• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I.M.

11.04.2022

13:46

Dedu zaklao na spavanju, majku dok se tuširala, otac pronađen u lokvi krvi! BRAT PUKOM SREĆOM IZBEGAO SMRT - slike jezivog prizora će mu se ceo život vraćati!

I.M.

Vesti

Dedu zaklao na spavanju, majku dok se tuširala, otac pronađen u lokvi krvi! BRAT PUKOM SREĆOM IZBEGAO SMRT - slike jezivog prizora će mu se ceo život vraćati!

Podeli vest

Dva dana nakon monstruoznog ubistva u Čačku, javnost je i dalje u šoku. Ilija G. (21) u noći između petka i subote, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, u porodičnoj kući zaklao je oca Milana (57), majku Slađanu (49) i dedu Sretena (87)

Pokolj u čačanskom naselju Atenica, izbegao je njegov stariji brat Nikola (23), jer u trenutku krvavog pira nije bio kod kuće. Ilija, za koga rođaci tvrde da je imao problem s drogom, nakon bezumnog čina je čitave noći u krvavoj odeći, bosonog lutao Atenicom, da bi ga policija sledećeg jutra locirala i uhapsila kilometar i po od mesta zločina. Postoje pretpostavke da je kucao na vrata komšija i prijatelja, ali prena dosadašnjim saznanjima iz istrage, niko ga u kuću nije primio.

Stariji sin Glišovića, koji inače živi u Kragujevcu, porodicu na okupu je poslednji put video u petak veče i tada kada je sa rođakom krenuo u grad ništa nije ukazivalo na tragediju.

"Nikola je iz kuće sa rođakom izašao oko 19 časova. Svi ukućani su bili na okupu, a on je iz Kragujevca došao doma za vikend. Znao je za problematično ponašanje svog brata i da je bilo šta neobično primetio, sigurno ne bi iz kuće izlazio. U tom periodu je bio u poseti kod rodbine, odatle je otišao na piće. Kući je došao oko 1.15 iza ponoći. Vrata su bila zaključana.  Kada je pogledao kroz prozor, video je krvave noge svojih ukućana na podu. Tada je razvalio ulazna vrata...prizor koji je zatekao pratiće ga dok je živ", priča rođaka porodice Glišović, jedna od brojnih koji u ovom trenutku pružaju podršku Nikoli.

Foto: I.M.

Sigurnosne kamere sa komnšijske kuće zabeležile su da su se na Glišovićevoj kući iji 21.30 spustile roletne. Snimak je dostavljen policiji i on bi trebalo da pomogne u istrazi. Kuća je još uvek pod nadzorom interventne jedinice MUP-a i tako će ostati dok traje istraga. Obdukcija bi trebalo da razjasni detalje stravične smrti članova ove porodice. Nikola se nakon masakra u kuću nije vraćao.

"Zatekao je stravičan prizor. Majku iskasapljenu kod kupatila, pretpostavlja se da se tuširala ili je krenula da se tušira. Oca iskasapljenog u donjem vešu, verovatno je bio krenuo na spavanje i dedu, koji je inače nepokretan, zaklanog u krevetu. Ovaj prizor je mučno i zamisliti, a mogu misliti kako je njemu koji je sve to gledao. Rodbina, prijatelji svi se trudimo da budemo uz njega, mnogo mu je teško...", kaže naša sagovornica.

"To je teška trauma, a slike jezivog prizora će mu se ceo život vraćati. Ne pominjemo mu ništa, pričamo sa njim o totalno drugim stvarima. Verovatno će na sahrani, čiji termin nije poznat, onpostati svestan svega. Sada mu je potrebna podrška i pomoć".

Foto: I.M.

U medijima se pojavila informacija da se Ilija tokom noći presvukao, da mu je navodno majka jednog prijatelja dala čistu garderobu.

"Ta teorija je malo verovatna, jer nakon hapšenja, forenzičari su uzeli svu garderobu koja se zatekla na njemu. A bila je potpuno krvava. Iz grada su poslali ekipu policije da iz kuće uzmu čiste stvari koje je on nakon toga obukao. Priča se da je tokom noći kucao na vrata komšija i prijatelja u Atenici, ali mi nemamo saznanje da ga je neko te noći pustio unutra", kaže naša sagovornica. 

Branio se ćutanjem

Ilija je u petak uveče u porodičnoj kući nožem izbo majku, oca i dedu. Njemu je nakon hapšenja i saslušanja kod tužioca određen pritvor od 30 dana. Na saslušanju se branio ćutanjem

Čačanski advokat, Ivan Čvrkić, još nije doneo odluku da li će braniti Iliju G. (21) osumnjičenog za trostruko ubistvo članova svoje porodice koje je počinjeno u noći između petka i subote u čačanskom naselju Atenica. 

"Procedura je da optuženi napiše zahtev, a kada ga uprava zatvora prosledi sudiji, on će me pozvati. Pretpostavljam da će to biti danas ili sutra. Tek nakon obavljenog razgovora sa osumnjičenim doneću odluku da li ću biti njegov branilac", rekao je danas novinarima Ivan Čvrkić.

Čvrkić je ponovo napomenuo da je Iliju G. sreo u hodniku prilikom prvog davanja iskaza i zatražio da bude njegov advokat. Glišovića je na saslušanju branio advokat po službenoj dužnosti i on se tom prilikom branio ćutanjem. 

Foto: Informer

Advokat Ivan Čvrkić

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija