• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Milica Crnogorac

28.11.2021

20:45

DIJANA HRKALOVIĆ HTELA DA UNIŠTI DOKUMENTA IZ SVOJE KANCELARIJE! Ovaj hrabri policajac je to odbio da uradi, sakrio ih je i evo ŠTA JE SVE NAŠAO! /VIDEO/

Informer

Vesti

DIJANA HRKALOVIĆ HTELA DA UNIŠTI DOKUMENTA IZ SVOJE KANCELARIJE! Ovaj hrabri policajac je to odbio da uradi, sakrio ih je i evo ŠTA JE SVE NAŠAO! /VIDEO/

Podeli vest

Policajac Aleksandar Ljubičić, koji je trenutno na poziciji kriminalističkog inspektora u Službi za ratne zločine, odbio je da izvrši usmeno naređenje nekadašnje državne sekretarke Dijane Hrakalović koje je glasilo - Uništi sva dokumenta iz mog kabineta!

Aleksandar Ljubičić u intrevjuu za Informer kaže da su njegove sumnje, ne samo u sposobnosti već i u iskrene namere državne sekretarke (koja je 2014. godine, kada mu je bila nadrežnna bila na poziciji zamenika šefa kabineta ministra policije Nebojše Stefanovića) kada je reč o vođenju najuticajnijeg ministarstva u zemlji, počele su već te 2014 godine, u decembru.

Naime, Dijana Hrkalović je od Ljubičića, samo nekoliko dana nakon što je stupio na poziciju zamenika načelnika Odeljenja za trhničku podršku, tražila da uništi sve dokumente koje su se nalazili u njenom kabinetu!

Foto: Informer

- Tražila je uništim sva dokumenata iz njenog kabineta, one u plakarima i paralelno sa tim da obrišem hard disk njenog računa koji je koristila. Rekla mi je da ide na put, mislim da je išla na Siciliju. Da neće biti tu neko vreme, da ne zna na koje radno mesto će se vratiti, ali da poštujem njenu želju, naređenje... Ona je otišla, ja sam sa sekretaricom ušao u kabinet, u kojem se nalazilo nekoliko kesa, vreća, crnih džakova, u koje je sekretarica pakovala dokumenta, fascikle, papire, CD-ove... Nije vršila uvid u to. Niti ja, niti ona. Seo sam za Dijanin računar, video sam da ima mnogo podataka i u tom trenutku sam odlučio da to ne uništim, već da prebacim na USB. Isključivo iz profesionalnih razloga samo to uradio jer sam naučen da se određeni podaci ne uništavaju tek tako, da prvo treba da se preispita sve... - priča Ljubičić.

Ovaj hrabri policajac objašnjava da je sačekao kraj radnog vremena kako bi iz zgrade izneo vreće sa dokumentacijom, koja je sačuvana do dan danas.

- Dokumenta nisu uništena. U skladu sa bezbednosnim principima ja sam ih pravovremeno obezbedio. Dijana Hrakalović me je kasnije pozvala i samo pitala jesam li uradio ono što je rekla, ja sam rekao da jesam i prekinula je vezu - otkriva Ljubičić, koji kaže da je sve iz Dijaninog kabineta sačuvao zbog svoje prve sumnje u njene namere, odnosno kada mu je naredila da uradi negativne bezbednosne provere za obezbeđenje Andreja Vučića, brata Aleksandra Vučića!

Foto: printscreen

Aleksandar Ljubičić

- Četiri fizička lica su podnela zahtev nadležnim policijskim stanicama za nošenje oružja, a Hrakalovićeva je tražila da te provere ne budu zavedene i da se sve isfingira, da pišem da je provera za njih negativna! Prvo sam pitao ko su ta lica, ona je rekla da nije bitno ko su, već da je bitno da samo sve provere budu negativne, da se izmisli ako treba. Kontrirao sam i rekao da mogu da uradim samo objektivnu, tačnu i verodostojnu proveru. Ona mi je na to rekla: 'Dobro! Ja ću se postarati da moji ljudi urade to na način na koji sam ja rekla. Izađi napolje!'. Imala je takav stav, vi ne možete da razgvarate sa takvim osobama normalno. Posle sat, dva, sam pogledao i zaključio da se radi o fizičkim licima koja su angažovana kao fizičko obezbeđenje rođenog brata predsednika republike Srbije, tada premijera Aleksandra Vučića. To je prvo što me je zabrinulo, tada sam ozbiljno posumnjao da nešto nije u redu sa njenim načinom rada - seća se Ljubičić, koji je posle izvesnog vremena konačno otvorio USB sa podacima iz kompjutera Dijane Hrkalović.


Tada je video fotografiju Andreja i Danila Vučića, sina predsednika Srbije, kao i mapu nekog puta i sve povezao.

- Kao policajac mogu da vam kažem, iz iskustva, da kada vidite u istom folderu fotografiju brata predsednika republike i njegovog sina, kada vidite neku mapu sa putanjom kretanja u istom tom folderu, kada vidite spisak određenih službenih vozila, pa onda spisak tehničke opreme, kamera i sličnih stvari... Apsolutno možete da zaključite da je predmet neke vrste obrade bio predsednik i njegova najuća porodica - tvrdi Ljubičić, koji je na mestu zamenika načelnika odeljenja za tehničku podršku bio samo 11 dana!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 2 godine

Nešto si ti gadno skrivao pa se sad moraš da je optuzis za nešto jer su ti tako rekli nadređeni.

Miodrag

pre 2 godine

Dali je zaista toliko tesko naci sa kime se ova mlada i puna sebe persona intimno druzila?Znaci ime tog baje koji ju je postavio na to mesto i iz kog razloga.I ona je svesna da ce godinama biti tamo gde jeste a taj ce joj se smejati sa slobode i opet ce naci neku koja ce biti nova Dijana..Zlo seci iz korena!!!

Antun Čupak

pre 2 godine

Браво за инспектора,док је оваквих људи Србија је безбедна,живела Србија!!!

Kostadin

pre 2 godine

Molimo novinara istraživača da prezentira razvojni put ovog hrabrog policajca. Ko je i odakle je? Koju školu je završio i gde je radio?

petar

pre 2 godine

I šta je sve to pronašao???????????????????????????????Vi iz tablioda zvanog kurir više nemate ni kakve etike a norme ste odavno zgazili.

Dule

pre 2 godine

Нешто ми је ту чудно. Да ја имам нека компромитујућа документа уклонио бих их сам, а не бих дао другом да то ради и то без мог надзора. Ако је и мрзело да десетине и стотине кила папира трпа у џакове и носи до контејнера, брисање хард диска не изискује ни напор ни време јер само треба једном кликнути мишем.

Djordje

pre 2 godine

Iiz svih tih dokumenata su mogli da zakljuce da jedino mogu da je terete za trgovinu uticajem?! Providno zar ne?! Ko tu laze?!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija