• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.10.2022

13:02

OTKRIĆU KO JE PETRU PREDAO UBICI U RUKE! Majka ubijene devojčice na protestu ispred Centra za socijalni rad u Vršcu!

Informer

Vesti

OTKRIĆU KO JE PETRU PREDAO UBICI U RUKE! Majka ubijene devojčice na protestu ispred Centra za socijalni rad u Vršcu!

Podeli vest

Rekla sam im da će se ovo desiti, ali nisu mi verovali. Sve ću da objasnim, sve ću otkriti, ali samo malo vremena da prođe, jedva izdržavam ovo, poručila je na protestu Suzana Budimirović, majka male Petre (3), koju je udavio otac

Otkriću ko je moju ćerku predao ubici u ruke. Rekla sam im da će se ovo desiti, ali nisu mi verovali, ženama se ništa ne veruje. Sve ću da objasnim, sve ću papire pokazati, ali samo malo vremena da prođe, dok smognem snage...

Ovo je u petak ispred Centra za socijalni rad (CSR) u Vršcu poručila Suzana Budimirović, majka male Petre, koju je u utorak udavio njen otac Marko.

U Centru sve negirali

Očajna Suzana je prisustvovala protestu ispred Centra, na kom se okupilo stotinak Vrščana, negodujući jer su socijalni radnici, navodno, u ponedeljak procenili da Marko Budimirović nije opasan za ćerku, a on ju je samo dan kasnije u iznajmljenom stanu udavio u kofi punoj vode, nakon čega se obesio.

Foto: Informer

Majka ubijenwe devojčice na protestu ispred Centra za socijalni rad

- Sve ću da objasnim, sve kroz šta sam prošla i koliko mi se nije verovalo. Sve će se dokazati kroz šta sam prošla, svi su umreženi... Osnovaću fondaciju, boriću se da se više nikom ne desi ono što je mojoj ćerki i meni. Borac sam, izdržaću sve, zbog Petre i da bih spasla drugu decu i žene - kazala je Suzana tokom protesta, na kom su socijalnim radnicima upućene poruke "Krv je na vašim rukama" i "Institucije treba da štite".

Samo sat vremena nakon protesta, Centar za socijalni rad u Vršcu prvi put se oglasio saopštenjem nakon zločina, i praktično su negirali sve Suzanine optužbe na njihov račun.

Monstrum sahranjen

Foto: privatna ahiva

Marko Budimirović

Marko Budimirović sahranjen je u petak na gradskom groblju u Vršcu, gde je dan ranije ispraćena na poslednji počinak i njegova ćerka, koju je zverski ubio. Markovoj sahrani prisustvovali su samo malobrojni rođaci.

- Centar za socijalni rad Grada Vršca nije vršio postupak poveravanja starateljstva maloletnog deteta, niti predlagao model viđenja deteta sa ocem, jer postupak za razvod braka supružnika do tragičnog događaja nije ni pokrenut pred nadležnim sudom, pa samim tim nije bilo ni moguće dodeliti starateljstvo nad detetom, niti dati bilo kakvo mišljenje o modelu viđanja deteta - navodi se u saopštenju koje je potpisala v. d. direktora Mirjana Knežević, i dodaje:

- Medijske informacije da je otac preuzeo maloletno dete na osnovu dozvole Centra za socijalni rad neposredno pre ubistva su netačne, jer se otac nije ni pojavljivao u našoj ustanovi od dana prijave za nasilje u porodici 30. aprila 2022, zbog kojeg su mu izrečene hitne mere zabrane prilaska i iseljenja iz porodične kuće. U Centru za socijalni rad sprovodi se inspekcijski nadzor od strane Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Na drugoj strani, istragu u Centru za socijalni rad pokrenulo je i Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Cilj je da se utvrdi ko je odgovoran za to da Marko Budimirović dobije pravo na samostalno viđanje ćerkice Petre.

- Tužilaštvo proverava da li je bilo nesavesnog rada u socijalnoj službi ili su možda zaposleni u ovoj instituciji počinili i neko drugo krivično delo koje je dovelo do tragedije - kazali su nam u tužilaštvu.

Katastrofalna procena

Podsetimo, Budimirović je samo šest dana pre zločina osuđen za nasilje u porodici jer je godinama psihički i fizički maltretirao suprugu Suzanu. Izvor iz istrage kaže da je Suzana posle višegodišnje torture prvi put prijavila Marka za nasilje tek 29. aprila ove godine, nakon što ju je pretukao posle banalne svađe oko keksa koji je dala ćerki.

- Dobio je 27. septembra uslovnu kaznu od godinu dana zatvora, sa rokom provere od tri godine, ali i meru obaveznog psihijatrijskog lečenja jer je imao mešoviti poremećaj ličnosti i patio je od anksiozne depresije. Nakon toga su socijalni radnici procenili da je opasan za suprugu, ali ne i za ćerku - objasnio je naš izvor.

Marko je potom, 4. oktobra, odveo ćerku u iznajmljeni stan u Vršcu, nakon čega je supruzi poslao poruku da će ubiti i dete i sebe. Zatim je malu Petru udavio u kofi punoj vode i obesio se u susednoj prostoriji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija