• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/btvnovinite.bg

14.08.2022

22:15

SRPKINJA IZ AUTOBUSA KOJI JE SLETEO U BUGRASKOJ: Jedan od putnika je hteo da sedne napred ...

printscreen/btvnovinite.bg

Vesti

SRPKINJA IZ AUTOBUSA KOJI JE SLETEO U BUGRASKOJ: Jedan od putnika je hteo da sedne napred ...

Podeli vest

U autobusu je bilo 48 putnika i vozač, niko nije nastradao na mestu nesreće

Jedna od putnica iz autobusa sa državljanima Srbije koji se prevrnuo kod Stare Zagore u Bugarskoj za BTV je svedočila o uzroku nesreće na auto-putu u Bugarskoj. U autobusu je bilo 49 ljudi.

 

 

- Krenuli smo iz Sunčanog Brega i napravili pauzu na pumpi koja se nalazi 10 kilometara odavde. Sve je bilo u redu. Vozač je bio odmoran, naspavan. Samo je jedan otac poželo da sedne napred jer se zagrcnuo i hteo je da se iskašlje. Vozač je hteo da mu spusti sedište jer nije znao kako. Kako se vozač nagnuo da spusti tako je skrenuo sa puta - rekla je jedan putnica iz autobusa za BTV.

Stanimir Stanev, zamenik glavnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova naveo je da je u momentu nesreće kolovoz bio mokar.

Očevidac u automobilu koji je putovao iza autobusa rekao je za BG-voice da je video kako vozilo izlazi iz trake pre nego što se okrenuo. Portal navodi da u nesreći i prevrtanju nije učestvovalo drugo vozilo.

Više osoba povređeno je danas kada se autobus šabackih registarskih tablica sa 38 dece i 11 odraslih iz Srbije prevrnuo u Bugarskoj, na auto-putu Trakija, javlja Juronjuz Bugarska.

Foto: Facebook/Lydia Deliradeva

 

Portal bg-voice javlja da je hospitalizovano 17 putnika od kojih najmlađi ima šest godina, prenosi bugarski Juronjuz.

Portal navodi da je u vozilu bilo 38 dece i 11 odraslih i da su uspeli da izađu iz autobusa kroz prozore. Neki od njih su polomili i prednje i zadnje staklo da bi izašli. Deca su putovala iz Nesebara i članovi su folklornog ansambla JU-LIRA iz Srbije.

Većina je iz Batajnice, navodi bugarski portal i dodaje da su svi putnici državljani Srbije. Na lice mesta stigla su dva vozila hitne pomoći, vatrogasna jedinica i nekoliko policijskih vozila.

Nesreća se dogodila 216 kilometara od Sofije, kod Stare Zagore.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 1 godinu

Ranije su postojale table na kojima je pisalo da se netreba obracati vozacu do vozi. Nijo to bio neciji hir. Gospodin nije mogao da se iskaslje na svom mestu vec mu je trebalo koliko kvadrata vise?

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija