• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ucentar.rs

24.12.2021

07:05

MAJKA I JA SMO SE DOGOVORILI DA SE ZAPALIMO! Moler kome je zelenaš iz Kragujevca na prevaru uzeo kuću spreman na OČAJNIČKI POTEZ

ucentar.rs

Vesti

MAJKA I JA SMO SE DOGOVORILI DA SE ZAPALIMO! Moler kome je zelenaš iz Kragujevca na prevaru uzeo kuću spreman na OČAJNIČKI POTEZ

Podeli vest

Zelenaš iz Kragujevca Marinko M. uhapšen je juče sa suprugom, a ispovest jedne njegove žrtve ledi krv u žilama.

- Zapalićemo se i ja i majka ako zelenaši dođu da nam uzmu kuću. Prijavljavali smo policiji pretnje, tražimo da se poništi ugovor. Ja sam prevaren. Ne bežim od duga, ali da mi kuća i imanje vredno preko 200.000 ode za 9.000 evra neće moći. Ubićemo se i sve zapaliti! - kaže za portal "U centar" moler Vladan Radenković (47) iz Kragujevca.

Kaže bio je primoran na taj korak kako bi rešio probleme posle očeve smrti, pokrenuo posao i rešio „neke svoje gluposti“.

- Ni sam ne znam kako me je prevario. Za tu pozajmicu tražio mi je da mu prepišem kuću u kragujevačkom naselju Vinogradi, koja ima 200 kvadrata i vredi oko 120.000. Međutim, nisu bili rešeni papiri oko kuće. Dok to nisam završio kod notara mu kao garanciju prenesem plac u Jovanovcu gde je sada industrijska zona, preko puta nove fabrike - priča Radenković.

Dalje navodi da je po  internom dogovoru trebalo „da mu prepiše kuću, a da mu zelenaš vrati papire za plac - i da kuća ostane kao garancija dok ne vrati novac 9000 evra i kamatu.

- Za taj plac od 50 ari dobijam od čoveka ponudu da ga prodam za 100.000 evra i računam na dogovoreni rok od tri meseca. Imam vremena mislim - kaže on. 

Foto: Privatna arhiva

Uhapšeni zelenaš Marinko M.

Ali prepisuje kod notara "zelenašu" praktično i plac i kuću. Navodi da shvata da je prevaren i da „umesto njegove slatkorečivosti nastaju problemi".

- Prepisao sam mu kuću, računajući da mi vrati plac.  Pare mi daje na kašičicu i nikako da mi vrati papire. Dao sam mu za tih devet hiljada i kamatu koju smo dogovorili. Ali kada počinjem da tražim papire nazad kreću pretnje, kamatu mi diže na 30 odsto nedeljno - priča Radenković.

- Preti mi policijom iz Kragujevca, vezama u sudu, mafijom... Dolazi nam nam vrata.. Umalo mi majka nije umrla. Ja zovem kragujevačku policiju, kažem o kome se radi, oni me pitaju „da li je još tu, i ako dođe da ih opet zovem“. Jedva su kada sam otišao posle prihvatili da napišu prijavu- kaže Radenković.

Kreće i sudski spor.

- Dobijam na Osnovnom sudu. Na višim instancama preinačuju presudu u „zelenašovu“ korist- da bi sada predmet bio u Kasicionom sudu. Drhtimo i ne spavamo tri godine. Hvali se i da ima vezu sa izvršiteljima. Kažem Vam radi sa policijom, sudstvom sa svima, neka se paze ljudi. Mada se zna da je mnoge u Kragujevcu zacrnio, mnoge kuće uzeo. Ja i majka smo se dogovorili da kuću zapalimo ako dođu da nam otmu, i da mi izgorimo unutra. Ja nikada ni jedno krivično delo nisam imao. Imao sam problem sa alimentacijom, nisam mogao da plaćam jer sam pravio neke gluposti. Ali ja nisam kriminalac, svako zna ko je bio moj otac poznati kamiondžija. Zna se kako smo sve stekli - kaže Radenković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija