• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.02.2022

21:06

NOVOSAĐANI SE OPRAŠTAJU OD BLEKIJA Napustio nas je dobri duh našeg grada, otišao je na način nedostojan takvog čoveka

Privatna arhiva

Vesti

NOVOSAĐANI SE OPRAŠTAJU OD BLEKIJA Napustio nas je dobri duh našeg grada, otišao je na način nedostojan takvog čoveka

Podeli vest

Novosadski beskućnik i muzičar Kristijan Kostić Bleki (61) svirepo je ubijen u centru Novog Sada. Zbog ovog zločina uhapšen je Žarko Riđički (21) iz Žablja, a Novosađani su se na društvenim mrežama opraštali od popularnog Blekija.

Pokrenuta je i peticija da mu se podigne spomen-klupa u centru Novog Sada, a večeras su građani upalili sveće.


- Grad Novi Sad je izgubio svoju dušu kad nas je napustio naš Bleki, dobri duh ovog grada. Svirao je na ulici maltene svaki dan, smejao se sa svima, dizao atmosferu i delio svoje životne priče i pesme, uz cigaru. Preminuo je na način koji nije dostojan tako dobrog i poštenog čoveka, na način koji nije dostojan takvog gospodina. Kažem "gospodin" jer je Bleki sve to i bio, nežan, brižan čovek, pun života, uprkos svakoj teškoći koja ga je u životu zakačila, sa beskrajnom verom u ljude i beskrajnom ljubavi prema muzici. Ulica Novog Sada ga je progutala, a vera u ljude ga je poslednji put izdala - naveli su organizatori ove peticije. 

 

Uhapšeni mladić je čoveka brutalno pretukao, a onda rekao kako je to učinio jer mu je ovaj dao samo 390 dinara.

Kostić je sa teškim povredama prevezen u bolnicu, ali lekari nisu mogli da mu spasu život.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sumadiwaters

pre 2 godine

Bleki nije bio beskućnik, već ulični svirač i velika duša, pa eto samo to kad biste ispravili, no svejedno, hvala za tekst.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija