• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.04.2022

11:23

UHAPŠENE ČETIRI OSOBE! Osumnjičeni za malverzacije oko zapošljavanja ZA 200 EVRA UZEO SUBVENCIJU OD ČETVRT MILIONA!

Vesti

UHAPŠENE ČETIRI OSOBE! Osumnjičeni za malverzacije oko zapošljavanja ZA 200 EVRA UZEO SUBVENCIJU OD ČETVRT MILIONA!

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su četiri osobe, osumnjičene da su vršile malverzacije u vezi sa zapošljavanjem osoba koje su bile u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje

Uhapšeni su J. M. (1961), organizator programa za zapošljavanje i odgovorno lice Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Leskovac, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, i P. S. (1961), republički tržišni inspektor Odseka tržišne inspekcije Leskovac, osumnjičen za trgovinu uticajem u podstrekavanju.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, uhapšen je M. Đ. (1986), odgovorno lice jedne samostalne zanatske radnje, dok se za trgovinu uticajem u pomaganju tereti J. Đ. (1993).

Sumnja se da je P. S. podstrekao osumnjičenog J. M. da utiče na zaposlene u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Leskovcu da pozitivno reše zahtev M. Đ. u vezi dodele subvencija za 2022. godinu u iznosu od 250.000 dinara za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih.

P. S. je, kako se sumnja, za sebe i J. M., na osnovu prethodnog dogovora, od osumnjičenog M. Đ. primio 200 evra, koje mu je na ruke predala J. Đ.
Osumnjičenima P. S. i J. M. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su M. Đ. i J. Đ. privedeni u tužilaštvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija