• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.03.2022

10:50

PREKINUTO SUĐENJE DARKU ŠARIĆU! Reagovao tužilac, stopirano ispitivanje svedoka!

ATA Images

Vesti

PREKINUTO SUĐENJE DARKU ŠARIĆU! Reagovao tužilac, stopirano ispitivanje svedoka!

Podeli vest

Tužilaštvo za organizovani kriminal uložilo je žalbu na rešenje sudskog veća Apelacionog suda kojim je odlučilo da se iz spisa predmeta kao - nezakonito pribavljeni dokazi - izdvoje transkripti prisluškivanih razgovora koje je vodio trećeoptuženi Željko Vujanović, brat od tetke prvooptuženog Darka Šarića, kao i da se ponovo ispitaju dva svedoka saradnika.

Ovi prisluškivani razgovori smatraju se jednim od ključnih dokaza u postupku, a koji više neće moći da se koriste prilikom donošenja pravosnažne presude.

Postupajući tužilac Saša Ivanić je odbrazložio da je žalba na ovo rešenje dozvoljena prema zakonu, dok je veće svoj suprotan stav saopštilo još u petak.

Ivanić je, takođe, tražio da veće precizira koji su to tačno dokazi i transkripti koji se izdvajaju.

Veće je dalo pauzu kako bi odlučilo o ovim predlozima.

Prethodno je odlučilo da se danas isključi javnost prilikom saslušanja dvojice svedoka saradnika u procesu protiv Darka Šarića i ostalih optuženih za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.

Nebojša Joksović i Draško Vuković, svedočiće iza zatvorenih vrata kao i tokom prvostepenog suđenja pred Specijalnim sudom.

Prema najavi predsednika sudskog veća Sretka Jankovića danas bi trebalo da budu ispitani Joksović i Vuković, ali je nakon njegove najave tužilac tražio odlaganje svedočneja dok se ne odluči o njegovoj žalbi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17