• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.03.2022

11:26

RASKRINKANO MUČKO UBISTVO NAČELNIKA KRIMINALISTIČKE POLICIJE! Ubica pao na poligrafu, pa potom priznao sve!

pixabay i printscreen

Vesti

RASKRINKANO MUČKO UBISTVO NAČELNIKA KRIMINALISTIČKE POLICIJE! Ubica pao na poligrafu, pa potom priznao sve!

Podeli vest

Aleksandar Miljatović je prilikom ispitivanja u policiji pao na poligrafu, a potom priznao da je ubio načelnika kriminalističke policije PU Prijedor, Radenka Bašića i naveo da mu je za ubistvo plaćeno čak 50.000 evra.

Kako saznajemo Miljatović je ispričao da je naručilac ubistva Dalibor Railić zvani Dugi iz Prijedora, koji se trenutno nalazi u pritvoru na osnovu odluke Tužilaštva BiH.

Foto: bosniatoday.ba

Policija MUP RS

Osim Miljatovića uhapšen je i njegov kum, koji je prisustvovao dogovorima za ovo stravično ubistvo.

Odmah nakon hapšenja, Miljatović je pao na poligrafu i usled velikog pritiska priznao ispektorima i do detalja ispričao kako je izvedena ova likvidacija.

- Kada je suočen sa brojnim dokazima koje je policija prikupila protiv njega, odlučio je da sve prizna i da ispriča detalje. Doslovno je policiji ispričao kompletan plan likvidacije Bašića. Ispričao je kako ga je angažovao Railić, zatim kako je pripremano ubistvo i sam način izvršenja. Nakon toga, policijskim inspektorima je objasnio i kako se krio nakon ubistva, te da je dogovoreno da za ubistvo dobije 50.000 evra – kaže sagovornik Srpskainfo.

Miljatović je osoba sa velikom kriminalnom istorijom. Podsećamo da je on 2007. godine zajedno sa svojom devojkom Jelenom Tegel, ubio muškarca u Banjaluci, čime su on i njegova devojka zaradili nadimak Boni i Klajd.

Podsetimo, Bašić je ubijen 21. marta kada je oko 6.50 krenuo na posao u Policijsku upravu Prijedor. Ubica ga je čekao u blizini njegove zgrade u prijedorskom naselju Pećani, prišao mu s leđa i ispalio hitac u glavu.

Foto: MUP Republike Srpske

Radenko Bašić

Odmah nakon ovog skandaloznog ubistva pokrenuta je jedna od najvećih istraga u Ministrastvu unutrašnjih poslova Republike srpske.

- Naši inspektori su predano radili 24 časa svaki dan, prevrnuli smo doslovno svaki kamen u Prijedoru i okolnim opštinama i gradovima i ubrzo su se počele slagati kockice oko ove mučke likvidacije – pojasnio je sagovornik Srpskainfo.

Dodaje kako se već u prvim danima pojavila informacija da je mogući organizator ubistva Railić i on je ubrzo uhapšen.

- Znali smo sigurno da je umešan u ubistvo, a sve je ukazivalo da je on i organizator. Nakon kriminalističke obrade u policiji on je predat u nadležnost OJT Prijedor, ali tada je usledila iznenađujuća odluka tužioca. Nismo mogli verovati kada smo čuli da će biti pušten – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Prema rečima sagovornika, Rajlić je sačekan ispred tužilaštva i odmah uhapšen zbog njegove umešanosti u trgovinu s drogom i akcijom „Storidž 2“. Potom je predat Tužilaštvu BiH, pošto su oni zaduženi za tu istragu.

- Zbog toga mu je određen pritvor. Međutim, da je Railić ostao na slobodi postavlja se pitanje da li bi se ovaj slučaj rasvetlio. Verovatno da bi on našao način da ućutka Miljatovića – poručuje naš sagovornik.

Tokom istrage uhapšeno je 20 kriminalaca, ali nakon efikasne istrage pronađen je ubica i raskrinkana je velika misterija stravične sudbine Radenka Bašića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 2 godine

Pod hitno zaposlite bar jednog lektora,vaši novinarčići nisu sposobni da se bave novinarstvom.Vrlo su nepismeni,ne razlikuju kako se pišu vlastita imen/Republika Srpska,a ne Republika srpska/,ovo ubistvo nije mučko/nije bilo mučenja/,već dobro planirano i teško krivično delo,za koje treba izreći najstrožiju kaznu. Vi znate samo da pišete o starletama,nebitnim likovima,o osobama koje su izvan društva i koje ne haju za državu i narod već gledaju samo svoj interes.

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20