• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.12.2021

20:51

HIT SNIMAK Ovako su Pljevljaci pevali Darku Šariću

Vesti

HIT SNIMAK Ovako su Pljevljaci pevali Darku Šariću

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je pritvor Darku Šariću i odredio mu kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Šarić je sinoć prevezen u vilu na Dedinju, gde će služiti kaznu kućnog pritvora, a na društvenim mrežama viralan je postao snimak koji je objavljen u novembru.

Kako se vidi, na ulici u Šarićevim rodnim Pljevljima igralo se kolo, a muzika je svirala specijalnu pesmu za njega.


Šarić je u pritvoru proveo skoro osam godina, jer se pravosudnim organima nakon višegodišnjeg bekstva predao u martu 2014. godine.


"Apelacioni sud je našao da više ne stoje razlozi za pritvor koji su do sada postojali, pa je pritvor ukinut i određena je mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor", precizira se u saopštenju suda.

Šarić je osuđen je prvostpenom presudom na 15 godina zatvora kao organzator kriminalne grupe zbog šverca kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine i u toku mu je žalbeni postupak pred Apelacionim sudom, a ostali pripadnici njegove grupe na višegodišnje kazne zatvora.

Sud je takođe ukazao da je nakon razmatranja žalbi na pomenutu prvostepenu presudu osuđenima u ovom postupku odlučio da otvori pretres u drugostepenom postupku (suđenje) radi potpunijeg utvrđivanja činjenica vezanih za izvršenje krivcicnih dela koji im se stavlja na teret.

Pretres pred drugostepenim sudom je zakazan od 28. februara do 11. marta 2022. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17