• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

02.02.2022

10:39

OTKAZANA SAHRANA DEČAKA STRADALOG OD OPEKOTINA! Otac tek iz medija saznao strašnu vest, ČEKA SE NJEGOVA ODLUKA

printscreen

Vesti

OTKAZANA SAHRANA DEČAKA STRADALOG OD OPEKOTINA! Otac tek iz medija saznao strašnu vest, ČEKA SE NJEGOVA ODLUKA

Podeli vest

Sahrana trogodišnjeg Nišlije koji je pod još nerazjašnjenjim okolnostima 28. januara zadobio stravične opekotine u iznajmljenom stanu svoje bake u ulici Nova železnička kolonija, još nije zakazana.

Njegovo telo je iz Instituta za sudsku medicinu prebačeno u kapelu JKP „Gorica“ do odluke ko će organizovati njegov poslednji ispraćaj.

Kako je izjavila Lidija Stanković, pomoćnica za lokalna prava direktora Centra za socijalni rad,  dečakova baka je kod njih dolazila radi dogovora oko organizacije sahrane i pokrića troškova, i da joj je objašnjeno da je  ustanova spremna da pomogne oko kompletne procedure. Međutim, kako saznajemo, pogreb još nije zakazan jer će poslednju reč o svemu dati mališanov otac koji se nalazi u pritvorskoj jedinici Kazneno popravnog zavoda u Nišu zbog droge i oružja.

- Strašno je što je taj čovek iz medija saznao da mu je dete stradalo i to na takav užasan način. Njemu je upućen dopis kako bi se izjasnio da li želi da učestvuje u organizaciji detetove sahrane, on na to ima pravo kao roditelj. Ukoliko se on izjasni negativno, sahranu će organizovati Centar za socijalni rad a troškove će platiti grad Niš. Očekujemo da će taj odgovor stići danas, pa bi dečak onda mogao da bude sahranjen najranije u petak – navode naši izvori upoznati sa ovim slučajem.

Foto: D.K.

 

Istraga okolnosti pod kojima je dečačić izgubio život je u toku,  obdukcija je gotova, čekaju se još toksikološke analize nakon čega će kompletan sudsko medicinski nalaz biti upućen Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu. Obdukcija je pokazala da je mališan zadobio teške opekotine  po najvećem delu tela, leđima, grudima, rukama  i nogama, te da su mu samo dlanovi i tabani ostali nepovređeni.

Majka i baka su tvrdile da je dečak povređen tako što je odvrnuo slavinu sa vrelom vodom u kupatilu iskoristivši njihovu nepažnju dok su bile zauzete brigom o njegovim sestrama starim pet meseci i četiri godine.  Navodno su ga namazale melemom protiv opekotina i stavile da spava da bi oko tri sata izjutra 29. januara pozvale Hitnu pomoć jer nisu mogle da ga probude.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu  odredio je  pritvor do 30 dana majci deteta T.S. (32)  koja se tereti za zlostavljanje, zanemarivanje i nepružanje pomoći maloletnom licu za šta je predviđena maksimalna kazna od osam godina zatvora.

Foto: Privatna arhiva/Facebook

 

Ona pred tužilaštvom nije ponovila priču koju je iznela lekarima i policiji već se branila ćutanjem, što navodi na sumnju da njena prvobitna verzija ovog događaja nije istinita.  Krivična prijava ali u redovnom postupku, podneta je i protiv njene majke D.T. jer nije preduzela ništa da pomogne teško povređenom unuku .

Centar za socijalni rad   je preuzeo preostalo dvoje dece  T.S. od njene majke D.T. kod koje su bili privremeno smešteni prošlog  vikenda,  i smestio ih u hraniteljsku porodicu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija