• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: hepi tv

22.12.2021

23:04

OVO SE DO SADA KRILO OD JAVNOSTI! Advokat tvrdi: Odmah nakon nestanka Jelene Marjanović, NAREĐENO JE TAJNO SNIMANJE OVIH OSOBA

Vesti

OVO SE DO SADA KRILO OD JAVNOSTI! Advokat tvrdi: Odmah nakon nestanka Jelene Marjanović, NAREĐENO JE TAJNO SNIMANJE OVIH OSOBA

Podeli vest

Zoran Marjanović optužen je da je u aprilu 2016. godine na naspiu u Borči ubio suprugu Jelenu i suđenje za ovaj zločin trenutno je u toku. Njegov advokat Veljko Delibašić otkrio je nove informacije o ovom slučaju koji godinama intrigira Srbiju.

Advokat je govorio o snimku koji se nedavno pojavio u javnosti, a u kojem se čuje kako Marjanović zove policiju i prijavljuje da mu je žena nestala.

-Taj snimak ne može spektakularno da promeni tok postupka. On teče u onom smeru u kom smo i očekivali. Ne postoji ni jedan jedini dokaz da je Zoran Marjanović izvršio to krivično delo i kako izvodimo tužiočeve dokaze u sudnici, tako svaki od tih dokaza potvrđuje tezu da on nije izvršilac. Taj snimak je interesantan u kontekstu vremena kada je nastao. Dakle, neposredno nakon događaja MUP je izašao sa jednom netačnom tezom u javnost, a to je da je od nestanka Jelene prošlo pet sati do momenta kada je Zoran Marjanović prijavio nestanak. Teza MUP-a je bila da u tom vremenskom periodu je on imao dovoljno vremena da uništi tragove i da tek tada pozove. Odbrana je insistirala da se utvrdi tačno vreme poziva  jer se svi ti razgovori snimaju. Imate snimljen razgovor Zorana Marjanovića i policajke koja se javila na poziv. Od Jeleninog nestanka do prvog poziva proteklo je svega pola sata. Da je policija odmah po toj prijavi, kako govori penzionisana pukovnica policije, izašla na lice mesta, ja ne kažem da bi oni spasili Jelenu Marjanović, ali postoji velika verovatnoća da bi možda pronašli počinioca,  a ono što je sigurno jeste da bi pronašli i neki materijalni trag koji bi nam kasnije sigurno koristio - kazao je Delibašić i dodao: 

Foto: Informer

Advokat Zorana Marjanovića Veljko Delibašić

- Marjanović je znao da je ona oteta bila iako je prošlo samo pola sata zbog toga što je ona svakog vikenda dolazila na taj nasip da trči. Postoji ustaljena rutina u tom ponašanju. Svakog vikenda su on i ćerka billi sa njom na nasipu i nalazili se na polovini posle trčanja. Tog puta su videli da je nema. To je pregledna površina i znao je da definitivno nestala. Signal mu je bio da je pozove. Onda je pozvao ukućane da vidi da li je došla kući, potom je pozvao svog prijatelja- policajca iz Borče i njemu rekaošta se dogodilo. On ga je posavetovao da pozove „29. Novembar“ i rekao mu da ne kaže da je Jelena  nestala jer policija neće postupiti po tome, nego da kaže da je   oteta i onda će oni odmah postupiti. 

- U svojoj karijeri smo puno puta nailazili na ljude za koje smo bili sigurni da sto posto govore istinu pa se ispostavilo da to nije tako, ali i obratno. Iz tog razloga se ne bavim time kako zvuči nečija priča, mene interesuju samo materijalni dokazi. Imamo li mi neki trag ili nemamo? Nemamo! Zoran  je čudak, ali to ga ne čini ubicom. Kako neko govori ne može da bude materijalni dokaz  na osnovu koga bismo mogli da utvrdimo da li je on učinio to delo.  Nije na Zoranu da išta objašnjava, već na tužiocu da dokaže svoje tvrdnje - kazao je Delibašić. 

Foto: Printscreen You Tube

Jelena Marjanović ubijena je 2016. godine

- Ja se ne bavim policijskim poslom, ja sam pravnik. Znam šta je rekao veštak, a to je da je Jelena bežala od nekoga preko trave i da joj je tom prilikom spala patika. Njoj je ispao mobilni telefon i gumica za kosu i ovi tragovi su obeleženi u nizu. Smatra se da je ubica bio poprskan krvlju jer su nađeni krvavi tragovi sa druge strane kanala. Taj trag stopala uopšte nije istražen. Zoranu Marjanoviću sigurno ne pripada taj otisak stopala. Na garderobi Zorana Marjanovića nema ni jedne kapi Jelenine krvi - rekao je Delibašić. 

On potom ispričao nešto što je, kako kaže, bilo sakriveno od odbrane ali i od suda.

- U trećem odeljenu za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata, tamo rade časni  i pošteni ljudi koji žele istinu i pomogli su nam.  Oni su odbrani dostavili ovaj izveštaj:  služba za specijalne i istražne metode je navedenog dana uz već dobijene naredbe višeg suda u Beogradu izvršila postavljanje gps uređaja za praćenje vozila i postavljanje uređaja za tajno audio snimanje razgovora unutar navedenog vozila. Vozilo koje pripada porodici Marjanović je ozvučeno. Sve što se tu priča se snima. Tužilaštvo i sud su to sakrili od javnosti, naravno. Zašto je to sud to sakrivao, ne znam.  Naredba je izdata i za kompletno pretraživanje računarskih podataka cele porodice. U odnosu na Zorana Marjanovića i celu familiju su preduzete posebne dokazne radnje. Tajno im se prisluškuju telefoni i svi njihovi razgovori se snimaju. Snima se svaki njihov kontakt. Rezultat svih tih mera je da Zoran Marjanović nije izvršio to delo. Sve ovo je sakriveno od odbrane, zašto, nije nam rečeno -ispričao je Delibašić. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija