• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.11.2021

11:31

PAPIĆ SVEDOČIO Stefanović mi je naredio: Ne zadržavajte Marka Mesara!

Vesti

PAPIĆ SVEDOČIO Stefanović mi je naredio: Ne zadržavajte Marka Mesara!

Podeli vest

Bivši zamenik načelnika SBPOK-a Goran Papić, negirao je danas u Višem sudu u Beogradu da je aprilu 2020. godine urgirao da se, mimo procedura, Marku Miljkoviću, sada osumnjičenom za organizovanje kriminalne grupe, odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil, a istog dana Miljkoviću je vozilo i vraćeno.

Papić je rekao da SBPOK nije ni oduzeo vozilo Miljkoviću, te da je u toku dana 15. aprila saznao da je to istog dana zapravo uradila Uprava kriminalističke policije (UKP) koja je privela Miljkovća u stanicu "29.novembar".

Suština njegove odbrane je da je Miljković po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal trebalo da bude saslusan u SBPOK-u u svojstvu građanina 15. aprila 2020. po prijavi Nenada Vučkovića iz Žandarmerije.

Njega je, kako je rekao, o tome dva dana ranije obavestio telefonom tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović, tražeći da se saslušanje obavi "profesionalno, efikasno i bez nepotrebnog zadržavanja i da odmah sve prosledi tužilaštvu".

Dalje je ispričao da ga je tog 15. aprila, oko podne ponovo pozvao Stefanović i pitao "koji to deo mog naređenja nije jasan, rekao sam da se to obavi brzo, a vi ga držite već pet sati".

"Ja nisam znao o čemu se radi i rekao sam da ću proveriti. Pozvao sam UKP i saznao da je Interventna privela Miljkovića i zadržala vozilo", kazao je Papić.

Objasnio je da SBPOK nije ni preuzimala vozilo, već samo Miljkovića, kojeg je saslušalo i pustilo.

Foto: mod.gov.rs

Papić tvrdi da mu je Stefanović rekao da Miljkovića ne zadržava



Suđenje je krenulo čitanjem optuznice i uvodnim rečima tužilaštva i Papićevog branioca koji su predlagali dokaze koje žele da se izvedu na suđenju i svedoke koji treba da budu ispitani.

Tužilaštvo je tražilo da se iskazi svedoka pročitaju, dok je odbrana tražila da se ispitaju neposredno pred sudom.

Očekuje se svedočenje Stefanovića sada ministra odbrane, koji je već svedočio u istrazi, kao i direktora policije Vladimira Rebića.

Nastavak suđenja je zakazan za 28. decembar.

Za krivično delo trgovina uticajem za koje se Papić tereti, zakonom je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu zatražilo od suda da mu izrekne kaznu od četiri godien zatvora i kao i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.

Papić je bio uhapšen 9. marta, a pritvor mu je ukinut 29. aprila i sada se brani sa slobode.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom optužen da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za zločinačko udruživanje, pet eških ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Baća

pre 2 godine

Po meni, Nebojša Stefanović je, ako je častan čovek, trebalo odavno da podnese ostavku jer se, ako ništa drugo, nešto jako loše valjalo ministarstvom koje mu je bilo povereno, a ako se utvrdi da on nije bio umešan u bilo kakve nezakonite radnje, da mu se oda priznanje za sve što je uradio za SNS?, ali i kritika za objektivne propuste u radu MUP-a. Ovako, ni luk jeo, ni luk mirisao, on ode za ministra odbrane. Ja mislim da to nije u redu i da bi Vućić trebalo da ispravi tu grešku. Takve stvari se dešavaju u politici i među najbližim saradnicima, nagledali smo se toga u prošlosti, ali svako treba da ponese breme odgovornosti za ono što čini ili ne čini, a morao bi. Tu ne sme da bude nikakve sentimentalnosti jer politika podrazumeva, pre svega, odgovornost. A ako je nema, ode sve u tandariju.

deda Raša

pre 2 godine

Uvek se riba čisti od repa a smrdi od glave.

Dragojlo

pre 2 godine

Ptice na grani vec znaju sta je radio Stefanovic a on i dalje ministar!!!

NEBOJŠA

pre 2 godine

јесу ли стефановић и реби били на ПОЛИГРАФУ?ако нису зашто мису ?

Deja

pre 2 godine

A Stefanović ladno vrsi funkciju ministra odbrane,pored svih ovih optuzbi! Pa to samo u Srbiji ima! Druze podnesi ostavku, pa saceka da se sud zavrsi. Ako nisi kriv neka te vrati tvoj brat Vucic, a ako jesi, u zatvor kriminalci! Kako ih drzava miluje, a narod mora da postuje i najmanji zakon koji je propisan ili odmah dolazi kordon policije probija vrata krovove, savija ruke zglobove, a kad su u pitanju pravi lopovi iz vrha, e onda tu nisu dovoljni dokazi i cinjenice, nego mora neka vise sila da se pojavi da bi njih strpala iza resetaka! I onda kazu drzava radi po zakonu. Kojem,njihovom?! Mi smo mudo sa vrha i niko nam nista nmz.imamo sudije, tuzioce, sve uigrano! Sve ista banda, al skontace narod, polako samo!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija