• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

12.09.2022

13:10

MUK I TIŠINA, ZASTAVE NA POLA KOPLJA! Užice žali četvoricu mladića stradalih u udesu na putu prema Zlatiboru

printscreen

Vesti

MUK I TIŠINA, ZASTAVE NA POLA KOPLJA! Užice žali četvoricu mladića stradalih u udesu na putu prema Zlatiboru

Podeli vest

Muk i tišina je u Užicu. Svi tuguju za četiri tragično stradala mladića iz ovog grada. Zastave su na pola koplja, muzika iz kafića skoro da se ne čuje, prolaznici zastajkuju pored oglasnih tabli da bi se obavestili o satu i mestu sahrane...

Svi pričaju o sudbini mladića, nema nijedne ružne reči, svi znaju po nekoga od roditelja, rodbine, bivši školski drugovi u neverici. Svi sa jedniim pitanjem i zaključkom: "Pa zašto? Tuga božija". 

U ovoj strašnoj tragediji, koja se dogodila u nedelju ujutru, nešto posle 5 sati, na magistralnom putu Užice – Zlatibor, blizu kamenoloma u Surduku, poginuli su Vladimir Milošević (27), Uroš Drčelić (22), Stefan Džavović (21) i Nikola Daničić (19). 

Foto: Društvene mreže

Uoči pogibije, u subotu veče provodili su se u jednom kafiću. Potom su otišli u diskoteku. 

- Vladimir, Stefan i Uroš bili su u kafiću. Vladimir je došao pre nekoliko dana iz Slovenije, gde je radio kao profesionalni vozač kamiona. Dovezao je i svoj automobil, crni džip BMW F15X5. Bili su veseli, a i malo su popili. U jednom momentu je dao ključeve od automobila sestri. Ali, posle pola sata joj uzeo. Otišli su u diskoteku. Mislim da im se tu pridružio Nikola. Nastavili su da se provode. I sestra je dotrčala za njim. Snimala ih je i na društvenoj mreži pustila snimak, i napisala: "Sad i nikad više" i označila Vladimira i Stefana – pričaju Vladimirovi poznanici. 

Svi kažu da Vladimir ne pije, jer je profesionalni vozač, ali to veče niko ne zna šta mu je bilo da popije neku.

- Bili su u diskoteci. Posle su otišli na doručak, a onda su seli u džip. Neki kažu da su hteli da isporbaju kako ide BMW, pa krenuli magistralom ka Zlatiboru – kažu Uroševi poznanici.  

Za svu četvoricu mladića imaju samo reču hvale. 

- Vladimir je bio vredan i dobar prijatelj i čovek. Stefan je bio jako dobar dečak, vredan, uvek spreman da pomogne. Radio je kao vozač u jednoj pekari. Uroš je bio divno dete. Uvek veseo i poslušan. Radio je u jednoj fabrici nameštaja kod Užica. A Nikola je tek završio srednju školu. Još dok je išao u školu pomagao je ocu u poslovima sa ogrevom – kažu prijatelji i svi se pitaju jedno: "Zašto im je sudbina odredila da tako završe?"

Foto: Društvene mreže

Zastave na pola koplja u Užicu

U toku je istraga. 

- Izvršena je obdukcija tela Vladimira Miloševića i čekaju se rezultati. Veštačenje automobila nije moguće jer je potpuno uništen. Ne možemo utvrditi kojom se brzinom kretalo vozilo – saznajemo od izvora bliskog istrazi, koji dodaje da verovatno nije bila mala čim su pomereni betonski štitnici u koje su prvo udarili prešavši iz svoje i još dve trake puta, a zatim nastavili kretanje još tridesetak metara i udarili stenu, odakle su se odbili i prešli na suprotnu stranu puta, udarili od metalnu ogradu i prevrnuli se.  

Sahrane mladića će biti sutra. Vladimir, Stefan i Nikola će biti sahranjeni sutra na groblju Sarića Osoje, a Uroš Drčelić na groblju Dovarje. 

- Uroš će biti sahranjen pored babe i dede, koji su pre 21 godinu poginuli u saobraćajnoj nesreći, nedaleko od mesta gde je i on stradao – kaže Urošev rođak, koji nije mogao da sakrije suze. 

U Užicu je danas Dan žalosti. U poslednjih 30 godina ovo je treći put da su zastave spuštene na pola koplja. Pre 13 godina su bile spuštene zbog pogibije sedam radnika u fabrici “Prvi partizan”, a pre toga 1995. godine kada je u saobraćajnoj nesreći kod Čajetine pet mladih Užičana (maturanata) izgubilo živote. 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija