• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.05.2022

22:06

OVI POLICAJCI RADE ZA ZVICERA! ŠOK IZVEŠTAJ EUROPOLA! Sa kavčanima komunicirali preko SKAJA, jedan na računu ima 48 MILIONA EVRA!

Vesti

OVI POLICAJCI RADE ZA ZVICERA! ŠOK IZVEŠTAJ EUROPOLA! Sa kavčanima komunicirali preko SKAJA, jedan na računu ima 48 MILIONA EVRA!

Podeli vest

Podgorički portal Libertas, koji je otkrio "aferu Medenica, objavio je večeras detalje iz dokumenta Europola u kojem se navodi da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana

- Službenici policije Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) članovi su kriminalnog klana Kavač. Istraga usmerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije - ključni su zaključci navedeni u dokumentu Europola u koji je, kako se navodi, portal imao uvid.

Reč je o dokumentu sa transkriptima komunikacija Lazovića i Milovića sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, a koji su crnogorsko tužilaštvo i policija dobili od Europola u julu prošle godine.

Do danas, ukazuju, nije poznato da su Lazovića i Milovića, ali ni druge policajce, iz te dve državne institucije pozvali na odgovornost, piše Libertas.

- Trebalo bi istražiti i umešanost policajca Enisa Bakovića, a u vezi sa obaveštenjem Interpola i uloge Tamare Zvicer (supruga Radoja Zvicera). Treba, takođe, identifikovati i ostale spomenute službenike policije zvane ''Tigar, Aco, Slobodan i Ranko'', jer su svi oni imali specifičnu ulogu kada je reč o zaštiti pripadnika klana Kavač i otkrivanju osetljivih operativnih podataka - navodi se.

Foto: DETECTIVE-INFO.COM.UA

Tamara Zvicer

"Tigar" je, kažu, osoba koja je od Zvicera primila, kao poklon, ilegalno oružje, a bio je i korisnik blindiranih automobila koje su, najverovatnije, kupili pripadnici klana Kavač, takođe, na poklon, preporuka je Europola crnogorskom tužilaštvu i policiji.

- Aktivni policijski službenici, Petar Lazović i Ljubo Milović, članovi su kavačkog klana, uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju. Takođe, Petar Lazović i Ljubo Milović su bili uključeni u šverc oružja u ime kavačkog klana. U isto vreme, Lazović i Milović, u ime kavačkog klana, rade i šverc cigareta. Pretpostavka je da Ljubo Milović poseduje nepoznati bankovni račun sa iznosom od 48 miliona evra zarađenih upravo švercom kokaina - piše u dokumentu Europola, prenosi Libertas.

U dokumentu se, dodaju, navodi i da je, navodno, "Ljubo Milović u to vreme morao biti u jakim privatnim i poslovnim vezama sa direktorom crnogorske policije Zoranom Brđaninom i direktorom kriminalističkog odseka Dejanom Kneževićem".

- Obaveštajne službe, takođe, ukazuju da su Petar Lazović i posebno Ljubo Milović, možda u bliskoj vezi sa sadašnjim direktorom policije Zoranom Brđaninom i sadašnjim šefom kriminalističke policije Dejanom Kneževićem. Nema dokaza da su Brđanin i Knežević bili umešani u bilo kakve kriminalne aktivnosti. Obaveštajni podaci ukazuju da je Radoje Zvicer imao ogroman uticaj na aktivnosti crnogorske policije, preko Petra Lazovića i njegovog oca Zorana Lazovića. Zvicer je koordinirao policiju preko Lazovića kada je reč o hapšenju osumnjičenih koji su učestvovali u planiranom ubistvu Slobodana Kašćelana - piše u dokumentu Europola.

Foto: printscreen

Slobodan Kaščelan i Radoje Zvicer

Petar Lazović i Ljubo Milović, navodi Europol u svom nalazu, "koristeći svoje pozicije, pružaju zaštitu kavačkom klanu, a vođi klana, Radoju Zviceru, daju osetljive operativne podatke i saznanja iz crnogorskog informacionog sistema".

U dokumentu se navodi da je Petar Lazović, u SKY aplikaciji, imao šifru "Junior" i "Komandos". Europol je utvrdio da je on preko te aplikacije razmenio 14.065 poruka.

Ljubo Milović, piše u istom dokumentu, koristio je nadimak "Zli poručnik" i "Oficir" i imao je nekoliko kriptovanih telefona sa kojih je razmenio skoro 100 hiljada poruka.

- Petar Lazović i Ljubo Milović imali su intenzivnu direktnu komunikaciju preko SKY-a sa Radojem Zvicerom koji je imao nadimak ''Born''. Petar Lazović je drugim vidovima komunikacije bio i u kontaktu sa Mićkom Žižićem, koji je očigledno, takođe, bio policijski službenik. Na Lazovićeve zahteve Žižić je uvek dostavljao osetljive i poverljive podatke i saznanja. U većini slučajeva Lazović je skrinšotove komunikacije sa Žižićem prosleđivao direktno Radoju Zviceru koristeći SKY aplikaciju. Petar Lazović je, drugim vidovima komunikacije, bio i u kontaktu sa Draganom Radonjićem, koji je očigledno, takođe, bio policijski službenik - navodi se u dokumentu Europola i dodaje:

- Otac Petra Lazovića, Zoran, bio je pretpostavljeni Radonjiću. Petar Lazović je skrinšotove komunikacije sa Žižićem i Radonjićem prosleđivao direktno Radoju Zviceru koristeći SKY.

U istom dokumentu se navodi da je Petar Lazović, u više navrata, razmenjivao oružje sa Radojem Zvicerom, piše Libertas.

Foto: printscreen

Radoje Zvicer

Europol navodi i da je, navodno, "Petar Lazović bio u svakodnevnom kontaktu sa Zvicerom i obaveštavao ga o svemu što je dogovoreno u policiji, na sastancima sa tužiocem, o planiranom akcionom danu, gde je raspoređen IMSI hvatač, koju vrstu vozila koristi policijska nadzorna jedinica itd", prenele su podgoričke Vijesti.

Zoran Lazović bio je, do 1. marta 2021. godine kada je smenjen, šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave policije. Njegov sin, Petar, zaposlen je u Agenciji za nacionalnu bezbednost, ali je radio u Sektoru kriminalističke policije i šef mu je bio Milorad Žižić. Enis Baković je bio pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije i smenjen je istog dana kada i Lazović.

Veljko Belivuk i Marko Miljković uhapšeni su u februaru 2021. godine zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu koju srpsko tužilaštvo tereti za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje. U međuvremenu su optuženi za još dva ubistva.

Foto: Fotoilustracija/eStock/Tanjug/Informer

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Tužilaštvo Srbije sumnjiči njih dvojicu i njihovu kriminalnu organizaciju da su žrtve prevarom namamljivali, mučili i ubili u beogradskom naselju Ritopek. Njihova tela su, prema optužnici, komadali, potom snimali i fotografije slali suparničkom klanu, a onda mleli u mesarskom mlinu i bacali u Dunav.

Radoje Zvicer, koji se smatra jednim od osnivana i vođa kavačkog klana, za koji se vezuju trgovina narkoticima, ubistva i brojna druga krivična dela, nakon hapšenja grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u februaru prošle godine, nalazi se u bekstvu. Poternice za njim raspisale su i Crna Gora i Srbija.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Normalac

pre 1 godinu

Koga u Srbiji zanima ovaj ološ iz druge države? Je li udbaši?

Solo

pre 1 godinu

Svi znaju da sve to vodi do djukanovica "eskobaru" cele crne gore i krijumcarenja od kad je na vlasti poslednjih 40 godina ali svemu dodje kraj pa i "eskobaru" djukanovicu..Plemenski klanovi su u crnoj gori isti kao u Italiji i albaniji i sve ide preko raznih plemenskih familija koje gospodare kao u Italiji..Sve se uvozi od droge,alkohola,pica,cigareta i prostitucija cveta a niko ih nekontrolise cak ni zapadni ambasadori cute o njima i cekaju svoj trenutak da postave nekog drugog umesto djukanovica..Tu Srbija mora da se ukljuci jer to ce nam biti veliki teret koje ti crnogorci nose potkupljeni zapadom jer prebacuju prljav novac u Srbiju i kupovinom Politicara,Sudija,kriminalaca,zemljista,fabrika,kuca,stanova itd time obogacuju svoje bankovne racune na nova imena i prezimena..Vucic im je dozvoljavao godinama a specijalno prethodne vlasti potkupljene djukanovicevim koka-bananama koji su dominirali Srpskom politikom i podzemljem..Od kad je Vucic resio da strozije pristupi crnogorcima tad su pocele genocidne diplome i sav prljav djukanovicev bes na Srbiju i Vucica jer nemoze vice da prolazi kroz Srbiju sa teretima droge,cigareta i ostalih stvari..Najbolje bi bilo za nas da im uvedemo vizu..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)
Društvo

Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)

Da bi ljudi ostali na svojim ognjištima, najvažnija je putna infrastruktura kako bi mogli normalno i dostojno živeti. Da meštani udaljenih sela na teritoriji opštine Prijepolje nisu zaborvljeni dokazao je lično predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, po čijem direktnom nalogu se asfaltira put kroz selo Osoje. Za deonicu dugačku jedan kilometar, gde živi oko sedamdesetak žitelja, država je izdvojila 10,7 miliona dinara.

16.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija