• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/pobjeda

14.01.2022

20:25

POJAVIO SE NOVI, OPASNI KLAN! Evo ko je "nasledio" škaljarce i kavčane, crnogorska policija SAOPŠTILA NAJNOVIJA SAZNANJA

rojters/twiter

Vesti

POJAVIO SE NOVI, OPASNI KLAN! Evo ko je "nasledio" škaljarce i kavčane, crnogorska policija SAOPŠTILA NAJNOVIJA SAZNANJA

Podeli vest

Nova zaplena kokaina, koji je, prema rečima specijalnog crnogorskog tužioca Milivoja Katnića "čist 96 odsto, ali ne preporučujem da ga probate", dogodila se u Crnoj Gori, i to u magacinu poznatog trgovinskog lanca "Voli". Za sada nije poznato ko je poslao drogu, a ko je trebalo da je preuzme, ali su na današnjoj konferenciji predstavljeni novi detalji delovanja klanova.

Škaraljski i kavački klan, koji su godinama kontrolisali tržište narkotika kako u Crnoj Gori, tako i širom regiona, po svemu sudeći, dobili su konkurenciju.

Prema rečima specijalnog tužioca Crne Gore Miroslava Turkovića, u toku 2021. godine na teriotoriji Slovenije, Ekvadora i drugih država stvorena kriminalna organizacija koja je vršila krivična dela stvaljanja u promet opojnih droga.

- Podaci ukazuju na sumnju da su organizaciju formirala dva neidentifikovana lica od kojih je jedno službenik jedne kompanije iz ovih zemlja. Dokazi upućuju da je pripadnik postao i jedan crnogorski državljanin Đ.D. koji obavlja poslove špedicije u jednom pravnom licu u Crnoj Gori. Postoje dokazi koji ukazuju na sumnju da je imao zadatak da vrši manipulaciju kontejnerima u kojima su bile banane, da dostavlja brojeve kontejnera u cilju izuzimanja kokaina ispod mera nadzora - precizirao je Turković.

On je dodao da su pripadnici kriminalne organizacije postali još nekoliko osboba koji su državljani Crne Gore i koji obavljaju aktivnosti u Slobonoj zoni Luka Bar.

Postoje i podaci, kako je naveo, da su članovi kriminalne grupe i državljani Ekvadora koji su dostavljali brodske plombe, koje su drugi pripadnici koristili da bi zavarali trag nakon preuzimanja kokaina iz kontejnera.

Foto: Twitter/dritan abazovic

Zaplenjena droga

Naveo je i da među osumnjičenima ima i pripadnika jedne strane transportne kompanije.

- Ovo je vrlo uigrana i dobro isplanirana međunarodna akcija koja je imala za cilj da se izvrši transport droge iz zemlaja Južne Amerike do Crne Gore. Dokazi ukazuju da je Đ.D. neovlašćeno držao i prenosio drogu za koju se sumnja da je kokain i manipulisao kontejnerom - naveo je tužilac.

Turković je rekao da Drobnjaka sumnjiče da je označio kontejner kojim je u Bar početkom januara stigla droga i preusmerio ga ka jednom trgovačkom lancu da bi omogućio ostalim članovima kriminalne grupe da je preuzmu, ali da su u tome sprečeni.

On je kazao da je juče izvršen pretres trgovačkog lanca i da je pronađeno oko 500 kilograma kokaina.

Kazao je i da je Slobodna carinska zona mesto na kom je trebala biti preuzeta droga.

- To je prostor koji je podesan da se preduzmu ove radnje, za koje mi sumnjamo da su bile u planu delovanja ove kriminalne organizacije - rekao je on.

Podstimo, više od pola tone kokaina pronađeno je prekjuče u prodavnici trgovinskog lanca "Voli", koji je u vlasništvu biznismena Dragana Bokana, bliskog saradnika predsednika Crne Gore Mila Đukanovića. Droga, vredna oko 30 miliona evra, otkrivena je u tovaru banana, a na paketima kokaina su bile oznake "S. R. B" i "R. S. B.".

- Kokain je otkriven pošto su radnici magacina razmeštali robu. Oni su u jednom trenutku na više mesta primetili pakete koji su na sebi imali oznake "S. R. B" i "R. S. B.". Odmah su pozvali policiju, koja je blokirala čitav magacin i prodavnicu - naveli su tamošnji portali i dodali:
- Ubrzo se ispostavilo da je policija već znala da se u toj pošiljci banana nalazi kokain, ali nije htela da reaguje. Plan je bio da se postavi klopka osobama koje je trebalo da preuzmu drogu i da se na taj način dođe do naručilaca narkotika. Analizom je utvrđeno da se radi o kokainu velike čistoće, koji vredi oko 30 miliona evra.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miljan J

pre 2 godine

Imaju krticu u policiji niko se nije pojavio da preuzme tovar, nego je stigao u ruke radnika marketa

Pola tone kokaina nađeno u PRODAVNICI SARADNIKA MILA ĐUKANOVIĆA
Hronika

Pola tone kokaina nađeno u PRODAVNICI SARADNIKA MILA ĐUKANOVIĆA

Više od pola tone kokaina pronađeno je prekjuče u prodavnici trgovinskog lanca "Voli", koji je u vlasništvu biznismena Dragana Bokana, bliskog saradnika predsednika Crne Gore Mila Đukanovića. Droga, vredna oko 30 miliona evra, otkrivena je u tovaru banana, a na paketima kokaina su bile oznake "S. R. B" i "R. S. B.".

14.01.2022

08:48

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija