• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.08.2022

08:00

PUNI KAO BRODOVI! Narko-policajci postali tajkuni! Kuće, apartmani, auto-servis... ŠVERC PARA ZA ŠARIĆA I ZVICERA DEBELO SE ISPLATIO!

Fejsbuk

Vesti

PUNI KAO BRODOVI! Narko-policajci postali tajkuni! Kuće, apartmani, auto-servis... ŠVERC PARA ZA ŠARIĆA I ZVICERA DEBELO SE ISPLATIO!

Podeli vest

Policajac Danijel J. (41) i njegova supruga Dušica (39) iz BIA, koji su švercovali pare od kokaina za Šarića i Zvicera, vlasnici su kuće i auto-servisa na Čukarici, a imaju i četiri stana na Zlatiboru, dva na Kopaoniku, auto od 50.000 evra...

Danijel J. (41) iz Uprave kriminalističke policije i njegova supruga Dušica (39), koja radi u BIA, zgrnuli su milione evra švercujući pare od kokaina za Darka Šarića i šefa "kavačkog klana" Radoja Zvicera!
Supružnici su, kako saznajemo, vlasnici kuće i auto-servisa na beogradskoj opštini Čukarica, kao i četiri apartmana u centru Zlatibora i dva na Kopaoniku, a auto im je vredan oko 50.000 evra!

Ćutali

Danijel i Dušica saslušani su u Specijalnom tužilaštvu, gde su se branili ćutanjem, i određen im je pritvor do 30 dana

 

Nesklad s platama

Dobro obavešten izvor Informera otkriva nam da su Danijel i Dušica živeli kao tajkuni, što je u potpunom neskladu sa njihovim platama iz policije i BIA.
Išli su na skupa putovanja, zajedno sa troje dece, a veliki deo imovine, koji je stečen švercom para od droge, nisu ni pokušavali da sakriju, pa su nekoliko nekretnina čak kupili na svoja imena, a ostalo na bliske rođake.
- Takav bogataški život je zapao za oko istražiteljima, pa su supružnici izvesno vreme praćeni. Utvrđeno je da su stekli ogromnu imovinu, a kuća i auto-servis na Čukarici, kao i apartmani na Zlatiboru i Kopaoniku samo su deo onoga što imaju... Nakon što su uhapšeni, u utorak, celokupna njihova imovina, kao i vozni park i računi u bankama detaljno će se istražiti - kazao je naš izvor.

Foto: fejsbuk/Daniel J/Danijela J

Nisu znali šta će sa parama - Uhapšeni par koji je švercovao novac za narko bosove


Inače, Danijel i Dušica saslušani su juče u Specijalnom tužilaštvu, gde su se branili ćutanjem, nakon čega im je određen pritvor do 30 dana. Osim njih, ispitani su i njihovi pomagači, bivši policajac Miodrag K. (44), kao i vozač kamiona Ž. F. (34) iz Aranđelovca. Kamiondžija je priznao krivično delo, pa je pušten da se brani sa slobode, dok je bivšem policajcu određen jednomesečni pritvor.


Svi oni se terete da su za Darka Šarića i Radoja Zvicera prebacivali novac od prodaje kokaina iz Holandije u Srbiju, a jedan manji deo u Crnu Goru. Ključnu ulogu u švercu tih para imali su Danijel i Dušica, i to tako što su, prelazeći preko granice, koristili službene legitimacije kako bi izbegli kontrolu. Švercovali su novac u Srbiju godinama, a u početku su prenosili do dva miliona evra po turi, pri čemu su uzimali po 1,5 odsto, što je oko 30.000 evra. Međutim, kasnije se taj procenat povećavao na pet i šest odsto, a kad su stekli Šarićevo i Zvicerovo puno poverenje, procenat su uzimali po principu "zgrabi koliko hoćeš".

Međunarodni šverc

Podsetimo, Danijel i Dušica su uhapšeni u utorak uveče u svojoj kući na Čukarici, a tužilaštvo ih tereti da su učestvovali u međunarodnom švercu kokaina, kao i da su prali pare za narko-klan Darka Šarića i Radoja Zvicera. Istog dana uhapšeni su i saradnici bračnog para, Miodrag K. i Ž. F. iz Aranđelovca.
Šarić je, inače, trenutno u pritvoru i u toku je sudski proces protiv njega za šverc 5,7 tona kokaina i pranje para, dok je Zvicer u bekstvu i za njim je raspisana poternica.

Bećirić: Supružnicima preti ozbiljna robija

Denis Bećirić, beogradski advokat i bivši istražni sudija, kaže da bi Danijel i Dušica mogli da dobiju ozbiljne zatvorske kazne ukoliko se na sudu utvrdi da su zloupotrebljavali službeni položaj i prali pare za mafijaše.

Bećirić je naglasio i da Danijel i Dušica imaju pravo da ponude tužilaštvu sporazum o priznanju krivice i da eventualno dobiju status svedoka saradnika kako bi dobili manje zatvorske kazne.
- Ako tužilaštvo ima čvrste dokaze protiv njih, ne vidim zašto bi im učinili tu uslugu i prihvatili ih za svedoke saradnike. Međutim, ako bi supružnici mogli da otkriju neka druga teška krivična dela o kojima tužilaštvo nema saznanja i dovoljno dokaza, onda ima razloga da im se odobri taj povlašćeni status - objašnjava Bećirić.


Na naše pitanje da li bi u ovom slučaju Danijel mogao da preuzme na sebe svu krivicu i tako oslobodi suprugu odgovornosti, naš sagovornik smatra da je to malo verovatno.
- Njih dvoje su u različitim službama i ako je, kako sada pišu mediji, i Dušica pristupala bazi podataka BIA kako bi informacije prosleđivala mafijašima, onda nema govora o nekakvom Danijelovom preuzimanju krivice - napominje.


Što se tiče troje dece uhapšenog bračnog para, o njima će najverovatnije brigu preuzeti Centar za socijalni rad.
- Osumnjičeni su morali ranije o tome da razmišljaju, svesni su da imaju troje dece i da im preti robija, ako su zaista radili to zbog čega su uhapšeni. U slučaju da oboje, ili jedno od njih, postanu svedoci saradnici, postoji bojazan od osvete mafijaša za koje su radili i da će neko nauditi deci. Ovo nije Amerika, gde je to rešeno programom zaštite svedoka i njihovih porodica, ali u ovom slučaju deca bi trebalo da dobiju policijsku zaštitu - rekao je Bećirić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija