• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

10.05.2022

07:00

Mafijaška likvidacija u beogradskom naselju Banjica! Lažni kurir ubio Luku u teretani

Informer/Zoran Sinko

Vesti

Mafijaška likvidacija u beogradskom naselju Banjica! Lažni kurir ubio Luku u teretani

Podeli vest

Ubica sa kacigom i torbom dostavne službe ušetao u teretanu, potegao pištolj s prigušivačem i sa šest hitaca izrešetao Luku Perenčevića (28), posle čega je pobegao na motoru * Luka je navijač FK Rad i odranije je poznat policiji

Luka Perenčević (28), navijač FK Rad koji je dobro poznat policiji, ubijen je juče oko 11.30 u improvizovanoj teretani u zgradi u kojoj je stanovao na Bulevaru oslobođenja u Beogradu.

Ubica, koji je imao crnu kacigu na glavi i nosio torbu kurirske službe "Glovo", mirno je ušao u teretanu, pa potegao pištolj s prigušivačem i izrešetao Luku sa šest hitaca. Nakon toga je izašao iz lokala, seo na motor i pobegao.

Foto: Informer/Zoran Sinko

Akcija "Vihor"

Izvor iz istrage kaže da sve ukazuje na to da je ubica plaćenik i da je likvidacija isplanirana do detalja.

- Perenčević je najverovatnije duže vreme praćen, pa su ubica i njegovi saučesnici dobro znali da on svakog dana u određeno vreme vežba u teretani. Luka se u tom kraju, na Banjici, osećao sigurno jer imao svoju ekipu, i verovatno nije očekivao da će se neko drznuti da ga tamo napadne - rekao je naš izvor, i dodao:

- Ubica, koji je bio na motoru i na leđima je nosio torbu jedne kurirske službe, nije privlačio pažnju prolaznika dok je prilazio zgradi u kojoj je teretana. Kad je ušao u teretanu, potegao je pištolj sa prigušivačem i ispalio je šest metaka u Luku, koji je sedeo na klupi.

Foto: Informer/Zoran Sinko

Prema rečima našeg sagovornika, Perenčević je pogođen u grudi i glavu i na mestu je ostao mrtav, dok je ubica motorom pobegao prema Bulevaru oslobođenja.

Policija je odmah pokrenula akciju "Vihor", u okviru koje su blokirane sve ulice na Banjici, a patrole su zaustavljale i kontrolisale sve sumnjive motocikliste. Međutim, ubica je uspeo da pobegne.

U međuvremenu, Lukini prijatelji su izneli njegovo telo ispred ulaza u teretanu, pokušavajući da mu pruže prvu pomoć, ali nije mu bilo spasa.

Uviđaj je na mestu zločina obavio dežurni zamenik višeg javnog tužioca u Beogradu, koji je izdao naloge policiji da uzme izjave od očevidaca i da preuzme snimke nadzornih kamera sa okolnih objekata, dok je forenzičarima naloženo da prikupe sve tragove koji bi doprineli u identifikacije ubice.

Tokom uviđaja, brojne novinarske ekipe izveštavale su o ovom zločinu, ali ih je brutalno napala jedva punoletna grupa huligana i navijača FK Rad. Dok su huligani gađali novinare i foto-reportere flašama i kamenjem i pretili im smrću, policajci, koji su obezbeđivali mesto zločina, sve su to mirno posmatrali i nisu reagovali.

Foto: Informer/Zoran Sinko

Tek kad su stigli pripadnici Interventne jedinice 92, huligani su se smirili.

Inače, Perenčevićevo ime pojavilo se u medijima nakon krvavog obračuna 5. septembra 2020. na Banjici, kad je ubijen Lukin prijatelj Filip Lepojević (18), a ranjen Aleksa Đ. (23).

Lepojevića je ubio Petar Rakočević (36), koji je tada uhapšen zajedno sa braćom Urošem (26) i Radovanom (39). Do Filipovog ubistva došlo je posle obračuna u jednom kafiću na Banjici, kada su Petar i Uroš Rakočević izbodeni nožem, a njihov otac je tada za taj napad optužio upravo juče likvidiranog Perenčevića.

Ranko Rakočević je, naime, posle hapšenja svojih sinova za Informer ispričao da su se oni samo branili od Perenčevića, Filipa Lepojevića i njihovih drugara.

- Ceo sukob je počeo u noći između 29. i 30. avgusta, oko jedan sat iza ponoći, u kafiću na Banjici. Petar i Uroš su bili na piću sa prijateljima, i kad su platili račun i hteli da krenu kući, iznenada su napadnuti, bez ikakvog povoda. Uroš je izlazio iz WC-a, kad je video da Luka Perenčević gađa Petra kriglom u glavu. Uroš je pokušao da smiri Luku, ali ovaj ga je šest puta ubo nožem. Taj Luka je zatim krenuo nožem i na Petra i ubo ga u stomak i nogu. Petar se sa njim, iako ranjen, otimao oko noža i uspeo je da mu ga otme. Tada ga je neko flašom udario u glavu i svi su se razbežali. U kafiću su ostali samo ranjeni Petar i Uroš i dva očevica napada.

Treće mafijaško ubistvo za mesec i po dana

Za samo mesec i po dana u Beogradu i okolini desila su se tri mafijaška ubistva u kojima su likvidirani bivši vođa navijača Partizana, zatim pripadnik navijačke grupe Crvene zvezde i navijač Rada.

Najpre je 19. marta u Obrenovcu likvidiran Branislav Bane Penčić (41), bivši vođa Partizanove navijačke grupe "Hed hanters". Penčića su dvojica napadača čekala u "fijat puntu" ispred stana njegovih roditelja. Čim su ga ugledali, jedan od pucača mu je naočigled supruge iz pištolja sa prigušivačem ispalio tri hica u grudi. Zatim je Luka Žižić (37), bivši pripadnik Zvezdine navijačke grupe "Belgrejd bojs", ubijen 28. aprila u svom kafiću "Ritual" na Novom Beogradu. Ubica, koji je nosio radničko odelo, masku na licu i kačket, ušao je u kafić i zatražio da ode do toaleta, a čim je izašao, zapucao je u Luku. Ubicu su tada pretukli Lukin prijatelj i brat Vukan i oteli mu pištolj, ali on im se otrgao i pobegao električnim trotinetom. Osumnjičeni za ovo ubistvo Stefan M. (23) uhapšen je nedelju dana kasnije u Kraljevu.

Prijavio ga za ubadanje

Prema Rankovim rečima, Petar i Uroš su zatim otišli u Urgentni centar, ali u prvi mah nisu hteli da kažu policajcima ko ih je napao i gde.

- Petar je potom čuo da ekipa tog Luke Perenčevića maltretira ljude po Banjici i otima im novac i telefone, pa je ipak otišao u policiju i prijavio ga, ali ništa nije urađeno po tom pitanju - ispričao je Ranko.

Samo pet dana posle tuče u kafiću, 5. septembra 2020, Petar Rakočević je upucao Filipa i Aleksu na parkingu, udaljenom samo nekoliko stotina metara od mesta gde je juče ubijen Perenčević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija