• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.04.2022

15:52

PODIGNUTA I DRUGA OPTUŽNICA PROTIV BELIVUKOVE GRUPE! Osumnjičeni su za još dva ubistva!

reuters/tanjug

Vesti

PODIGNUTA I DRUGA OPTUŽNICA PROTIV BELIVUKOVE GRUPE! Osumnjičeni su za još dva ubistva!

Podeli vest

Podignuta druga optužnica protiv grupe Veljka Belivuka za ubistvo Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića

Optužnica, druga po redu, podignuta je protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 10 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe.

Optuženi su da su Nikolu Mitića ubili u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu.

Ovom optužnicom obuhvaćen je i Senad Rešović, pripadnik grupe Velje Nevolje koji je uhapšen oktobru, dok su svi ostali optuženi u pritvoru od 4. februara 2021. godine i prvom optužnicom, po kojoj treba da im počne sudjenje krajem aprila, terete se za pet teških ubistava, trgovinu drogom, otmice, silovanje i oružje.

Takođe je obuhvaćen i Dragan Mitrović koji je uhapšen kada i Rešović, ali zbog sumnje za saizvršilaštvo u ubistvu Zdravka Radojevića, koje je već je obuhvaćeno pomenutom, potvrđenom optužnicom protiv Belivukove grupe.

Pored Belivuka, Miljkovića i Rešovića za ubistvo Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića optuženi su Vlado Draganić, Miloš Budimir, Srdjan Lalić, Dejan Tešić, Vladimir Grek i Aleksa Stošić i Dragana Mitrovića i dvojica okrivljenih saradnika Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin.

Foto: nestalisrbija.rs

Nikola Mitić
Produženje pritvora Rešoviću i Mitroviću?!

Tužilaštvo je optužnicu podnelo sud na potvrđivanje, kao i predlog da se Rešoviću i Mitroviću produži pritvor.

Rešović (34) zvani Seki sumnjiči se da je sa Belivukom i Miljkovićem 10. avgusta 2020. godine ispred američke ambasade oteo, a kasnije i ubio Nikolu Mitića u kući u Ritopeku.

Belivuku, Miljkoviću i još 28-rici pripadnika njihove grupe pripremnim ročištem 26. aprila treba da počne suđenje po potvrdjenoj optužnici.

Njom su optuženi za ubistvo Aleksandra Gligorijevića Pukija, Lazara Vukičevića, Goran Veličković , Milana Ljepoje i Zdravka Raodjevića.

Protiv Belivuka, Miljkovića i pojedinih pripadnika ove grupe od januara se vodi istraga i za ubistvo Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine, kao i još jedna istraga za pranje novca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija