• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.04.2022

07:00

ZAŠTIĆENI SVEDOK JEDNOM REČENICOM "POKOPAO" DARKA ŠARIĆA! Hrvatin otkrio sve o instrukcijama koje je dobio od advokata narko bosa!

Zoran Sinko

Vesti

ZAŠTIĆENI SVEDOK JEDNOM REČENICOM "POKOPAO" DARKA ŠARIĆA! Hrvatin otkrio sve o instrukcijama koje je dobio od advokata narko bosa!

Podeli vest

Bojan Hrvatin, saradnik Veljka Belivuka, ispričao u istrazi da je posle ubistva Zdravka Radojevića u novembru 2020. išao po pare u vilu Darka Šarića, sve po instrukcijama advokata Dejana Lazarevića!

Bojan Hrvatin (37), zaštićeni svedok i bivši pripadnik mafijaškog klana Veljka Belivuka, svedočio je prošle godine u istrazi da je posle ubistva Zdravka Radojevića u novembru 2020. po pare išao u vilu Darka Šarića na Dedinju! Hrvatin je pred tužiocem rekao da je takve instrukcije dobio direktno od advokata Dejana Lazarevića!

Siroma' čovek

Od imovine nemam više ama baš ništa, sad me izdržava država
Darko Šarić

 


Zaštićeni svedok je na taj način praktično ukazao da je Lazarević bio glavni 'konsiljere' ove bande i da je prenosio Belivukova naređenja ostalim članovima grupe. Ipak, poznati advokat zbog toga nije bio privođen i saslušavan, sve do juče.

Priznao zločine

Hrvatin se, inače, nagodio sa Specijalnim tužilaštvom nakon što je uhapšen 4. februara prošle godine, zajedno sa Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem Mesarom i još 27 članova ove bande. Zauzvrat je dobio 'samo' 15 godina zatvora. U svom iskazu je naveo da su Belivuk i Miljković redovno koristili kuću Darka Šarića dok je ovaj bio u pritvoru!


Hrvatin je do detalja ispričao kako je delovala Belivukova banda. On je priznao da je učestvovao u tri od sedam likvidacija - u ubistvima Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića.
- Posle ubistva Radojevića, Belivuk i Miljković su njegov automobil 'mercedes' prodali negde na Kosovu. Od tih para je isplaćena likvidacija Zdravkovića, a deo novca dobio sam i ja. Preuzeo sam ga u kući u Lisičijem potoku kod Belog dvora na Dedinju, koju su Veljko i Marko koristili. Reč je o kući koju im je dao na korišćenje advokat Dejan Lazarević, a koja je vlasništvo Darka Šarića... - objasnio je Hrvatin.

Zanimljivo je, inače, da se Šarić tokom suđenja za šverc kokaina i pranje para žalio kako je ostao bez kompletne imovine?!?
- Od imovine nemam više ama baš ništa, sad me izdržava država - kazao je ironično Šarić, iako je i u tom trenutku raspolagao sa nekoliko nekretnina na Dedinju, a u jednu od njih se i uselio nakon što mu je određen kućni pritvor.

Neupadljiv, diskretan...

Što se tiče advokata Dejana Lazarevića, on je godinama pravni zastupnik u postupcima koji se vode protiv Šarića pred Specijalnim sudom u Beogradu. Neupadljiv, diskretan, čovek sa očigledno jako dobrim vezama i 'kombinacijama' u raznim strukturama, Lazarević važi za omiljenog advokata 'krupnih zverki'.


Osim Šarića, branio je i brani Dragana Stojanovića Keku, Radoja Zvicera, kao i Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i većinu pripadnika njihovog zloglasnog klana.
Redakcija Informera je u julu prošle godine ekskluzivno objavila transkript razgovora između advokata Lazarevića sa Belivukom i Miljkovićem, sa kojima je on dogovarao strategiju odbrane koja bi se bazirala na tome da optuže državu i najviše predstavnike vlasti, uključujući i predsednika Aleksandra Vučića!

U Hrvatskoj "pao" ubica Šarićevog saradnika

Istovremeno sa hapšenjem Darka Šarića u Srbiji, u Hrvatskoj je uhapšena desetočlana grupa povezana sa švercom tone i po kokaina iz Južne Amerike i ubistvima. Tamošnji mediji prenose da su hapšenja u Srbiji i Hrvatskoj povezana.

Na čelu hrvatske grupe nalazi se Petar Ćosić Šarac (51), inače dobro poznat policijama u regionu, koga istražitelji sumnjiče da je organizovao ubistvo 47-godišnjeg Milana Milovca, zvanog Cigla, u januaru 2021. u Ekvadoru.
Ubijeni Milovac je bio Šarićeva desna ruka i bio je zadužen za organizaciju i distribuciju kokaina po zapadnoj Evropi.
Više od decenije bio je na Interpolovoj poternici Srbije, gde je osuđen na 11 godina zatvora zbog organizovanja šverca 5,7 tona kokaina tokom 2008. i 2009. iz Latinske Amerike u Evropu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15