• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.04.2022

09:50

BIA UPUTILA OŠTRO PISMO FIS: Srpski bezbednjaci ne planiraju nikakva ubistva!

Marko Đoković

Vesti

BIA UPUTILA OŠTRO PISMO FIS: Srpski bezbednjaci ne planiraju nikakva ubistva!

Podeli vest

Bezbednosno informativna agencija (BIA) uputila je danas pismo Federalnoj obaveštajnoj službi Švajcarske (FIS) u kojem najoštrije osuđuje i demantuje, kako se navodi u saopštenju dostavjenom Tanjugu, maliciozne tvrdnje o uključenosti srpskih bezbednosnih službi u planiranje bilo čijeg ubistva


Time BIA reaguje na navodne pretnje smrću nekadašnjem izvestiocu Saveta Evrope, koji je istraživao zločine OVK i trgovinu ljudskim organima, Diku Martiju, koje, kako tvrdi, dolaze iz "određenih krugova srpskih obaveštajnih službi".

"U ovim teškim vremenima takve tvrdnje nepravedno nanose nesagledivu štetu Srbiji i ugledu BIA, i njenih pripadnika, koji posvećeno i profesionalno izvršavaju svoje radne zadatke isključivo u skladu sa zakonom. BIA će uprskog svim pritiscima i pokušajima destabilizacije nastaviti da radi na očuvanju mira i stabilnosti Srbije i njenih građana", navodi se u saopštenju BIA.

Marti je decembra 2020.ima visoku policijsku zaštitu.

Foto: Beta

Dik Marti

On je, u intervjuu za švajcarski dnevnik "Miz o poen", rekao da je 18. decembra 2020. godine dobio poziv iz policije kada mu je rečeno da mu je život ugrožen i da će biti stavljen pod visoku policijsku zaštitu.

Kako je objasnio, od tada se nalazi pod najvišom policijskom zaštitom i ponuđeno mu je da promeni identitet i adresu, međutim on na to nije pristao.

U tom intervjuu Marti je rekao da pretnja smrću "izgleda dolazi iz određenih krugova srpskih obaveštajnih službi" koje su, kako navodi, tražile od plaćenih ubica iz podzemlja da ga likvidiraju kako bi "bacili krivicu na Albance sa Kosova".

Inače Marti je autor izveštaja za Savet Evrope 2010.godine u kojem je osudio zločine OVK, uključujući i "žutu kuću"; to jest trgovinu organima.

Na osnovu tog izveštaja pokrenuta istraga protiv Hašima Tačija, kojem se sada sudi u Hagu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroljub

pre 2 godine

Šta očekivati od jedne nazovi neutralne države koja se obogatila od kriminala.Zemlja koja največim kriminalcima ,diktatorima,carevima, kraljevima, fašistima i sl. čuva bogastva.Dobila zadatak od šljama, ološa izločinaca da proziva Srbiju.

Svetovid

pre 2 godine

Sve što svetski satanisti planiraju ,unapred optuže drugu nevinu stranu u slučaju Dik martija njega će ubiti šiptari ,a optuženi će biti Srbi. Isto su satanisti spremili i hemijski napad na civile u Ukrajini koji će izvesti ,a optužiće Ruse.Sve što planiraju uraditi objave u javnosti i za zločin koji se počini optuže protivnika.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17