• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

10.06.2022

15:55

KAO U FILMU! Ovo je Srbin koji je švercovao kokain za kolumbijski kartel?! Pre 12 godina oteo sina poznatog beogradskog biznismena!

printscreen

Vesti

KAO U FILMU! Ovo je Srbin koji je švercovao kokain za kolumbijski kartel?! Pre 12 godina oteo sina poznatog beogradskog biznismena!

Podeli vest

Radivoje Saša Vučković (33), navodno je jedan od uhapšenih u velikoj međunarodnoj akciji usmerenoj protiv kolumbijskog Zalivskog klana, koji se tereti da je iz Kolumbije u Evropu prebacio na tone kokaina

Mladić koji je od ranije poznat srpskoj policiji, uhapšen je u Zagrebu sa M.M, a od njega je zaplenjeno više telefona, lap top, digitalna vaga, kao i automobil škoda. Vučković je, da podsetimo, javnosti postao poznat posle otmice sina jednog biznismena 2010. godine u Beogradu.

- Vučković je bio deo sedmočlane grupe koja je kod Hale sportova na Novom Beogradu otela mladića M.J. (18), kako bi od njegovog oca tražili otkup od 150,000 evra. Grupa je dolijala jer su ih kobnog dana snimile kamere, a i nesrećnog momka su namamili preko lažnog Fejsbuk profila, te im je policija ekspresno ušla u trag - kaže izvor.

Osim Vučkoviću, lisice su stavljene policajcu Darku Amanoviću, Milanu Dimitrijeviću, Filipu Iliću, Vanji Ninković, Filipu Jankoviću i Kristini Lazović.

- Ilić i Janković su tipovali otetog momka, jer su se pre dve godine družili sa njim i znali da je njegov otac privatnik koji ima solidna primanja. Radivoje Vučković i njegova devojka Kristina Lazović otvorili su lažni profil Lepa Sandra, preko koga su se, zajedno sa Amanovićem i Ninkovićevom, dopisivali sa žrtvom. Ninković je posle nekog vremena zakazala sastanak sa M.J. kod Fontane - pisao je Blic 2010. godine.

Foto: printscreen

Radivoje Saša Vučković, osumnjičen za šverc kokaina

Amanović i Dimitrijević prerušeni u policajce oteli su mladića, koji je potom odvezen u kuću kod Sremske Kamenice i zatočen u vinskom podrumu.

Vučković je poslednjih godina, kako pišu hrvatski mediji, život nastavio u ovoj državi, a njegov kompanjon M.M., kao i on, stari je znanac policije.

- M.M. je, inače, u Hrvatskoj pre desetak godina bio optužen kao član zločinačke grupe koja je od 2005. do 2009. iz Perua u Hrvatsku prokrijumčarila 38 kilograma kokaina - navode mediji.

Inače, u međunarodnoj akciji koja je izvedena u saradnji sa više evropskih policija zaplenjeno je 4,3 tona kokaina vrednog 250 miliona evra.

- U koordinaciji s policijama evropskih zemalja, u organizaciju su ubačeni prikriveni policijski istražitelji koji su glumili prevoznike droge. Tako su kontrolisali i na kraju zaplenili ukupno 19 zasebnih pošiljki koje su iz Kolumbije došle do Italije, a težina pošiljki varirala bi od nekoliko kilograma do onih teških 600-700 kilograma kakve su zaplenjene na području Rima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija