• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

20.02.2022

10:23

Pre tačno 4 meseca uhapšen Goran Džonić! Branio se na sve načine, upleo u zločin i svoje sinove

printscreen

Vesti

Pre tačno 4 meseca uhapšen Goran Džonić! Branio se na sve načine, upleo u zločin i svoje sinove

Podeli vest

Prošla su tačno četiri meseca otkako je 20. oktobra uhapšen Goran Džonić, bivši vatrogasac iz sela Moravac, osumnjičen da je u septembru ubio svoje rođake Gorana, Gordanu i Lidiju Đokić

Misteriozni nestanak Đokića, a potom i pronalazak njihovih ugljenisanih tela intrigirali su javnost od prvog dana, a pravi šok je usledio tri nedelje posle zločina, kada je uhapšen Goran Džonić, Đokićev brat od tetke i osoba od poverenja.

Jedan od najbizarnijih trenutaka u ovom nezapamćenom ubistvu je da se Džonić pojavio na njihovoj sahrani i skrštenih ruku ispratio opelo i njihov ukop.

Foto: printscreen facebook

Osumnjičeni Goran Džonić

- Džonić je uhapšen nakon što je svom bratu od strica vratio dug od 10.000 evra. To se pročulo i on je na prvom saslušanju priznao da je pratio Đokiće. On je tada, u ceo slučaj umešao svoje sinove Milana i Stefana, ali i Kostadina i Aleksandra Miloševića, meštane Moravca - kaže izvor:

- Osumnjičeni je ispričao da je imao poseban telefon kojim je navodno javljao braći Milošević, poznatijim u selu pod nadimkom Jojke, kretanje porodice svog brata. Jednog od njih je optužio kao egzekutora, ali sve je to "palo u vodu" kada je na prepoznavanju u policijskoj stanici pokazao na pogrešnog čoveka, odnosno, nije prepoznao jednog od braće.

Baka tuguje za Lidijom, Džonić je sam pobio naše najmilije

Porodica Đokić i deo familije koja pripada pokojnoj Gordani, i dalje je u šoku zbog tragedije koja ih je zadesila. - Već četiri i po meseca od nestanka naših najmilijih čekamo da se nešto dogodi, ali ništa.Mi smo u neizvesnosti. Ne mogu i ne želim ja da se mešam u rad suda, ali svi svedoci su ispitani, za njegove sinove su rekli da su bili na poslu te noći, pa mislim da je ovo samo njegovo delo - kaže Verica Đokić, snaha pokojnog Gorana: - Baka Stojanka tuguje za svima, a najviše za Lidijom. Kako sve ovo preživljava samo ona zna. Lično nisam mogla da pretpostavim da je Džonić mogao tako nešto da uradi. To mi nije padalo na pamet. Njemu je nešto pripadalo teško na sahrani, ali svi pa i ja smo mislili da je to zbog šećera jer je dijabetičar i na insulinu godinama. Ne ja, niko ovde u selu nije pomislio da je to iz nekog drugog razloga. On je takav čovek, samo ga pare zanimaju, ništa drugo - ispričala je Verica Đokić.

- Prvo su tu snimci na kojima se vidi kako obilazi lokacije gde će kasnije biti nađena tela i izgoreli automobil. Drugo postoje dokazi da je kupio gorivo koje je sipao u kanistar, a znamo da su tela spaljena. Za novac koji je nađen, on nema dokaza o poreklu, a nesporno je da se radi o novcu iz Đokićevog automobila.Džonićev pištolj nađen je u odžaku u Aleksincu, znači da je hteo da ga sakrije. Veštačenje ne kaže da je iz tog pištolja pucano na Đokiće, ali ga i ne isključuje što znači da je tim pištoljem moglo da se izvrši ubistvo - kaže advokat:

Foto: printscreen

- Čak se i u njegovom psihijatrijskom veštačenju kaže da ima agresivnu crtu jako izraženu i da je sklon da krši sve norme ponašanja radi koristoljublja. Iako je on pokušavao na saslušanjima da pokaže da je uplašen, blag i slično, nekoliko svedoka su rekli izričito da je umeo zarad novca mnogo toga da uradi. Kao vrh dokaznog postupka je njegovi biološki materijal nađen na moru predmeta kao i na pištolju i novcu. A to što nije prepoznao braću Milošević je mimo svih dokaza dovoljan pokazatelj njegove karakterne nestabilnosti - komentariše Mladen Magdelinić dodajući i da je pravio prigušivač što ukazuje na njegove namere.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija