• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.09.2022

21:42

KAKO JE POČEO RAT ŠKALJARACA I KAVČANA?! Krvavi sukob datira još iz Valensije 2014. godine! Vukotićevim ubistvom obezglavljen Škaljarski klan!

Upava policije Crne Gore

Vesti

KAKO JE POČEO RAT ŠKALJARACA I KAVČANA?! Krvavi sukob datira još iz Valensije 2014. godine! Vukotićevim ubistvom obezglavljen Škaljarski klan!

Podeli vest

Vukotić je bio u bekstvu, a crnogorski pravosudni organi za njim su pre godinu raspisali poternicu

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) optužilo ga je da je u novembru i decembru 2020. godine formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera. Navodno, te likvidacije “naručio” je preko kriptovane Sky ECC aplikacije.

Istražitelji podsećaju da počeci škaljarskog klana sežu u 2008. godinu, te da su do kraja 2014. godine kao jedinstvena krimi-ekipa delovali braća Vukotić, ubijeni Dedović i ekipa koja je poslednjih osam godina prepoznata kao organizovana kriminalna grupa “Kavači”, koja je od tada suprotstavljena škaljarcima.

Operativci su evidentirali da škaljarci blisko sarađuju sa pet organizovanih kriminalnih grupa iz Crne Gore i regiona, odnosno, sa klanovima čije su vođe Luka Bojović, Filip Korać, Saša Boreta, Jovo Đurović i Milan Vujović.

U spisima je evidentirano više od 200 članova klana, a na tom spisku našlo se i na desetine žena - mahom supruge, kćerke, majke, sestre, devojke, kume, prijateljice, rođake...muških članova organizovane kriminalne grupe “Škaljari”.

Evidentirano je da je njihov glavni biznis šverc kokaina, a precizno je skicirana hijerarhijska podela unutar klana, njihova finansijska moć, koruptivna mreža, kriminalni poslovi.

Članovi i saradnici organizovane kriminalne grupe “Škaljari” prema tvrdnjama operativaca kokain švercuju na teritoriji Belgije, Švedske, Holandije, Španije i Italije.

Rat počeo zbog 300 kilograma kokaina

Rat škaljaraca i kavačana počeo je krajem 2014. godine kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina. Prva žrtva u ratu bio je Goran Radoman, blizak škaljarcima, nakon čije smrti su se nizala ubistva na obje strane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija