• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

10.02.2022

18:02

"MRTVA USTA NE GOVORE, SPREMAN SAM NA SVE..." Sin Dragana koji je nađen mrtav na brodu: Neka meni pokažu tu poruku koju je ostavio, jedan detalj bi sve otkrio

informer.rs

Vesti

"MRTVA USTA NE GOVORE, SPREMAN SAM NA SVE..." Sin Dragana koji je nađen mrtav na brodu: Neka meni pokažu tu poruku koju je ostavio, jedan detalj bi sve otkrio

Podeli vest

Smrt pomorca Dragana Panića iz Omoljice kod Pančeva, koji je nađen mrtav na brodu punom droge u Đenovi pogodila je njegovu porodicu koja tvrdi da on nije digao ruku na sebe, kako tvrde italijanski mediji.

Porodica i komšije takođe poriču da je Dragan imao bilo kakve veze sa drogom nađenom na brodu jer je, kako kažu, bio pošten radnik koji je otišao na brod kako bi skućio sina.

- Moj otac se nije ubio, to znam, ali sam spreman na sve, čak i na to da nikad ne saznamo istinu, jer mrtva usta ne govore. Majku su iz firme zvali u ponedeljak i rekli su da je preminuo. Odmah ću vam reći, o tome da se u ubio nema govora. Moj otac se nije ubio i to ne kažem zato što ne mogu ili ne želim da prihvatim da je sebi oduzeo život, nego zato što sam ga poznavao i dobro znam kakav je stav imao o takvim stvarima. Taj čovek je imao planove, mučio se i radio da nas obezbedi  - kaže Nemanja Panić za "Blic".

On je, navodi, siguran da je Dragan ubijen.

- Spreman sam na sve i na to da možda nikad nećemo saznati istinu, jer mrtva usta ne govore... - kaže i u neverici komentariše:

- Video sam samo da su mediji preneli da je kao ostavio poruku 'pozdrav ženi i Bogu', pa molim vas, to normalan čovek ne bi uradio.  Evo, meni neka pokažu tu poruku, da vidim da li je rukopis mog oca. Prepoznao bih, znam kako je pisao, specifično je pisao slovo r, pa da znam da li je on to uradio. Već sad znam da se to nikad neće desiti - Nemanjine su reči.

Dragan je, priča dalje, poslednjih sedam godina radio na brodovima i nikada se nije žalio da ima nekih problema.

- On i ovako nije imao problem sa nekim inače, da se svađao, smiren, staložen čovek. I tamo kada sam ga pitao kako mu je, nikad se nije žalio. Pre toga je radio u Rafineriji. Bio je dobar i cenjen radnik - kaže Nemanja i dodaje:

Foto: genova24/guardia di finanza

Na brodu je nađena droga vredna 30 miliona evra

Na brodu na kom je Dragan preminuo pronađen je tovar od 450 kilograma kokaina, a Nemanja tvrdi da njegova smrt ne može biti vezana za bilo kakvu vezu ili posao sa drogom.

- Da na brodovima ima toga znamo i vi i ja, međutim, on nikada nije pričao da kod njega na brodu ima, niti je uvek išao na isti brod, to se stalno menja - započinje mladić o mučnoj temi:

O tome koliko je besmisleno Dragana vezivati za poslove sa drogom, Nemanja iznosi niz argumenata.

- Otišao je da radi da bi mene obezbedio, da bi mi sredio sprat u kući. Ja vozim auto od 3.000 evra, radim u Rafineriji, sestri je kupio "opel korsu"... Sve je svojim trudom i radom napravio što imamo - kaže i dodaje:

- Kapija na kući nam je statra 40 godina, čekao sam ga da dođe da je zamenimo, a evo šta sam dočekao. Mi smo radnička, seljačka porodica, sve to drugo su gluposti. Njegov račun neka uzmu da provere, koliko ima, videće kako ih je zaradio i da sve u dinar slaže.

Koliko se mučio da svojim radom obezbedi porodicu, pokazuje i to što je 15 meseci neprestano bio na brodu kako bi zaradio.

- Dvoje dece sam dobio, nije ih video, 15 meseci je bio tamo i radio. Dve godine sam čekao da ga vidim, čekao sam sad da dođe da napravim krštenje deci... - u bolu priča mladić.

Porodica je u šoku zbog svega što se dogodilo, tuguju i čekaju da Dragana dostojanstveno isprate.

- Majka je na lekovima, baba, njegova mama, takođe, a ja... Samo čekam da ga sahranim, da se ovo završi - kaže neutešni Nemanja:

"Ni to ne znam kad ću moći, možda pozovu sutra da čiča ode da ga identifikuje, možda za deset, možda za mesec dana, ništa ne znam."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija