• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer

07.03.2022

20:14

SRAMNA ODBRANA PRED SUDOM! Znao je da time može da ga ubije, to je i hteo! Skakali im po glavi, ubadali ih i tukli, a ovo su im IZGOVORI za sve što se desilo!

Vesti

SRAMNA ODBRANA PRED SUDOM! Znao je da time može da ga ubije, to je i hteo! Skakali im po glavi, ubadali ih i tukli, a ovo su im IZGOVORI za sve što se desilo!

Podeli vest

Suđenje za pokušaj ubistva i nanošenja teških telesnih povreda mladićima D. M. i N. Š. u brutalnoj tuči koja se dogodila 20. februara prošle godine ispred kafiča u Ulici Laze Telečkog u Novom Sadu počelo je u petak u Višem sudu u ovom gradu, a mladići okrivljeni za brutalno nasilje koje su snimile sigurnosne kamere, izneli su sramne odbrane i niz opravdanja

Prvookrivljeni u ovom slučaju, Bojan Darabašić, Lazar Marković i Božić Nemanja izneli su sramne odbrane u kojima su uporno tvrdili da je alkohol bio uzrok nasilničkog panašanja i pokušaja ubistva mladića.

Pored njih, na optuženičkoj klupi će se, kako saznaje "Blic", naći i Marko Momić, Mihajlo Miljenović, Vladimir Simić, Dejan Nedimić i Bojan Medić, koji se optužnicom terete za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda.

Podsetimo, oni su optuženi da su brutalno tukli mladiće ispred kafića, da su im skakali po glavi, ubadali ih nožem dok su ležali na zemlji, a ceo napad snimila je sigurnosna kamera!

Foto: printscreen Twitter

"Bio sam jako pijan, popio sam oko litar viskija"

Kako su ispičali, okrivljeni su veče započeli na proslavi rođendana okrivljenog Marka Miljenovića u stanu, a onda su prešli u kafić gde su imali rezervisan separe i barski sto.

- Cele večeri sam stajao na istom mestu leđima okrenut stolu za kojim su sedeli oštećeni, bio sam jako pijan popio sam oko litar viskija i pet, šest guarana - ovim rečima je odbranu započeo Bojan Darabašić, a onda je opisao kako je sukob započeo i kako je saznao za to šta se događalo kada je posvađane grupe mladića obezbeđenje izbacilo:

- Osetio sam da me neko gura, kada sam izašao napolje neko me je udario iza uha, pao sam i nakon toga se ničeg ne sećam. Saznao sam sa snimaka koji su objavljeni na društvenim mrežama i portalima šta se desilo.

On je, kao i ostali okrivljeni, rekao da se kaje i da je alkohol uzrok takvog njegovog postupanja.

- Nikad se to ne bi desilo da sam bio trezan. Inače nisam nasilan, živim normalnim životom, imam devojku, zaposlen sam u kuhinji jednog restorana - izneo je.

Foto: printscreen

"Molio sam da nas obezbeđenje izbaci"

I Lazar Marković je uzrok svog ponašanja objasnio prekomernom komnzumacijom alkohola.

- Кrenulo je neko koškanje sa momcima koji su sedeli za susednim stolom. Zvao sam konobara moleći ga da pozove obezbeđenje koje nas je sve izbacilo iz lokala - rekao je, a zatim je ispričao kako je tekao sutrašnji dan, kada su uhapšeni:

- Nisam imao nameru nikoga da povredim, jako se kajem zbog svega. Bio sam pijan i jako zabrinut za bezbednost svoje sestre S. Žao mi je što sam uopšte dolazio na taj rođendan i što sam se našao u situaciji u kojoj nisam mogao da zamislim da bih mogao da se nađem - pravdao se on.

"Govorio sam po ukazu policije, ne po sećanju"

Nemanja Božić je naveo da je iskaz dao prema ukazima koje mu je predočila policija, a ne prema svom sećanju na to veče. Rekao je i da je konzumirao alkohol, koji mu je strogo zabranjen zbog zdravstvenih problema i koji kod njega izaziva uznemirenost.

- Na prethodnom zapisniku sam bio zbunjen i uplašen i nisam davao iskaz po sećanju već prema ukazima iz optužnice koju su mi policajci iznosili - rekao je i istakao da se kaje zbog svega što se dogodilo.

Sudija odbila da ih pusti iz pritvora

Sudija Ivana Josifović je odbila predlog branilaca okrivljene trojice da im se pritvor zameni nanogicom, a naredno ročište je zakazano je za 7. mart.

Foto: MUP Srbije

Brutalno ih tukli i ubadali

Osmorica okrivljenih su, prema optužnici, bili svesni dela koje čine i sposobni da upravljaju svojim postupcima.

Kako je navedeno, nakon što su ušli u raspravu sa drugom grupom momaka i fizički se sukobili, obezbeđenje ih je izbacilo iz lokala, oni su izašli prvi i sačekali ispred vrata D. M, N. Š i M. P.

- Kada je D. M. izašao Miljenović ga je šutnuo u predelu grudnog koša, a zatim su ga rukama udarali Medić, Momić, Marković i Božić. Pritrčali su i ostali i svi su ga tukli u predelu glave i tela - navodi se u dokumentu Tužilaštva.

Tada je, kako piše, naišao M. P, drug oštećenog, akog su napadači udarali dok nije pao, a onda je Darabašić uzeo neki oštar predmet i ubo ga sa zadnje strane vrata.

- Kada je naišao N. Š. i video da tuku njegove poznanike, s leđa je udario Medića koji mu je bio najbliži - navodi Tužilaštvo i objašnjava da onda je usledilo njegovo prebijanje.

Tužilaštvo: Znao je da tako može da ga ubije, to je i hteo

Za to vreme, stoji u dokumnetu, D. M. uspeo da se pridigne i malo udalji, ali ga je Marković sustigao i više puta udario pesnicom u glavu.

- Rukama ga je uhvatio oko struka, odigao ga i bacio glavom prema tlu, pri čemu je bio svestan da to može dovesti do smrtnog ishoda i da ga može lišiti života, što je i hteo - navodi se u dokumentu Tužilaštva.

Mladić je tada, piše, izgubio svest, a oni su nastavili da ga šutiraju dok je ležao na podu. Božić ga je, navodi se, šutnuo sedam puta, a Darabašić ga je ubo oštrim predmetom.

- Tada se Darabašić okrenuo i ubo oštećenog M. P. u predelu uha, a onda je još jednom ubo u predelu desne strane grudnog koša D. M. Božić se zatrčao i sa obe noge oštećenom D, M, koji je i dalje ležao bez svesti, skočio na lice."

Ošrećeni N. Š. je uspeo da se udalji sa lica mesta, ali su ga napadači sustigli i pretukli rukama i nogama.

- Darabašić ga je ubo dva puta sa desne strane grudnog koša - navodi se u optužnici.

Oštećenim D. M. i N. Š. su tom prilikom u u zbirnom dejstvu naneli teške telesne povrede.

- D. M. je zadobio otvoreni prelom donje vilice, nagnječenje levog čeonog dela glave, podlive na oba oka i usne i više ubodnih rana, a N. Š. ubodne rane na desnoj strani grudnog koša i slabinskog dela i nagnječenje lakta.

M. P. je lakše povređen, takođe sa ubodnim ranama iza uha i sa zadnje strane vrata i sa nagnječenjima kolena i poglavine.

Snimak tuče zgrozio javnost

Snimak ove brutalne tuče objavljen je na društvenim mrežama i u svim medijima. Snimak je uznemirujući i vidi se brutalni obračun.

Najdeblji kraj u ovom okršaju izvukla su dvojica mladića koju su brutalno prebijeni. Sa napadima nisu prestajali ni kada su završili na zemlji. Jednog od njih su nemilice šutirali dok je ležao i nije pružao nikakav otpor, pa čak i gazili.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

BRUTALNO NASILJE U PARAĆINU! Maloletnika tukao "BOKSEROM" u dvorištu škole!
Hronika

BRUTALNO NASILJE U PARAĆINU! Maloletnika tukao "BOKSEROM" u dvorištu škole!

Maloletni K. S. (17) brutalno je pretučen u petak u dvorištu Mašinske škole koju je pohađao. Tinejdžer je zadobio teške povrede kada ga je, oko 15 sati, za vreme velikog odmora, kako tvrdi njegov otac, bokserom u glavu udario mladić (24). K. S. je polomljena vilica na dva mesta i izbijena su mu četiri zuba i još se nalazi u bolnici u Ćupriji

07.03.2022

18:11

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija