Elezova devojka, a potom je započela vezu i sa njegovim kumom Ždralom, što Elez nije nikako mogao da im oprosti. Zbog toga je započeo višegodišnji krvavi rat njihovih klanova, a trenutno su obojica u zatvoru.

 


Predmet "Lutka"


Ubistva i pokušaji likvidacija
* April 2006. - Pokušaj ubistva Đorđa Ždrala
* Oktobar 2006. - Pokušaj ubistva Đorđa Ždrala
* Avgust 2007. - Ubistvo Borisa Govedarice
* Januar 2008. - Ubistvo Vlatka Mačara
* Januar 2008. - Ubistvo Radeta Magazina
* Januar 2008. - Ubistvo Milana Vlaškića
* Avgust 2008. - Ubistvo Zorana Goluba Čarlame
Pljačke novca
* Avgust 2005. - 1,8 miliona KM opljačkano iz kombija Pavlović internešenel banke
* Novembar 2005. - 2,2 miliona KM oteto iz poslovnice Nove banke u Istočnom Sarajevu
* Jun 2006. - 2,2 miliona evra ukradeno iz kombija Privredne banke Sarajevo
* Jun 2008. - 670.000 KM opljačkano iz "Pošte 2" u Sarajevu

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17