• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

15.03.2022

07:00

OTKRIVAMO! "Škaljarci" se dogovorili s ukrajinskim vlastima! Napadači na Zvicera ratuju protiv Rusije?!

Informer

Vesti

OTKRIVAMO! "Škaljarci" se dogovorili s ukrajinskim vlastima! Napadači na Zvicera ratuju protiv Rusije?!

Podeli vest

Vlasti u Kijevu ponudile amnestiju četvorici "škaljaraca" koji su u maju 2020. u tom gradu pokušali da ubiju vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera, u zamenu da ratuju u Ukrajini

Ukrajinske vlasti ponudile su slobodu četvorici "škaljaraca" koji su uhapšeni u Kijevu 26. maja 2020. jer su pokušali da ubiju vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera, ali pod uslovom da ratuju protiv Rusa, ekskluzivno saznaje Informer!

Bekstvo

Moguće je da će "škaljarci" probati da pobegnu sa ratišta, jer se pokazalo da imaju dobre kontakte u Ukrajini

Pregovori sa "škaljarcima" koji su u pritvoru u Kijevu u samoj su završnici i gotovo je izvesno da će četvorica plaćenih ubica iz Srbije i Crne Gore pristati da se priključe ukrajinskoj vojsci i da idu na ratište.

Foto: Informer

Plaćenici sa poternica

Inače, osumnjičeni za teško ranjavanje Zvicera pre dve godine su crnogorski državljani Stefan Mandić Đukić i Emil Tuzović, kao i dva Srbina, Petar Jovanović i Milan Branković iz Niša. Vođa "kavčana" je tada čudom uspeo da preživi kišu metaka koje su "škaljarci" ispalili u njega u centru Kijeva, a sigurne smrti ga je spasila supruga Tamara Zvicer pošto je istrčala iz stana i zapucala na napadače.

Inače, svi atentatori su odranije dovođeni u vezu sa brojnim likvidacijama i mafijaškim obračunima u Srbiji i u regionu. Za Jovanovićem, zvanim Peca Pitbul, raspisana je poternica nakon što je 17. januara 2020. ispred škole na Bežanijskoj kosi u Beogradu ubio Zvicerovog kuma Marka Vukovića, naočigled troje dece!

Foto: Informer

Pored toga, Jovanović je bio osuđen na osam godina zatvora, jer je 2010. sa saučesnicima oteo više od 48 miliona dinara iz Vojvođanske banke u Nišu. Svi razbojnici su bili maskirani u žene, nosili su plave perike i cveće u rukama, pa radnici obezbeđenja nisu ništa posumnjali. U međuvremenu se Jovanović povezao sa "škaljarcima" i postao jedan od njihovih glavnih likvidatora.

Za Baraninom Stefanom Đukićem, koji se nekada prezivao Mandić, takođe je raspisana međunarodna poternica zbog ubistva istaknutog člana "barskog klana" Jovana Klisića 1. novembra 2019. i ranjavanja Velizara Gardaševića u Crnoj Gori.

Foto: Informer

Prema saznanjima Informera, Đukić je najpre radio za "kavčane", ali je promenio "dres" i ime po izlasku iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, gde se upoznao sa Bojanom Ajkovićem iz Zete, bliskim saradnikom sada pokojnih "škaljaraca" Luke Đurovića i Alena Kožara.

Foto: Informer

Što se tiče Podgoričanina Emila Tuzovića, on je odavno poznat crnogorskim organima bezbednosti. Između ostalog, tamošnji mediji navode da je Tuzović u novembru 2011. s leđa pucao u sugrađanina Jasmina Mukovića.

Pored toga, hapšen je i u julu 2015. zbog posedovanja 100 grama heroina. Zatim je u januaru 2016. ranjen u centru Podgorice posle svađe ispred jednog kafića.

Milan Branković je 2013. bio osuđen na šest i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva, jer je dve godine ranije, 2011, metalnom šipkom izudarao trojicu ljudi, dok je četvrtog ranio iz pištolja.
Sasvim je moguće da će ova četvorica "škaljaraca", ako budu pristali da ratuju protiv Rusa, probati da pobegnu sa ratišta, jer se pokazalo da su imali dobre kontakte u kijevskoj policiji i snagama bezbednosti (pogledajte okvir).

Foto: Informer

Zvicer u bekstvu

Podsetimo, Zvicer se u Kijev doselio sa suprugom i decom 2019, godinu dana pre nego što je ranjen. Četvoricu ubica je u Ukrajinu, navodno, poslao Milan Ljepoja iz Niša, koga su kasnije likvidirali pripadnici zloglasne grupe Veljka Belivuka, koji su radili za "kavački klan" u Srbiji.

Posle pokušaja atentata Zvicer se vratio u Crnu Goru, gde su mu Belivuk i Marko Miljković bili gosti u januaru 2021. Belivuk i Miljković su, međutim, ubrzo uhapšeni, 4. februara, ali Zviceru se otad gubi svaki trag zahvaljujući očigledno blagovremenoj dojavi crnogorskih bezbednosnih službi. Za njim je raspisana crvena Interpolova poternica, a spekuliše se da je u nekoj od zemalja Latinske Amerike. 

Saradnik iz policije poginuo na frontu

Članovi "škaljarskog klana" su u vreme napada na Radoja Zvicera imali podršku ukrajinske policije. Dvojica tamošnjih policajaca ilegalno su ih prebacili preko granice u Ukrajinu i dovezli ih do Kijeva, a posle napada na Zvicera su pokušali da pomognu "škaljarcima" da pobegnu, ali su tad svi uhapšeni. Ukrajinski mediji preneli su tada da su policajci pomagali atentatorima na zahtev Jevgena Dejdeja (34), pomoćnika šefa kijevske policije i bivšeg narodnog poslanika. Inače, kontroverzni Dejdej je u mladosti bio akter oružane pljačke, a bio je pod istragom zbog pokušaja ubistva Zvicera. Misterioznim spletom okolnosti ni za šta nije odgovarao, a nedavno je preuzeo komandu nad nacističkom ukrajinskom jedinicom Kijev-1. Navodno je 10. marta poginuo negde na frontu, što je objavila njegova supruga preko društvenih mreža.

Foto: Informer

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija