• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: nedeljnik

27.11.2021

07:52

ZAŠTO JE VELJINA EKIPA FINGIRALA UDES NA AUTOPUTU Imali su samo jedan cilj, a epilog je bio STRAVIČAN

Informer

Vesti

ZAŠTO JE VELJINA EKIPA FINGIRALA UDES NA AUTOPUTU Imali su samo jedan cilj, a epilog je bio STRAVIČAN

Podeli vest

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja i Marko Miljković, njegova desna ruka sa nadimkom Mesar, sumnjiče se za brutalne likvidacije u Srbiji.

Osim njih, optužnica je potvrđena za ukupno 30 osoba za razna krivična dela, među kojima su zločinačko udruživanje, ubistva, silovanje, otmice, trgovina narkoticima i druga dela.

Jedna od žrtava ovog brutalnog klana bio je i pripadnik bande "Pink Panter" Milan Ljepoja, koga su likvidirali u kući strave u Ritopeku. Kako je navedeno u optužnici, odluku da se Ljepoja likvidira doneli su lično Belivuk i Miljković.

- Tako što su okrivljeni Belivuk i Miljković doneli odluku da se oštećeni Ljepoja Milan liši života jer je navodno bio pripadnik suparničke kriminalne grupe koja je učestvovala u pokušaju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini sa kojim su okrivljeni Belivuk Veljko i Marko Miljković u bliskom prijateljskom i poslovnom odnosu i navodno jer je planirao napad na život i telo okrivljenih Belivuka, Miljkovića i Andrić Marka - stoji u optužnici koju je objavio "Nedeljnik".


Po dogovorenom planu, Andrić je Belivuku, na njegov zahtev da izvrši provere u Nišu o tome gde je i čime se bavi oštećeni Ljepoja, javio gde je oštećeni Ljepoja, čime se bavi, s kim se druži i gde se kreće. Marko Miljković je nakon toga na prevaran način predstavljajući da ima na prodaju blindirano vozilo, namamio oštećenog Ljepoju da dođe na dogovoreno mesto radi navodne kupovine blindiranog vozila.

Foto: Informer DN

Kamere su snimile kako LJepoja dolazi u kuću strave u Ritopeku

- Nakon što je oštećeni Ljepoja prihvatio ovu lažnu ponudu, dana 8.12.2020 u dvorište kuće u Beogradu – Ritopeku, dovezli i parkirali blindirano vozilo marke "BMV" kako bi uverljivije namamili oštećenog Ljepoju da uđe u dvorište i kuću i pogleda ovo vozilo. Dana 9.12.2020 godine oštećenog Ljepoju po uputstvu organizatora okrivljenih Belivuka i Miljkovića, na parkingu u ulici Auto put za Niš Tešić koji ga je putničkim vozilom "pasat"  odvezao do kuće ograđene viskom ogradom i obezbeđenoj sa najsavremenijim video nadzorom u Beogradu- Ritopeku” - stoji u optužnici.

Dalje se navodi da su Hrvatin i Đurić iz dva vozila u blizini vizuelno pratili susret i vozilima išli iza vozila u kojem su bili Tešić i Ljepoja, te na uključenju na auto put fingirali udes da bi nakratko zaustavili saobraćaj i onemogućili da neko prati vozilo.

- Praćenje ovog vozila do Ritopeka svojim vozilom preuzeo Budimir Miloš, gde su po dovoženju u navedenu kuću, oštećenog Ljepoju, okrivljeni Belivuk Veljko, Miljković Marko, Janković Nebojša, Lalić Srđan, Budimir Marko i Tešić Dejan savladali, vezali lisicama i uveli u navedeni skriveni prostor. Tu su ga po dolasku Hrvatin Bojana i Draganić Vlada svi zajedno tukli, mučili, ispitivali kako bi iznudili informacije koje su ih interesovale o suparničkim kriminalnim grupama i o navodnom učešću oštećenog Ljepoje u pokušaju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini - navodi se u optužnici.

- Uzeli mu kriptovani telefon i prinudili ga da ga otključa kako bi videli sa kim je i kada bio u kontaktu pa su ga okrivljeni Belivuk, Hrvatin, Lalić i Janković stezanjem kese navučene preko glave i žice oko vrata udavili. Nakon toga je Belivuk nožem presekao Ljepoji vrat, a Belivuk, Marko Budimir, Hrvatin, Draganić i Janković telo isekli na manje komade, izmasakrirano telo fotografisali i te fotografije slali kontaktima sa telefona oštećenog Ljepoja Milana i međusobno delili, zatim telo samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa, stavili u PVC džakove i putničkim vozilom odneli do Dunava gde su ga bacili, lične stvari oštećenog Milana Ljepoje polili benzinom i zapalili a zatim su  skrivenu prostoriju i mašinu za mlevenje oprali hemijskim sredstvima u cilju uklanjanja tragova krivičnog dela - detaljno je opisan ovaj zločin u optužnici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija