• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.03.2022

12:19

VELJINI VOJNICI OSTAJU IZA REŠETAKA! Tužilastvo traži pritvor za dilere u beogradskim klubovima

Vesti

VELJINI VOJNICI OSTAJU IZA REŠETAKA! Tužilastvo traži pritvor za dilere u beogradskim klubovima

Podeli vest

Tužilaštvo za organizovani saslušalo je prosle noći 15 pripadnika organizovane kriminalne grupe, koji se sumnjiče da su dilovali drogu beogradskim splavovima, među njima i Marka Vikića koji je sinoć uhapšen

na sNakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da za svih 15 juče uhapšenih odredi pritvor, dok se trojica osumnjičenih pripadnika ove grupe već nalaze u pritvoru.

Svi optuženi su se branili ćutanjem.

Pritvor je tražen iz svih zakonskih razloga, zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticali na svedoke, da ne ponove krivično delo u kratkom roku i zbog uznemirenja javnosti.

Odluku o pritvoru doneće sudija za prethodni postupak Specijalnog suda.

Pripadnici ove grupe dovode se u vezu sa poslovima i preprodajom droge kao deo grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su u privoru već 14 meseci.

Pod istragom je sada 18 osimnjičenih, zajedno sa uhapšenim Vokićem.

Naredba o sprovođenju istrage obuhvata Lazara Marinkovića, Marka Trajkovića, Veljka Ogurlića,Stefana Simića, Uroša Bulajića, Marka Prlje, Aleksandra Krstića, Luke Gemaljevića, Alekse Košutića, Borislava Marmuta, Predraga Vučkovića, Luke Ostojića, Luke Mumovića, Stefana Milanovića, Nikole Filipovića, Vasilija Nikolovskog i Alekse Vasića.

Ova organizovana kriminalna grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnih lica i više NN lica delovala je od 17. maja 2021. do 29. marta 2022. godine na teritoriji Beogada, navodi tužilaštvo.
Na splavovima valjali drogu

 

Oni su, kako se sumnja preprodavali drogu - kokain u količini od najmanje 590 grama Cannabis tzv. marihuana u količini od najmanje 10. 950 grama i amfetamin tzv. spid u neutvrđenoj količini čijom su prodajom ostvarili zaradu od najmanje 7. 559.250, navodi tužilaštvo.

Naime, pripadnici su drogu prodavali na splavovima „Port“ i „Fristajler“ kao i u klubu „Kasina“.

Takođe, su opojnu drogu dostavljali na tražene adrese i prodavali je na beogradskim ulicama.

Prilikom pretresa pronađena je iznesna količina opojne droge i vatrenog oružja.

Terete se da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija