• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

30.12.2021

17:43

LJUBAVNI TROUGAO SA KRVAVIM KRAJEM Nišlija zatekao ljubavnika u stanu svoje devojke, USLEDILA JE PRAVA DRAMA

Vesti

LJUBAVNI TROUGAO SA KRVAVIM KRAJEM Nišlija zatekao ljubavnika u stanu svoje devojke, USLEDILA JE PRAVA DRAMA

Podeli vest

Apelacioni sud u Nišu osudio je pravosnažno Ivicu Mikića (34) iz ovog grada, na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Beograđanina Nenada Mitrovića (38). Na taj način preinačena je presuda Višeg suda u Nišu od jula ove godine kojom je Mikiću izrečen zatvor u trajanju od deset godina i jedan mesec na koju se žalila njegov branilac advokat Sandra Rajković.

Kazna u istom trajanju, prvi put mu je izrečena februara ove godine, po žalbi branioca Apelacioni sud je predmet vratio na ponovno odlučivanje ali je Viši sud potvrdio svoju odluku. Mikićeva advokatica se ponovno žalila ali je ovoga puta Apelacioni sud smatrao da ima osnova za ublažavanje kazne, pa će Ivica iza rešetaka provesti tri godine i jedan mesec manje.

Mikić je za pokušaj ubistva dobio strogu kaznu jer je višestruki povratnik, pa je Viši sud u Nišu primenio pravilo uvedeno izmenama Krivičnog zakonika od 1. 12. 2019. godine da se kod treće osude kazna ne može ublažiti ispod zakonskog minimuma.

Apelacioni sud je prihvatio to stanovište ali je smatrao da prvostepeni sud nije pravilno obračunao kaznu, te da zakonski minimum nije deset, već pet godina zatvora. S obzirom na motiv zločina i činjenice da je i ranije robijao zbog droge, nasilja u porodici, razbojništava, teških krađa i nedozvoljenog posedovanja oružja, izrečeno mu je sedam godina zatvora.

Ivica je 24. februara 2020. godine oko 15 sati u stanu u ulici Radnih Brigada u Nišu, kako je navedeno u optužnici, „ sposoban da shvati značaj svojih dela i upravlja svojim postupcima, umišljajno pokušao da liši života oštećenog Nenada Mitrovića iz Beograda“.

Delo je izvršio na taj način što ga je nakon svađe udario četiri puta u predelu lica a zatim izvadio nož oštrice duge pet centrimetara i naneo mu tri sekotine na levoj nadlaktici i jednom ga udario u predelu grudi a kada je pao na pod šutirao ga je i vikao : - „P... jedna beogradska.

Zatim je pobegao a Mitrović je uspeo da ode do Kliničkog centra gde mu je pružena zdravstvena pomoć. Motiv obračuna koji se pukom srećom nije završio kobno po Mitrovića, je bilo suparništvo s obzirom na to da se Nišlijka Aleksandra P.L. (43) viđala sa obojicom.

Mikić se na sudu pravdao da kritičnog dana nije došao da bi se sukobio sa Mitrovićem već da bi navodno samo porazgovarao sa njim i dao mu pare za kartu do Beograda, ali da je bio isprvociran, jer ga je Beograganin vređao i psovao mu majku.

Mitrović je pak ispričao suprotno - da je Mikić došao sa drugom koji se lažno predstavio kao policijski inspektor, da je upao „kao kauboj“ i počeo da mu lupa na vrata od sobe vičuči „ajde pali za Beograd“, nakon čega su se potukli.

Mikić se branio da je delo učinio u afektu, da je bio u stanju jake razdraženosti jer ga je rival omalovažavao i tražio da mu se izrekne blaža kazna.

Mikićeva advokatica izrazila je zadovoljstvo što je njenom klijentu umanjena kazna.

- Odbrana je uložila sva pravna sredstva i na taj način uspela da decenijsku kaznu ublaži. Pozdravljam odluku Apelacionog suda jer smatram da su je presuda Višeg suda kojem mu je izrečeno deset godina i jedan mesec, bila prestroga – rekla je Rajković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nikanor

pre 2 godine

Kakav pokušaj ubistva? Da je hteo ubio bi ga odmah.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela! (VIDEO)
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela! (VIDEO)

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti! (VIDEO)
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti! (VIDEO)

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Napravite domaći sok od nane! Nema ništa bolje za vrele letnje dane
Recepti

Napravite domaći sok od nane! Nema ništa bolje za vrele letnje dane

Napraviti osvežavajući sok od nane kod kuće je veoma jednostavno i idealno za vrele letnje dane. Nana, sa svojim karakterističnim osvežavajućim ukusom, može učiniti svaki napitak posebnim. Ovaj domaći sok ne samo da je zdraviji, jer možete kontrolisati količinu šećera, već je i ekonomičan.

28.06.2024

06:21

Džet set

Srbija