• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.03.2022

13:08

UPRAVA ZA IZVRŠENJE KRIVIČNIH SANKCIJA  uvodi model javno privatnog partnerstva u kazneno-popravne ustanove

UIKS

Vesti

UPRAVA ZA IZVRŠENJE KRIVIČNIH SANKCIJA uvodi model javno privatnog partnerstva u kazneno-popravne ustanove

Podeli vest

Kazneno-popravni zavod u Sremskoj Mitrovici postao je prva ustanova Uprave za izvršenje krivičnih sankcija ( UIKS) koja je potpisala ugovor o javno privatnom partnerstvu kojim se obezbeđuje tehnološki napredan i za životnu sredinu bezbedniji sistem centralnog grejanja.

Direktor Uprave Dejan Carević ocenio je da javno privatno partnerstvo donosi višestruku korist za zavod i privatnu kompaniju koja je zamenila staru,  dotrajalu instalaciju i obavezala se da narednih 15 godina održava celokupan sistem grejanja.

- Umesto mazuta koji zagađuje životnu sredinu, iz našeg drvnog pogona će se koristiti bio razgradivi otpad koji sada postaje sirovina za grejanje - objasnio je Carević.

Foto: M. V.

Direktor Uprave Dejan Carević


On je ukazao da nije bilo dileme oko uspostavljanja modela javno privatnog partnerstva jer na ovaj način država štedi ogroman novac.

- Zavod nije imao nikakav finansijski teret - zaokružili smo proizvodnju u drvnom pogonu koji sada ima još veći značaj, a dobili smo kvalitetno, stabilno i za okolinu bezbednije grejanje - rekao je Carević .

On je naveo da će posle 15 godina od potpisivanja ugovora KPZ u Sremskoj Mitrovici od privatne kompanije preuzeti održavanje centralnog grejanja.

- Posebno je važno što će osuđena lica u modernoj kotlarnici proći obuku za upravljanje zahtevnim procesima što im otvara nove mogućnosti za rad po isteku kazne - naglasio je Carević.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija