• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.09.2022

09:34

POSLE VIŠEGODIŠNJEG BEKSTVA MOGAO BI DA OSTANE DUŽE VREMENA IZA REŠETAKA! Danas odluka o pritvoru Ceroviću

Vesti

POSLE VIŠEGODIŠNJEG BEKSTVA MOGAO BI DA OSTANE DUŽE VREMENA IZA REŠETAKA! Danas odluka o pritvoru Ceroviću

Podeli vest

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu danas bi trebalo da donese odluku o pritvoru za Luku Cerovića, koji se posle višegodišnjeg bekstva, u ponedeljak predao sudu

Sudija će u roku od 48 sati od hapšenja salušati Cerovića o razlozima za određivanje pritvora, nakon čega će odlučiti da li će odluku o odrediđavanju pritvora ostaviti na snazi ili će mu ukinuti pritvor, potvrdila je za Tanjug portparol Višeg suda u Beogradu Tatjana Tešić.

Ceroviću je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva 23. januara 2020. godine i istim rešenjem je naređeno raspisivanje poternice za njim.

Foto: Tanjug

 


S obzirom da je to rešenje doneto bez saslušanja Cerovića, koji je bio u bekstvu, sudija za prethodni postupak će ga po zakonu saslušati o razlozima za određivanje pritvora.

Cerović je sa svojim advokatom došao u Palatu pravde i odmah je sproveden u pritvor Okružnog zatvora.

Za Cerovićem je na predlog Višeg javnog tužilaštva, sud raspisao poternicu.

Protiv njega je u toku istraga zbog sumnje da je podstrekavao na iznudu trojicu optuženih, kojima je juče počelo suđenje pred Višim sudom u Beogradu zbog pokušaja iznude.

Pošto je Cerović bio u bekstvu, prema njemu je taj postupak razdvojen.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Marko T. (23), Ivo B. (24) i Jovan B. (25) se terete da su od M.M. pokušali da silom i pretnjama iznude 15.000 evra u oktobru 2019. godine.

Kako je precizirano u optužnici oni su M.M. 8. oktobra 2019. godine namamili da se nađe sa Markom T. ispred jednog restorana na Vracaru, zbog navodnog razgovora o proceduri za uvoz vozila, nakon čega su ga tukli rukama, nogama i replikom pištolja i zahtevali od njega novac.

Oni su uhapšeni dva dana kasnije, 10.oktobra 2019. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija