• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

01.03.2022

15:05

MIKI ALEKSIĆU SMESTILE STRANE SLUŽBE I POLICIJA?!? Advokat osumnjičenog za silovanje šokirao posle suđenja

informer

Vesti

MIKI ALEKSIĆU SMESTILE STRANE SLUŽBE I POLICIJA?!? Advokat osumnjičenog za silovanje šokirao posle suđenja

Podeli vest

Branilac Miroslava Aleksića, advokat Zoran Jakovljević rekao je danas novinarima posle suđenja da odbrana u ovom postupku dokazuje da je taj slučaj bio veliki projekat jedne nevladine organizacije i stranih službi, kao i da je unapred pripremljen i fabrikovan u policiji

On tvrdi da će se kada budu predstavljeni dokazi na suđenju, "videti kako su pripremane navodno oštećene glumice kao i neusaglašenosti u vezi toga kada su dale izjave u policiji, a kada u tužilaštvu".

"Ova stvar je dugo pripremana u policiji", tvrdi Jakovljević i smatra da će posle nekoliko suđenja Služba unutrašnje kontrole MUP-a imati puno osnova da preduzme određene mere protiv svojih službenika koji su kako kaže "postupali nezakonito u pretkrivičnom postupku".

Na pitanje kome je najviše odgovaralo da se degradira Aleksić, optužen za silovanje i polno uznemiravanje sedam glumica u studiju glume koji je on vodio, njegov advokat je naveo da protekom vremena oni kroz svoje istrage, privatno, dolaze do određenih zaključaka i materijalnih dokaza.

Prema njegovim rečima, Aleksić nije bio meta, već je namera bila da se u Srbiji napravi jedna velika priča.

"Postoji jedna nevladina organizacija, koju sada neću da imenujem, koja je tražila glumicu koja će biti ikona priče koja će da potrese Srbiju, a to je sve bio jedan eksperimentalni balon od strane obaveštajnih službi da se vidi kako i na koji način eksploatacijom jake emocije širokih masa u Srbiji može nešto da se pokrene i da se ovde napravi haos", tvrdi advokat.

Ta glumica je, kako je dalje tvrdi, iznela svoju priču, jer je imala želju i ideju da osigura sebi boravak u jednoj velikoj državi sveta.

On tvrdi da su se tada umešali određeni kriiminalni krugovi i to sprečili, pa da se ta glumica prešaltovala na jednog drugog glumca, ali da je zbog puno nelogičnosti i taj postupak obustavljen.

Nakon toga, prema rečima Jakovljevića, pojavila se ''druga ikona i heroina'' koja je imala malo veće organizacione sposobnosti i mogla da prezentuje više devojaka koje će da pričaju istu priču, a sve su iz istog okruženja i iste grupe...

"Ta nevladina organizacija ima svoje projekte, a imaćete prilike da čujete kako je glavna heroina čak i odbila da učestvuje u svemu ovome jer je prvo išla u fondaciju kod Igora Jurića gde su joj pravnici rekli da to ''"ne može da prođe''"., napomenuo je Aleksićev advokat.

Kaže da se sve ovo dešavalo tokom 2019. godine, a onda se pojavo "neko ko je to drugačije koncipirao", pa su devojke vođene u policiju da daju izjave ...

Osvrćući se na današnji nastavak izlaganja Aleksićeve odbrane, Jakovljević je ocenio da su kvalitetnim iskazom demantovani "svi bukači i vikači koji su u medijima govorili da on nema sta da kaže i da svojim ćutanjem na neki način konkludentno priznaje izvršenje krivičnog dela".

Napomenuo je da je podneo stotine tužbi protiv medija koji su Aleksića u prethodnom periodu vređali i osuđivali pre suđenja, i najavio nove tužbe ukoliko se to nastavi.

Upitan za zdravstveno stanje njegovog klijenta, Jakovljević je rekao da je ono i dalje kritično i da i dalje postoji potreba da se obavi hirurška intervencija, kardio-vaskularna intervencija, jer ima veliko uvećanje karotide.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Balkanski špijun

pre 2 godine

Od početka sam znao da nešto smrdi u ovoj priči, isto ovo kod Lečića važi, neko od stranih službi i određenih država ima određeni interes u svemu ovome.Verujte da strane službe su u mogućnosti čudo da naprave.

inspektor

pre 2 godine

zar nije britanska robovlasnicka Nato agencija kuracdjordjewitz u genetskom srodstvu sa Hitlerom i bliskim poslovnim odnosima sa pedofilom epstajnom , gizlejn maksvel i britanskim princom Endrjuom koji organizuje elitne Lolita origuje i siluje decu radnicke klase u monarhistickom solomonovom hramu na devicanskim ostrvima .

Advokat iz komore

pre 2 godine

CIA je na mikinog djoku stavila uredjaj za praćenje i onda časni sude...

vuke

pre 2 godine

Velika igranka, antisrpskih organizacija i stranih sluzbi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija