• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.04.2022

14:55

KAKO SU UBIJENI ALEN KOŽAR I DAMIR HADŽIĆ? Sumnja se da je njihovo ubistvo organizovao DARKO ŠARIĆ IZ ZATVORA !?

Zoran Sinko

Vesti

KAKO SU UBIJENI ALEN KOŽAR I DAMIR HADŽIĆ? Sumnja se da je njihovo ubistvo organizovao DARKO ŠARIĆ IZ ZATVORA !?

Podeli vest

Baranin Alen Kožar (43) i Užičanin Damir Hadžić (45), a za čiju se organizaciju ubistva sumnjiči Darko Šarići, izrešetani su sa 29 metaka u automobilu ispred luksuzne vile na Krfu. Pre njih iste godine u Atini ubijeni su vođa škaljarskog klana Igor Dedović i blizak saradnik Stevan Stamatović

Alen Kožar,vođa barske kriminalne grupe, i Damir Hadžić ubijeni su u julu 2020. godine na ostrvu Krf u Grčkoj. U njih je pucano dok su bili u automobilu kojim su se neposredno pre toga dovezli do vile, kako su objavili grčki mediji.

Na mestu ubistva pronađeno je 29 čaura, a obojica muškaraca pogođena su sa po najmanje 10 metaka - u grudi, vrat, ruke i noge.

Foto: printscreen

Pasoši nađeni pored njihovih tela

Pored njihovih tela su nađeni slovenački pasoši. Kod Kožara dokumenta na ime Robert Bitenc, dok je Užičanin Hadžić putovao kao državljanin "dežele" Martin Pospišek.

Grčki istražitelji su prvo zatražili od kolega iz Ljubljane da provere da li su ubijeni njihovi državljani. Nakon što su dobili odgovor da su dokumenta falsifikovana, utvrđeno je da su žrtve begunci iz Crne Gore, odnosno Srbije, i preko Interpola dobili su informacije o njihovim identitetima.

Obojicu su tražile policije iz Crne Gore i Srbije zbog umešanosti u ubistvo i pokušaj ubistva, a Kožar je poznat kao uticajna ličnost balkanskog podzemlja i šef crnogorske barske kriminalne grupe. Smatralo se da je nakon pogibije Luke Đurovića, preuzeo vođstvo barskom kriminalnom grupom koja je bliska sa škaljarskim klanom.

Kožar je bio u Srbiji poznat kao čovek od poverenja vođe Zemunskog klana Luke Bojovića i organizator ubistva Slobodana Šaranovića nakon čije smrti se zahuktao krvavi rat klanova u Srbiji i Crnoj Gori!
Kožar je optuživan za pomaganje u ubistvu policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića. U istom postupku osuđen je na šest godina zatvora zbog bombaškog napada na hotel "Splendid".

Foto: printscreen/MUP

Ubijeni u AtiniĐedović i Stamatović


Iste godine u Atini u januaru ubijen je jedan od vođa škaljarskog klana Igor Dedović, a sa njim i njegov blizak saradnik Stevan Stamatović. Ubice su ušetale u restoran u kome su njih dvojica bili sa suprugama i decom i osule paljbu. 

Darko Šarić se, kako Telegraf.rs saznaje, dovodi u vezu sa organizacijom ubistva Alena Kožara i Damira Hadžića na Krfu, koji su bili pripadnici "škaljarskog klana", pripadnika škaljarskog klana Alena Kožara i Damira Hadžića na Krfu, kao i sa nekim dešavanjima u Crnoj Gori.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija