• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.09.2022

12:42

ZLOUPOTREBA ŠTAMPARIJE, KAO SKADAR NA BOJANI! Odloženo suđenje Nebojši Joksoviću, svedoku saradniku u procesu protiv Darka Šarića

printscreen Tanjug

Vesti

ZLOUPOTREBA ŠTAMPARIJE, KAO SKADAR NA BOJANI! Odloženo suđenje Nebojši Joksoviću, svedoku saradniku u procesu protiv Darka Šarića

Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu danas je za 1. novembar odložen početak suđenja Nebojši Joksoviću za zloupotrebe u vezi sa štamparijom BMG-NM, a koji je inače javnosti poznat kao svedok saradnik u procesu za krijumčarenje kokaina protiv Darka Šarića

Današnje suđenje je odloženo zbog izostanka Joksovićevih advokata. Pored Joksovića za zloupotrebe sa štamparijom optužen je i Miloš Nikolić, direktor i suvlasnik štamparije BMG-NM.

Joksoviću i Nikoliću na teret se stavlja da su zloupotrebom položaja tokom 2013. i 2014. godine pribavili Joksoviću protivpravnu imovinsku korist od 207.793.785 dinara.

Prema pisanju medija tužilaštvo sumnja da je Miloš Nikolić bez saglasnosti stečajnog upravnika BMG Joksoviću u aprilu 2013. prodao halu i trafostanicu po ceni koja je bila gotovo upola manja od tržišne.

Godinu dana kasnije, kako se sumnja, Joksoviću je omogućeno da postane vlasnik celokupne imovine BMG, tačnije svih objekata i mašina.

Joksović je, kako navode mediji, nedugo zatim preduzeću iz Zagreba prodao mašine, takođe bez odobrenja stečajnog upravnika.

Miloš Nikolić takođe je bio na optuženičkoj klupi u slučaju protiv grupe Darka Šarića zbog optužbi da je pomogao u skrivanju Nebojše Joksovića, ali je oslobođen.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 



Tokom tog postupka Nikolić je sudu govorio da Joksović pokušava da mu otme imovinu i da se bavi kriminalom.

Pomenuta štamparija je bila meta bombaških napada 2011. i 2015. godine.

Za Šarićevu odbranu Joksović nepouzdan svedok
 

Darko Šarić kao i drugi okrviljeni u procesu za krijumčarenje kokaina u više navrata su označili Joksovića kao nepouzdanog svedoka, koji prema njihovim tvrdnjama, svedoči na njihovu štetu kako bi se domogao njihove imovine.

Šarić je svedočio tokom suđenja da je Joksoviću dao četiri miliona evra za kupovinu štamparije i da sada rasprodaje nešto što nije njegovo.

Šarić i pripadnici njegove kriminalne grupe prvostepeno su osuđeni na višegodišnje kazne zatvora zbog krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, dok im je za pranje novca Apelacioni sud presudu ukinuo i vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Joksović je u tom procesu zbog svedočenja protiv Šarića osuđen na simboličnu kaznu od pet meseci zatvora.

Šarić je zajedno sa svojim advokatom i još nekoliko pripadnika organizovane kriminalne grupe uhapšen 14. aprila zbog sumnje da su počinili brojna krivična dela među kojima je i planiranje ubistva Joksovića.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NEBOJŠA JOKSOVIĆ, svedok-saradnik u postupku protiv DARKA ŠARIĆA! Saslušan u TOK, a evo šta je rekao na sudu
Hronika

NEBOJŠA JOKSOVIĆ, svedok-saradnik u postupku protiv DARKA ŠARIĆA! Saslušan u TOK, a evo šta je rekao na sudu

Nebojša Joksović, svedok-saradnik u postupku protiv Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, saslušan je danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu kao svedok u istrazi koja je krajem maja pokrenuta zbog sumnje da su Pljevljak i ostali osumnjičeni planirali i pripremali njegovu likvidaciju

21.07.2022

14:17

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija