• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.02.2022

07:05

SMRT DRAGANA IZ SRBIJE NA BRODU PUNOM DROGE POD VELOM TAJNE Otkriveno šta je imao u ruci kada ga je kolega našao, a upravo to je NAJVEĆA MISTERIJA OVOG SLUČAJA

informer.rs

Vesti

SMRT DRAGANA IZ SRBIJE NA BRODU PUNOM DROGE POD VELOM TAJNE Otkriveno šta je imao u ruci kada ga je kolega našao, a upravo to je NAJVEĆA MISTERIJA OVOG SLUČAJA

Podeli vest

Nadležni organi nastavljaju istragu o misterioznom slučaju smrti Srbina Dragana P. na brodu MCS "Adelejd", na kojem je istovremeno nađeno 450 kilograma kokaina vrednog 30 miliona evra.

- U ovom trenutku nismo utvrdili da postoji veza između ova dva slučaja, smrti i zaplene droge, ali se istraga nastavlja - rekao je v.d. glavnog tužioca Frančesko Pinto za italijanske medije.


Kako prenosi "Genova24", trenutno preovlađujuća teza o smrti pomorca ostaje samoubistvo: kolega ga je našao krvavog, ali još živog sa sečivom u ruci, za koje ovaj italijanski portal tvrdi da je žilet i digao uzbunu. 

Misterija sečiva


Ono što je i dalje misterija je činjenica da policija nije mogla da nađe sečivo, iako je detaljno pretražila sobu u kojoj se sve odigralo. Italijanska policija istražuje i mogućnost da je čovek ubijen.


Ono što policiju navodi da je reč o samoubistvu je podatak da je čovek, kako pišu mediji,  ostavio oproštajnu poruku, koju je ispisao svojom krvlju na pregradi broda, a u kojoj je pozdravio svoju ženu i napisao da se predaje Bogu.

Foto: informer.rs

Zaplenjena droga

Zamenica tužioca Eugenija Meniketi pokrenula je istragu o ovom slučaju koji se vodi kao samoubistvo, pa je  obavljena inspekcija na brodu i narednih dana biće saslušano svih 20 članova posade uključujući i komandanta, jedinog Italijana na brodu.


Međutim, u ovom trenutku nema jasnih informacija o razlozima za ono što se čini kao samoubistvo. Njegove kolege Dragana P. opisuju čoveka kao osobu koja je već neko vreme radila na brodu i koja nikada nije imala problema.

U međuvremenu, policija nastavlja paralelnu istrage o 450 kilograma zaplenjenog kokaina.

Kako prenose italijanski mediji, brod "MSC Adelejd", koji plovi pod panamskom zastavom, utovaren je u Rio de Žaneiru, u Brazilu, a u nedelju po podne stigao je na teretni terminal luke u Đenovi.

Foto: informer.rs

Brod na kome je otkrivena droga


- Brodski kontejner u kome je bila kafa istovaren je u deo teretnog terminala koji je pokriven video-nadzorom, i čekao je pregled tovara. Međutim, u jednom trenutku carinici su primetili na video-nadzoru kako dvojica lučkih radnika krišom dolaze do kontejnera i otvaraju ga - preneli su tamošnji mediji.


Kako se dodaje, policija je odmah reagovala i uhapsila dvojicu radnika, koji su iz kontejnera izneli 14 vreća punih čistog kokaina.  Zaplenjeno je ukupno 445 kilograma kokaina, čija vrednost je procenjena na 30 miliona evra. 

Porodica: On je pošteno radio, nema veze sa drogom

Porodica Dragana P. smatra da je on ubijen i da ceo slučaj treba da bude ispitan i poriče da je imao bilo kakve veze sa narkoticima.

- Sve što piše nije tačno. On nije imao nikakve veze sa drogom. Sve je pošteno stekao i kad se vide njegovi računi videće se da nijedan dinar nije nezakonit. On je ubijen i treba ispitat - kažu u porodici nastradalog čoveka.

Njegov sin kaže da ne znaju šta se desilo na brodu.


- Ne znam šta se desilo. Samo je firma pozvala moju majku i rekla da je preminuo. Otac je otišao pre sedam godina da radi na brodovima. Bio je vrhunski mehaničar i cenili su ga u kompaniji. Svaki dinar je pošteno zaradio i nek provere njegov račun. Otišao je da zaradi za kuću... da meni digne sprat i da nas obezbedi. Mi smo jedna seoska porodica. Poštena i nismo nikakva narko kartel porodica. Čekam kada će me pozvati da idem na prepoznavanje i da ocem donesem kuću i sahranim ga - kaže N.P, sin muškarca koji je nađen mrtav.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija