• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Kurir.rs

23.05.2022

09:08

MATEJA SAHRANJUJU PORED DRUGA! Nastradao tri meseca pre njega PERIŠ GLEDAO KAKO MU NAJBOLJI PRIJATELJ GINE

Informer

Vesti

MATEJA SAHRANJUJU PORED DRUGA! Nastradao tri meseca pre njega PERIŠ GLEDAO KAKO MU NAJBOLJI PRIJATELJ GINE

Podeli vest

Matej Periš (27) biće sahranjen danas na groblju Lovrinac u Splitu, nedaleko od mesta gde počiva njegov najbolji prijatelj Ivor Alunić (26), koji je tragično nastradao tri meseca pre njega i to pred njegovim očima

Jedan od Periševih prijatelja naveo je da je društvo tragedijom Alunića počelo da se skoro raspada.

- Pre Mateja iz tog društva je nastradao Ivor. On je bio jedan od Matejevih najboljih drugova i poginuo mu je pred očima. To je bilo 29. septembra 2021, samo tri meseca pre Matejevog nestanka, a sada znamo i smrti. Njih dvojica su išli zajedno u školu, odrasli su zajedno i odlično su se slagali. I Ivor je bio skiper, radio je na brodu kao i Matej. Eto, sudbina je htela da sada počivaju praktično na istom mestu, zajedno. Maltene su ceo život proveli zajedno, a sada će opet biti skupa - priča njihov prijatelj.

Foto: printscreen

Matej sa prijateljima

On naglašava da je Mateju bilo teško posle smrti Ivora.

- Trudio se da nastavi život normalno. Savetovali smo mu da ide kod psihologa, jer je gledao kako mu drug gine, a nije mogao ništa da učini. Davao mu je veštačko disanje i učinio sve kako bi mu pomogao, ali uzalud. To je sigurno ostavilo trag na njegovoj duši i samo je on znao kako se oseća - priča naš sagovornik i nastavlja:

- Planove za odlazak u Beograd oni su pravili i pre te nesreće. Kada se to desilo, dvoumili su se šta da rade, pa ipak odlučili da odu i lepo se provedu za Novu godinu. Niko nije ni slutio da će za Mateja to biti put bez povratka.

Foto: Informer

Nenad Periš 

Na dan pogibije Ivora Alunića, on i Matej motorima su išli do Makarske, a u povratku su sreli jednog druga, koji je prošao pored njih kolima.

- Ivor je tada dodao gas i pojurio za automobilom, najverovatnije je hteo da prestigne druga i da mu se javi. Matej je pratio Ivora, ali on je u jednom momentu ušao previše oštro u krivinu, udario bankinu i izgubio kontrolu. Motor se prevrnuo i on je pao. Kaciga mu je spala, a iako je bila nova, nije bila dobro privezana, pa je zadobio fatalni udarac u glavu. Matej mu je prtirčao, pokušao da ga reanimira, dao mu veštačko disanje i zvao Hitnu pomoć. Ivor je pao u komu, a uprkos borbi lekara, preminuo je u bolnici - ispričao je ranije u emsijiji na Jutjubu Braca Zdravković, privatni detektiv.

Podsetimo, kovčeg sa posmrtnim ostacima Mateja Periša u subotu je dopremljen u kapelu na splitskom groblju, a porodica je istakla da bi želeli da se dostojanstveno oproste od Mateja u najužem krugu porodice i prijatelja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija