• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf.rs

14.04.2022

09:11

TROSTRUKI UBICA NE IDE U ZATVOR? Evo kako može da izbegne višegodišnju kaznu

Privatna arhiva

Vesti

TROSTRUKI UBICA NE IDE U ZATVOR? Evo kako može da izbegne višegodišnju kaznu

Podeli vest

Ilija Glišović (21) osumnjičen da je zaklao majku Slađanu (49), oca Milana (57) i dedu Sretena (87) u Čačku, prebačen je u Specijalnu zatvorsku bolnicu u kojoj mu se trenutno rade neuropsihijatrijski pregledi, odnosno veštačenje

Niame, na osnovu veštačenja će biti doneta odluka da li će svoju kaznu služiti u Kazneno popravnoj ustanovi, odnosno zatvoru, ili će se ona nastaviti u ustanovi u kojoj se on trenutno i nalazi.

- Sa njim trenutno radi najjači tim neuropsihijatara u Srbiji, sudskih veštaka koji svojim posebnim metodama procenjuju njegovo psihičko stanje. On se već lečio u ustanovi ovog tipa, odnosno, bio je u klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" i ima istoriju korišćenja narkotika, te su metodi ispitivanja pacijenata u takvom slučaju donekle, da tako kažem, olakšana - rekao je sagovornik Telegraf.rs. i dodao:

- Ono što je najvažnije sada je to da se- oceni da li je on u trenutku kada je počinio zločin bio svestan ili nije. Ukoliko se dokaže da nije, on će svoju kaznu najverovatnije u Specijalnoj zatvorskoj bolnici da odsluži. Ukoliko se dokaže da je bio svestan, postupak je drugačiji - rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaj.

Foto: I.M.

Ubijeni članovi porodice, umrlice

Inače, Specijalna zatvorska bolnica se nalazi u sklopu Okružnog zatvora u Beograda, poznatijeg kao CZ. Na četvrtom spratu zgrade su dva odeljenja psihijatrije, A i B, gde se nalazi 65 odsto onih pacijenata koji su počinili jedno ili više ubistava. Njima je izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja, koja ponekad može trajati i doživotno.

Inače, ovaj slučaj je po službenoj dužnosti dodeljen advokatu Slobodanu Vesoviću.

- Ne znam koliko će trajati veštačenje. Njega trenutno procenjuje tim stručnjaka, pa ćemo videti kasnije. To može i da potraje, sve zavisi. Videćemo kada dođu rezultati šta i kako dalje činiti - rekao je on za Telegraf.rs.

Podsetimo, Ilija Glišović (21) je pre šest dana zaklao majku Slađanu (49), oca Milana (57) i dedu Sretena (87), a u noći krvavog pira trčao je od mesta Kulinovci u kojem je počinio zločin do mesta Atenica koje je udaljeno pet kilometara. Tela nesrećnih ljudi pronašao je Ilijin stariji brat.

Foto: printscreen

Ovde se dogodilo trostruko ubsitvo

Ilija je navodno uhapšen na livadi u voćnjaku u kojem se, prema rečima našeg sagovornika iz istrage - krio.

- On je nakon što je zaklao roditelje i dedu sav krvav trčao do Atenice koja je udaljena pet kilometara od Kulinovaca. Policija je oko tri sata opkolila taj deo Atenice koji se zove Trnava, zapravo deo u kojem se nalazi ulica Igumana Pajsija. Ušli su u lokalni restoran za svadbe i proslave u kojem je u tom trenutku bilo neko veselje, a potom zamolili ljude da se zaključaju unutra jer je potera za Ilijom u toku. Našli su ga u voćnjaku na livadi. Tu se krio - kaže sagovornik.

Ističe da je Ilija prvo lupao na vrata jedne kuće koja mu je otvorio muškarac.

- Tražio mu je čistu garderobu, ali ga je taj čovek odbio. Posle je zvonio kod majke od prijatelja koja mu je dala čistu majicu u kojoj je potom pobegao u pravcu te livade na kojoj su ga opkolili i uhvatili. To je bilo oko 3 sata noću - kaže on.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija