• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

02.12.2021

13:27

KATNIĆ ODBIO ZAHTEV BELIVUKA I MILJKOVIĆA! Ono što je Nevolja na saslušanju zatražio nije bilo predviđeno propisima!

printscreen

Vesti

KATNIĆ ODBIO ZAHTEV BELIVUKA I MILJKOVIĆA! Ono što je Nevolja na saslušanju zatražio nije bilo predviđeno propisima!

Podeli vest

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je da je crnogorsko tužilaštvo uradilo sve što je bilo potrebno vezano za saslušanje Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Beogradu. On je naveo da je procedura sasvim ispoštovana, i da se stiču uslovi za nastavak postupka

- To je, inače, jedna procedura, koja je predviđena i sve je dostavljeno što je trebalo da bude u ovoj fazi postupka. A radi se o fazi postupka koja se tiče naredbe za sprovođenje istrage, gde se ukaže šta im se stavlja na teret i iz kojih dokaza to proizilazi. Ne može da se desi da oni prvo gledaju dokaze pa da iznose odbranu, to nije predviđeno - rekao je Katnić za RTCG.

On je kazao da to nije predviđeno ni po propisima u Crnoj Gori, ni po propisima u Srbiji.

- Domaćini u Srbiji su bili sjajni, urađeno je sve što treba. Mi smo dobili što smo hteli, oni su dali izjave, i stiču se uslovi da se nastavi postupak. Dalje nema prepreka da se sprovodi postupak - istakao je Katnić.

Belivuk i Miljković negirali zločine

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković saslušani su u Tužilaštvu za organizovani kriminal, a na osnovu zamolnice Crne Gore, na okolnosti krivičnih dela izvršenih u toj zemlji.

Osumnjičeni su negirali izvršenje zločina. Oni su saslušani uz prisustvo crnogorskog tužioca Saše Čađenovića.

Belivuk, Miljković, Janković su negirali krivicu, a detaljnu odbranu će izneti kada budu dobili sve spise, s obzirom da je sada tek stigla naredba o sprovođenju istrage. Kako saznajemo, osumnjičenima se na teret stavlja izvršenje dva ubistva – Adisa Spahića i Damira Hodžića.

Kriminalnoj organizaciji, čiji je vođa Belivuk sa NN licima, stavlja se na teret i likvidacija Mila Radulovića.

Belivuk, Miljković i Janković su nakon saslušanja vraćeni u Okružni zatvor u Beogradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija