• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Rafailović/V. Vučićević

25.04.2022

12:13

Detalji samoubistva u Novim Banovcima! STALNO JE GOVORIO DA ĆE DA SE UBIJE, ŽENA GA KOLIMA TRAŽILA PO SELU... Deca su ga videla raznesenog, uznemirena su!

printscreen

Vesti

Detalji samoubistva u Novim Banovcima! STALNO JE GOVORIO DA ĆE DA SE UBIJE, ŽENA GA KOLIMA TRAŽILA PO SELU... Deca su ga videla raznesenog, uznemirena su!

Podeli vest

Marko Radojčić (36) iz Novih Banovaca u Staroj Pazovi juče je izvršio samoubistvo u dvorištu porodične kuće.Uzeo je bombu, zagrlio ženu, potom je seo na stepenice i aktivirao je

Marko je dve i po godine živeo sa suprugom Brankom u porodičnoj kući u Novim Banovcima, sa njeno dvoje dece iz prvog braka. Za njega kažu da su ga svi voleli i da je bio dobar čovek. Na dan tragedije bio je srećan i razdragan, ništa nije ukazivalo na tragediju koja se kasnije dogodila. 

Foto: Zoran Sinko

Marko Radojičić

Kako za Informer kaže Višnja, majka Markove druge supruge Branke, juče su se on i Branka posvađali na stepeništu porodične kuće i rekao je da će da se ubije, ali da mu to nije bio prvi put. 

- Više puta je govorio: "Ja ću da idem da se ubijem". Verujem da je imao neki problem, nešto što ga je baš mučio. Sa roditeljima, koji su u Aranđelovcu, nije bio u kontaktu, oni nisu odobravali što je ostavio ženu i decu i što je došao da živi ovamo priča Markova tašta i dodaje:

- U Aranđelovcu imaju veliko imanje, njegovi roditelji su se ljutili što je sve to ostavio i došao u Beograd. Ovde je i upoznao bivšu ženu sa kojom ima dvoje maloletne dece, pre tri godine su se razišli, deca su ostala sa njom da žive, a verujem da on to nikako nije mogao da preboli. Sve im je obezebdio. Naparvio kuću, on ih je bolje čuvao od bivše. Voleo je decu ...- priča Višnja. 

Prema njenim rečima Marko je, inače mnogo voleo decu, čak je više vodio računa i o njenim unučićima u odnosu na ćerku. 

- Sa mojom ćerkom se upoznao pre dve i po godine i došao je tu da živi kod nas. Svojoj deci nije mogao da priđe jer je imao zabranu prilaska. Decu nije video godinu dana. Sa sinom se poslednji put čuo pre neki dan. Rekao mu je da želi da se vide u utorak, ali je Marko rekao da mora da radi te da će se videti za vikend. Međutim sin mu je napisao. "Ili ćemo se videti u utorak ili više nikada nećemo da se vidimo" - kaže naša sagovornica i dodaje da je verovatno i to Marka zabolelo. 

Foto: Zoran Sinko

Markova tašta, Višnja

Kako je obajsnila Marko je i pre dve nedelje rekao njenoj ćerki da će da se ubije, pretio je često ali niko nije verovao da će zasita to da uradi.

- Juče je pio od jutra rakiju. Branka mu je u jednom trenutku donela pivo, ali je on odbio i tražo rakiju. Rekao je da ne radi i da baš želi da se opusti. Napravio je rošitlj, igrao se sa decom, smejao. U jednom trenutku sam ga videla na terasi, deca su po travi tražila poklončiće. Videlo se tada da je tužan, verujem da je razmišljao o svojoj deci i o tome što nisu sa njim. Nakon toga otišla sam do komšija i čula da je nešto puklo - priča potrsena žen ai dodaje:

- Ubrzo potom zvao me je unuk i rekao da je Marko aktivirao bombu, ali i da je umro. Ćerka mi je objasnila da su se nešto posvađali i da je on uzeo bombu. Videla je da je drži u ruci. Zagrlio je i rekao joj. "Ubiću se, a ti ćeš me nositi na duši". Našao je neku koju je moj pokojni suprug doneo sa ratišta. Rekla mu je da je bomba stara da je ostavi i da se ne izmotava. U međuvremenu su deca počela da plaču i ona su videla bombu i uplašila se. Ostavila ga je da sedi na stepenicama i samo što je napravila dva koraka u kući, odjeknula je eksplozija - priča Višnja. 

Prema njenim rečima Branka je pomilsila da je Marko aktivirao bombu ali da je bacio. 

- Međutim, kada je izašla njegovo telo bilo je na oko sedam-osam metara od stepenica. Toliko ga je odbacila detonacija. Ruka mu je bila razneta, a imao je od gelera i povrede po celom telu. Disao je još neko vreme. Zvali smo Hitnu pomoć ali oni su došli mnogo kasnije od policije. Izdahnuo je Branki na rukama, vikala mu je "Marko, diši!" ali nakon desetak minuta je počeo da krklja i ispustio je dušu. Ništa nije mogao da kaže - kaže Višnja i dodaje da su ga tako raznetog i deca videla...

Foto: Zoran Sinko

Kako je objasnila sumnja da su komšije zvale policiju kada su čuli pucanj ali da su mislili da ga je možda Branka ubila pištoljem. 

- Pet policijskih automobila je bilo pored kapije. Naravno shvatili su kada su došli šta se desilo. Inače Marko i Branka svađali su se često, jednom je Marko udario i dva zuba joj je izbio... Nije htela da ga prijavi, a ni on sebi to kasnije nije mogao da oprosti ...- kaže sagovornica Informera i dodaje da je Marko pre nego je aktivirao bombu razbio mobilne telefone. 

Foto: Zoran Sinko

Supruga Branka na mestu gde je Marko aktivirao bombu
Branko iza sebe ima brak. Sa prvom suprugom D. P. koja sa decom živi u Železniku nije ostao u dobrim odnosima, jer je imao zabranu da ne sme da vidi decu ni ženu. Branko svoju decu iz prvog braka nije video godinu dana. 
 

Kako je istakla Višnja sa zetovima i nema nešto dobar odnos ali je Marka od prvog trenutka zavolela.

- Bio je vredan, znao je sve da uradi ništa mu nije bilo teško. Mučio se da zaradi za dve kuće. Bivšoj ženi je za decu svakog meseca davao po 200 evra. Mnogo je bio vezan za decu. Bio je ne zaposlen, ali je radio, snalazio se. Moja ćerka prima socijalnu pomoć, ona ima dvoje dece, jedno sa posebnim potrebama. On je njih pazio, više nego majka njihova. Toliko divno dete, toliko mi je prirastao srcu - rekla je potresena žena.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija