• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs

24.02.2022

18:16

UPUTSTVO USISIVAČA ZA LIŠĆE KRILO PRAVO MALO BOGATSTVO! Carinici pronašli dijamant u pošiljci iz Izraela (FOTO)

Uprava Carina

Vesti

UPUTSTVO USISIVAČA ZA LIŠĆE KRILO PRAVO MALO BOGATSTVO! Carinici pronašli dijamant u pošiljci iz Izraela (FOTO)

Podeli vest

Carinici su u Pošti Beograd sprečili pokušaj krijumčarenja dijamanta iz Izraela

Dijamant mase od 1,44 karata pronašli su u jednoj brzoj poštanskoj pošiljci. Otkriven je pregledom EMS pošiljke pristigle iz Izraela i namenjenoj primaocu u Beogradu.

U pošiljci izdvojenoj za pregled naizgled se nalazilo nešto sasvim drugo. Naime, pošiljalac je primaocu poslao uputstvo za mali baštenski aparat: duvalicu tj. usisivač za lišće.

Carinici su pregledom pošiljke ustanovili da se u sredini zapakovanog uputstva nalazi neobična neravnina, pa kada su otvorili ''uputstvo za usisivač za lišće'' imali su šta i da vide.

Sredina uputstva je bila isečena i izdubljena u obliku pravougaonika, a u njemu smešten paketić u kome se nalazio dijamant.

S obzirom na specifičnost robe otkrivene u prekršaju, nije moguće precizirati vrednost dok se ne uradi stručna analiza, ali je pretpostavka da je reč o dragom kamenu čija vrednost iznosi više hiljada evra.

Protiv primaoca je pokrenut prekršajni postupak i njemu će biti uručen poziv, kao i prekršajna prijava.

Podsećamo da je slanje dragocenosti poput dijamanata, nakita, dukata i novca dozvoljeno samo ukoliko je reč o vrednosnim pismima, dok se ostalim poštanskim pošiljkama (u paketima, pismonosnim i brzim pošiljkama) takvi predmeti ne mogu slati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija