• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.12.2021

15:39

ZA PRETNJU U AVIONU, SA AERODROMA DIREKTNO U ZATVOR! Da je Bosanac bio letelici iz Engleske, sve bi bilo PO KRATKOM POSTUPKU!

Printscreen

Vesti

ZA PRETNJU U AVIONU, SA AERODROMA DIREKTNO U ZATVOR! Da je Bosanac bio letelici iz Engleske, sve bi bilo PO KRATKOM POSTUPKU!

Podeli vest

Oslobađanje Sulejmana Imamovića koji se "proslavio" gnusnim pretnjama da će srušiti avion koji je sticajem okolinosti na letu iz Danske prema Tuzli bio zbog lošeg vremena preusmeren prema Beogradu, izazvalo je nepodeljene reakcije. Pogotovo ako se ima na umu da je takav putnik mogao da uradi nešto mnogo gore i tragičnije

Ne ulazeći u opravdanost odluke Tužilaštva koje je posle saslušanja i isticanja dvodnevnog zadržavanja ispoštovalo međunarodne kodekse i Sulejmana kao državljanina Danske prepustilo u nadležnost pravosuđa kraljevine, čini se da je stavljena tačka na nimalo bezazlen incident, koji je na svu sreću završen bez težih posledica.

Tome u prilog ukazuju i reči pilota Stevan Ignjatovića koji je rekao da je posada „Vizera“ na ovom letu imala sreće. 

- Imali su sreće jer putnik uz sebe nije imao neki oštar predmet. Znate, on je mogao da ode do toaleta, razbije staklo i nekoga ozbiljno povredi ili usmrti. Kapetan je u avionu gospodar života i smrti. Ja sam dvojicu takvih putnika poslao u Padinsku Skelu na šest meseci.

Dežurni sudija na londonskom Hitrou odmah šalje u zatvor 

Ignjatović je kazao i da bi potpuno drugačija situacija bila da se ovaj incident dogodio u avionu neke velike nacionalne kompanije.

- Da se ovo desilo u avionu „Britiš ervejza“ taj čovek bi pravo s londonskog aerodroma bio transportovan u zatvor na pet do šest godina! Na „Hitrou“ sedi dežurni sudija koji ovakve slučajeve rešava na samom aerodoromu. Nakon terorističkih napada 11. septembra doneta je odluka da država na čijoj se teritoriji dogodi incident ima pravo odlučivanja i određivanja sankcije.

Pilot Ignjatović objasnio je i kako je posada obučena da reaguje, kao i šta bi on uradio da je pilotirao letelicom.

- Kabinsko osoblje u ovakvim i sličnim situacijama pokušava da smiri putnika razgovorom, lepim rečima, objašnjenjem. Ukoliko putnik ne reaguje, onda i pretnjom da će ga po sletanju aviona na pisti sačekati policija i da mora da se smiri.

Upozorenje preduhitriti nemile i moguće opasne scene 

Da sam ja bio pilot, iako kapetan ovog aviona nije uradio ništa pogrešno, ja bih pre samog poletanja aviona upozorio putnike na vremenske prilike i kazao im da postoji velika mogućnost sletanja na beogradski aerodrom.

Mi pre svakog leta dobijamo detaljnu i preciznu prognozu. Siguran sam da ovaj putnik ne bi nakon te informacije ni pristao da se ukrca na let i da bi zamenio kartu.

Kako je objasnio Ignjatović, na našim prostorima usled ratnih dejstava veliki je broj traumatizovanih i ljudi koji su izgubili najdraže, te je nužno da kapetan misli i o tome i pokuša da predupredi svaki incident.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rajko

pre 2 godine

Sudija. Nekad je bio pojam. Gospodin i to cenjeni i poštovani. Danas je sinonim pokvarenjaštva, podlosti, korumpiranosti..... Titula izblaćena, omalovažena na čiji se pomen svi gnušaju i besne jer ih drđava štiti i dozvoljava da se sprdaju sa pravdom. Bio jednom jedan sudija....

JM

pre 2 godine

Овакве одлуке више не разумемо, без обзира о чему се ради. За све нас (мислим на већину) ово је терористички напад, али изгледа за неког није. Велики подстицај за неки нови случај.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17