• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

31.01.2022

22:34

ODRŽAVAJU NAS LEKOVI I INJEKCIJE! Bolna ispovest sestre Anđele koja je stradala u Vladičinom Hanu!

printscreen

Vesti

ODRŽAVAJU NAS LEKOVI I INJEKCIJE! Bolna ispovest sestre Anđele koja je stradala u Vladičinom Hanu!

Podeli vest

"Bile su nerazdvojne, njih dve su bile najbolje drugarice, a Katarinina sestra i ja smo najbolje drugarice, bili smo kao jedna porodica."

Dve nerazdvolje drugarice Anđela Milovanović (21) i Katarina Petković (22) iz Predejana doživele su u noći između petka i subote stravičnu saobraćajnu nezgodu, kada je automobil u kom su se nalazile sleteo sa kolovoza u Južnu Moravu kod mesta Džep u blizini Vladičinog Hana. Anđela je preminula od povreda zadobijenih u udesu, a ronilačke i policijske ekipe treći dan pretražuju Južnu Moravu u potrazi za Katarinom.

Predejane tuguje za, kako meštani kažu, najboljim devojkama iz tog mesta, prijatelji i poznanici su u šoku, a porodice Milovanović i Petković su neme od bola.

- Nemam reči za sve ovo što se desilo. I dalje smo u neverici da se sve ovo dešava - prve su reči za "Blic" Miljane Milovanović, rođene sestre stradale Anđele:

"Neutešni smo svi. Održavaju nas lekovi i injekcije."

Roditelji su neutešni jer je ne pronalaze

Kako je Miljana rekla, kao da je dvostruka tragedija zadesila njenu porodicu, jer je i nestalu Katarinu smatra svojom sestrom.

- Bile su nerazdvojne, njih dve su bile najbolje drugarice, a Katarinina sestra i ja smo najbolje drugarice, bili smo kao jedna porodica. Katarinu smatram isto sestrom - kaže sagovornica i podvlači da se svi nadaju samo da će pronaći nestalu devojku, za kojom se treći dan traga:

"Nadamo se da će pronaći Katarinu. Njeni roditelji su neutešni jer je ne pronalaze."

Kako kaže, Katarininoj majci je ovo druga velika tragedija u životu. U prvoj je izgubila u saobraćajnoj nesreći dvojicu braće.

O sestri i drugarici govori najlepše, da su bile pune života i snova i da su svojim porodicama bile za ponos.

- I za jednu i za drugu imam reči hvale. Bile su devojke pune zivota, imale su planove, škola, fakultet. Kaća je radila... - priča neutešna Miljana.

Kako kaže, o detaljima večeri u kojoj je Anđela izgubila život, odnosno o tome kako su se dve drugarice našle u automobilu kojim je upravljala Anđela S. (21), a u kom je bila i dvadesetogodišnja Kristina M, ne zna mnogo.

- Ne znam detalje, da li su u izlazak krenule zajedno ili su se srele pa odlučile da zajedno odu u Vladičin Han. One su se školske drugarice bile sa njima, ali nisu bile previše bliske, družile su se kada se nađu u zajedničkom društvu - kaže sestra.

Dugo će Predejane plakati za njima

I drugi meštani Predejana biranim rečima pričaju o devojkama.

- Ovo je velika tuga, tuga i tragedija. Celo selo tuguje i tugovaće godinama za njima - kaže jedna meštanka i dodaje da o Anđelu i Katarinu, kao i njihove porodice, ljudi znaju samo po dobrom:

"Fine, kulturne, dobra deca. Ja sam starija, znam ih iz viđenja, išle su stalno zajedno, jako su bile lepo vaspitane. Ovo je stvarno za naše mesto strašna tragedija, mi se ovde svi znamo i, verujte, svi su u šoku i svi plaču za njima."

Život joj je tek počeo, a sudbina ga je ugasila

Mlađi meštani, Katarinini i Anđelini drugari, ne mogu da shvate kako se sve u trenutku desilo i kako su prekinuti životi koji su tek počeli, životi devojaka koje su do jule viđali i sa kojima su se smejali.

- Ja ne znam ni šta da kažem. Anđela je bila pravi anđeo... Veoma dobra devojka, puna pozitivne energije, uvek nasmejana, srecna. Za nju je život tek počeo, ali sudbina je rešila da se još brže ugasi... - rekla je neutešna drugarica stradale Anđele.

I Katarinu će, kažu drugarice, pamtiti po osmehu i sreći koju je širila.

- Samo najlepše reči za nju mogu da kaže. Toliko je bila dobra, pametna, vesela. Imala je sve vrline koje jedna devojka treba da poseduje, ali eto... - zaključuje drugarica.

Urađena obdukcija

Juče su veštaci Zavoda za sudsku medicinu iz Niša uradili obdukciji tela Anđele Milovanović. Ronilačke i policijske ekipe su bile na terenu u potrazi za Katarinom.

Na mestu nesreće je obavljen uviđaj, a veštaci saobraćajne i mašinske struke su veštačili i automobil.

Podsetimo, saobraćajna nezgoda se dogodila oko četiri sata u noći između subote i nedelje kada je "golf" kojim je upravljana Anđela S. sleteo sa kolovoza u Južnu Moravu kod mesta Džep u blizini Vladičinog Hana.

Sumnja se da je brza vožnja bila uzrok saobraćajna nezgode. Devojka koja je upravljala automobilom ima probnu dozvolu, a, kako su mediji preneli, bila je i pod uticajem alkohola.

Ona i Kristina M. su pretrpele lakše povrede u vidu posekotina, svesne su i nisu životno ugrožene, ali se njihovo stanje prati zbog mogućih promena. I dalje se nalaze na posmatranju u Zdravstvenom centru Vranje, pa još uvek nisu saslušane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija