• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.01.2022

17:33

ISPLIVAO NOVI SNIMAK VELJINIH VOJNIKA! U transu pevaju pesmu posvećenu jednom od BRAĆE IZ KRVAVOG KLANA

Fotoilustracija/eStock/Tanjug/Informer

Vesti

ISPLIVAO NOVI SNIMAK VELJINIH VOJNIKA! U transu pevaju pesmu posvećenu jednom od BRAĆE IZ KRVAVOG KLANA

Podeli vest

Jedan od uhapšenih članova klana Veljka Belivuka, Marko Budimir nalazi se iza rešetaka od početka febuara prošle godine. On je uhapšena sa bratom Milošem, a tereti se za zlodela koja je ovaj klan godinama činio. Na društvenim mrežama prethodnih dana osvanuli su snimci na kojima se vidi kako deo navijača proslavlja njegov rođendan.

- Na tvoj rođendan "leva strana" plače, nema vođe da grmimo još jače! Ideja živi, priča nije stala, zauvek ćeš biti ponos moga kraja. U kraju tišina, u parku se ne bleji, čekamo tvoj znak, ipak najviše vrediš. Srećan rođendan najvećem bratu - navodi se u objavama na više Instagram stranica koje podržavaju Velju Nevolju i njegovu navijačku grupu "Principi", pod čijim paravanom je klan činio monstruozna krivična dela.

Foto: printscreen instagram

Delić sa snimka na kojem se čuje pesma

Naime, kako je Informer već pisao, Budimir, koji se tereti za 4 ubistva, povezuje se sa likvidacijom Zdravka Radojevića (41) iz Koteža koji je nestao  u novembru 2020. u "kući strave" u Ritopeku, gde je najverovatnije ubijen i raskomadan.

Belivuk i Mesar su, kako otkriva dobro obavešteni izvor Informera, pre nekoliko godina dali Radojeviću nešto novca da pošalje Marku u zatvor, gde je ovaj bio zbog droge. Međutim, Zdravko je pola novca zadržao za sebe, a kad su Velja Nevolja i Mesar to saznali, odlučili su da ga ubiju.

Naš izvor objašnjava da je do 2015. u Kotežu postojala jedinstvena i dobro organizovana narko-banda, na čijem čelu je bio Zdravko Radojević. Pripadnici tog klana bili su, između ostalih, i Vibor Končarević (42), zvani Biba i braća Budimir, Marko i Miloš.

- Početkom aprila 2014. Marko Budimir je uhapšen sa izvesnom količinom droge, koja je pripadala Zdravku Radojeviću. U Markovom štek stanu policija je tada pronašla nešto kokaina, sedam kilograma marihuane, ekstazi, smesu za uvećanje mase narkotika, vage za precizno merenje, kao i 71.000 dinara, 4.325 evra, 50 funti i 200 metaka različitog kalibra. Budimir je nakon toga osuđen na pet godina robije i 2015. otišao je na izdržavanje kazne - objašnjava naš sagovornik.

Pošto je Marko još tada bio u dobrim odnosima sa Veljom Nevoljom i Mesarom, njih dvojica su kontaktirali sa Zdravkom, želeći da pomognu Budimiru u zatvoru.

Foto: Fotoilustracija

Zdravko Radojević ubijen je u kući strave u Ritopeku

- Preko Zdravka su poslali Marku izvesnu količinu novca, kako bi mu olakšali boravak iz rešetaka. Međutim, Zdravko je pola novca zadržao za sebe, kako bi navodno nadoknadio štetu za zaplenjenu drogu, a drugu polovinu je poslao Budimiru - priča dobro obavešteni izvor Informera.

Nakon što je Marko 2020. izašao sa robije, sastao se sa Veljom Nevoljom i Miljkovićem, kako bi im zahvalio za novac koji su mu dali. Međutim, tada su shvatili da je Marko dobio samo polovinu novca i Radojeviću je "potpisana" smrtna presuda.

- Pored svega toga, Budimir je krivio Zdravka i što je završio na robiji. Bilo mu je čudno to što je drogu, zbog koje je bio uhapšen, preuzeo od Zdravka samo dan pre zaplene. Radojević i Budimir su zbog toga ušli u otvoren sukob, ali tada su se protiv Zdravka urotili i Velja Nevolja i Marko Miljković - napominje naš sagovornik i dodaje:

- Velja Nevolja i Miljković, koji su u međuvremenu oformili Partizanovu navijačku grupu "Principi", organizovali su da se u Kotežu prefarba mural Zdravkovom pokojnom bratu, koji je preminuo 2015. godine. Taj mural su Belivukovi navijači prefarbali u crno i nacrtali su lobanju, simbol njihove navijačke grupe, i napisali "Iz Principa". To je zapravo bila objava rata Radojeviću koja je za epilog imala njegovo stravično ubistvo u Ritopeku.

Podsetimo, Velja Nevolja, Marko Miljković Mesar, braća Miloš i Marko Budimir i još 18 pripadnika ove bande uhapšeni su 4. februara i još su u pritvoru. Terete se za seriju brutalnih ubistava, reket, preprodaju droge i druga najteža krivična dela. Sumnja se da su u "kući strave" u Ritopeku, osim Zdravkovića, likvidirani i raskomadani i Miljan Ljepoja, Goran Veličković Goksi i drugi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija