• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

06.02.2022

08:39

UBIJENO DETE, A NIKO NIJE KRIV! Obustavljen postupak protiv vozača koji je pregazio mališana

Facebook/Privatna arhiva

Vesti

UBIJENO DETE, A NIKO NIJE KRIV! Obustavljen postupak protiv vozača koji je pregazio mališana

Podeli vest

Osnovno tužilaštvo u Požarevcu odbacilo je krivičnu prijavu protiv Stefana M., koji je bio osumnjičen da je u aprilu prošle godine na proslavi osamnaestog rođendana u Požarevcu pregazio mališana Aleksandra Bačalanovića (5), koji je preminuo iste večeri u bolnici

Da podsetimo, Stefan M. je sa devojkom i drugom došao na rođendan dečakovog ujaka. Kada je pokušao da se parkira, zadnjim delom auta je udario Aleksandra koji se igrao. Dečak je prebačen u Opštu bolnicu u Požarevcu u kojoj je preminuo.

Kako saznajemo, komisija veštaka utvrdila je da vozač, koji se "mercedesom" kretao u rikverc, nikako nije mogao da vidi dečaka.

- Protiv Stefana M. se neće voditi sudski postupak jer su i komisija i nezavisni veštak saobraćajne struke naveli da on nije mogao da spreči nesreću. Veštačenja su pokazala da je auto bio ispravan, ali i da on nije mogao da vidi mališana, jer kad je krenuo u rikverc dete nije bilo na ulici - kaže izvor.

Foto: Facebook/Privatna arhiva

Dečakov otac, Nikola Bačalanović kaže za Kurir da je razočaran ovom odlukom.

- Krivo mi je, mnogo sam teško podneo tu vest. Moje dete je ubijeno, mrtvo je, a on će se slobodno šetati. Teško mi je, svašta mi je padalo na pamet kada sam prvi put čuo - priča potreseni otac:

- Devet i po meseci je prošlo kako mog sina nema, a ni Stefan M. ni njegova porodica me nisu pozvali da kažu makar "izvinite". Neće to meni da vrati sina, ali je bilo ljudski da me pozovu. Čak je i njegova devojka, koja je svedok nesreće, na društvenim mrežama ostavljala jako čudne reakcije. Na primer, na šerovanu sliku mog pokojnog sina stavila je smajli koji "umire od smeha" - revoltiran je Bačalanović.

Čekaju bebu

Nikola Bačalanović kaže da on i supruga čekaju bebu.

- Mojoj ženi je bilo jako teško posle smrti sina, jer su njih dvoje najviše vremena provodili zajedno. Ćerka ide u školu, ja sam na poslu, ona kod kuće ostaje sama. Beba nam daje novu volju za životom - kaže Bačalanović.

Kako kaže, kada se nesreća dogodila, on je sa rođakom sina odveo kod lekara.

- Prvo smo išli u Hitnu pomoć, pa u bolnicu. Tamo su mi rekli da mi je dete umrlo. Kada sam se vratio kući uviđaj je bio pri kraju, odnosili su auto. Kako sam sve podneo, ni sam ne znam - priča otac.

Nesreća u kojoj je mališan stradao dogodila se pred očima njegove starije sestre i rođake.

- Mnogo je bilo dece tu kada je moj sin stradao. Ćerka je svega svesna, zna da je ostala bez brata. Ona je to teško podnela, imala je tikove, ali smo radili sa njom i sada je bolje - kaže Nikola Bačalanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ime

pre 2 godine

Vozač nije mogao da vidi dete kada je krenuo u rikverc, kažu veštaci. Može li neko vršiti manevar a da nema potpunu preglednost puta? Može li vozač da bude oslobođen ako žmuri i ne vidi put kojim se kreće? Sme li vozač da vozi ako u SVAKOM trenutku nema pregled?

Pera

pre 2 godine

Kako bilo da bilo, vozač će do kraja života morati da živi saznanjem da je ubio dete, a ima tek 18 godina.

Vesti

Obeležen Dan grada Subotice - 1. septembar
Društvo

Obeležen Dan grada Subotice - 1. septembar

Podizanjem gradske zastave i svečanom sednicom Skupštine grada, održanoj u Velikoj većnici subotičke Gradske kuće, na kojoj su uručene diplome i plakete zvanja Počasni građanin i priznanja „Pro urbe", danas je obeležen Dan grada Subotice - 1. septembar.

01.09.2024

14:25

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Sport

Žestok udar na Novaka: Vatra se ugasila, sve je to zbog zlata
Novak Đoković

Žestok udar na Novaka: Vatra se ugasila, sve je to zbog zlata

Novi udar na Novaka Đokovića (37) i ponovo je u glavnoj ulozi bivša teniserka Martina Navratilova (67)! Amerikanka poreklom iz Češke godinama unazad poznata je po tome što svako malo bocne srpskog tenisera, a to je uradila i sada, nakon što je najbolji igrač svih vremena eliminisan sa Ju-Es opena.

01.09.2024

10:05

Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!
Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!

Građani dve pokrajine na istoku Nemačke, Tiringije i Saksonije, danas izlaze na izbore, a prema medijskim prognozama ekstremno desničarska Alternativa za Nemačku (AfD) je na putu da odnese ubedljivu pobedu.

01.09.2024

14:08

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija