• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv

15.02.2022

10:33

Kad su trezni i nekako, al kad popiju... Meštani Prokuplja užasnuti silovanjem svog sugrađanina

Vesti

Kad su trezni i nekako, al kad popiju... Meštani Prokuplja užasnuti silovanjem svog sugrađanina

Podeli vest

Osumnjičeni Vojkan je prvo zadržan, a zatim i saslušan kod tužioca, posle čega mu je određen pritvor

Monstruozna, a opet dugo čuvana tajna sela Belogoš kod Prokuplja nažalost je isplivala. Baš u ovom selu živi porodica od koje se ledi krv u žilama svim meštanima, porodica u kojoj su otac i sin osuđeni za napastvovanje žena i devojaka.

Sve ovo prošlo bi ispod radara da sin Vojkan S. (33) nije ponovo ispoljio svoju nasilnu prirodu. Ovaj put žrtva mu je bio drugar sa kojim je zajedno pio u kafani u Prokuplju, a zatim ga u povratku kući odvukao u napuštenu seosku školu. Tamo ga je pretukao i silovao. Prema nezvaničnim informacijama, zlostavljanje je trajalo satima. Nesrećni mladić se, kada je došao sebi, nekako odvukao kući.

Iako su povrede, ogrebotine i masnice na njemu bile očigledne, on ukućanima nije rekao šta mu se dogodilo. To je učinio tek nekoliko dana kasnije, kada se poverio jednom drugu koji je, čuvši sve to, o svemu obavestio policiju. Ona je, lančano, o događaju obavestila nadležno Više tužilaštvo u Prokuplju.

– Događaj je prijavljen i istraga je u toku. Osumnjičeni je prvo zadržan, a zatim i saslušan kod tužioca, posle čega mu je određen pritvor do 30 dana – potvrdili su u toj instituciji. Izmaltretirani čovek je u međuvremenu bio na lekarskom pregledu, tokom kojeg su mu konstatovane povrede od batina i silovanja.

Devojku spasao prolaznik

Vojkan je prošlog petka drugi put uhapšen za poslednjih sedam godina, a ovo mu nije prvo zatvorsko iskustvo. Iz njegovog dosijea vidi se da je sklon krađama, ali i krivičnim delima sa elementima nasilja. Tako je u julu 2015. uhapšen jer je u Prokuplju pokušao da siluje tada devetnaestogodišnju devojku. Vojkan je 30. jula kasno uveče s leđa napao devojku koja se sama vraćala iz grada. On ju je, kako se ispostavilo, nedaleko od njene kuće s leđa uhvatio za vrat i zapretio joj da ćuti. Devojka je pokušala da ga se oslobodi, ali nije uspela. Na njenu sreću, ulicom je naišao prolaznik, koji je počeo da viče, pa je Vojkan pobegao. On je, međutim, ubrzo identifikovan i uhapšen. U selu kažu da je proveo nekoliko godina u zatvoru zbog tog nedela.

Otac bio u bekstvu

Vojkanov otac Slobodan je, prema nezvaničnim informacijama Objektiva, takođe odgovarao za silovanje jedne žene. Prema dostupnim informacijama, dugo je bio u bekstvu, sve do hapšenja 2012. godine u Crnoj Gori, odakle je zatim izručen Srbiji. Naša država ga je potraživala kako bi otišao na izdržavanje kazne od pet godina zatvora, na koju je bio osuđen zbog tog silovanja.

– U selu ga nije bilo nekih devet-deset godina – rekao nam je jedan Prokupčanin, koji je bio upoznat sa situacijom.

Tukli i dedu

Kada su otac, a kasnije i sin izašli iz zatvora, Belogošani, kako smo još saznali, baš i nisu bili oduševljeni njihovim povratkom u selo. Prema rečima sagovornika Objektiva, dok je Slobodan S. bio u bekstvu, a zatim u zatvoru, Vojkan S. i njegov mlađi brat i Slobodanov sin Ž. S. živeli su sa dedom M. S., sada devedesetogodišnjakom. I njega su, kaže ovaj čovek, takođe maltretirali i tukli.

– Dok su trezni, još se i može s njima, kad popiju… I drva mnogo kradu, automobile voze neregistrovane, udaraju ih, a udaraju i ljude – rekao je jedan od Belogošana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija