• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.10.2022

17:36

NASTAVLJENO SUĐENJE KONTIĆU ZA ZVERSKO PREBIJANJE! Odbrana se hvata za slamku, tvrde da je snimak tuče montiran!

Vesti

NASTAVLJENO SUĐENJE KONTIĆU ZA ZVERSKO PREBIJANJE! Odbrana se hvata za slamku, tvrde da je snimak tuče montiran!

Podeli vest

U novosadskom Višem sudu nastavljeno je suđenje Ivanu Kontiću iz Nikšića koji je optužen da je 24. avgusta 2020. godine u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu zverskim prebijanjem pokušao da ubije Miljana Mandića (29) iz Beograda

Na današnjem ročištu saslušan je sudski veštak Uroš Muškinja u kojeg Kontićeva odbrana polaže najviše nade zato što od samog početka suđenja tvrdi da je snimak koji se pojavio u javnosti "montiran i da nije ceo", već da se vide samo oni delovi koji njihovom klijentu čine štetu.

Govoreći o spornim snimcima koje su zabeležile nadzorne kamere u noći kada se dogodio incident, sudski veštak Uroš Muškinja izjavio je da su, po njegovom mišljenju, video snimci kopirani na više različitih mesta na hard disku ali da imaju isti sadržaj.

On je istakao da je veštačen kompjuter na kom se nalaze dva hard diska i dodao da je veštačeno i kućište računara ali ne i sporni snimak koji ni ovoga puta nije bio prikazan u sudnici. Veštak nije mogao mogao da se izjasni da li na video snimku postoje audio zapisi, jer bi to trebalo drugo odeljenje da utvrdi.

Foto: printscreen/mup

 

Jedan od branilaca Ivana Kontića, advokat Zora Dobričanin Nikodinović je istakla da ne postoji originalni snimak.

- Na današnjem ročištu saznali smo da ne postoji originalni video zapis jer je taj snimak neko uništio, već da postoji deo snimka koji je neko snimio na hard disk - zaključila je Dobričanin Nikodinović uz napomenu da je "apsolutno jasno da su ovaj proces i Ivan Kontić žrtva manipulacije video zapisa, te da je nekome bilo važno da snimak plasira u medije".

Na današnjem ročištu saslušan je i svedok Bojan Kulačanin koji je izjavio da u celosti ostaje pri svom iskazu datom u tužilaštvu da je u jednom momentu video neko koškanje ispred lokala.

- Nisam u tom koškanju video ni Kontića ni Mandića. Video sam 10 ljudi ispred lokala, ali ne bih mogao da ih prepoznam - izjavio je Kulačanin i dodao da ne može da se seti da li je Kontić nešto pričao u trenutku dok je bio sa tom osobom koja leži na zemlji.

Foto: Uprava policije

 

Rekao je da je bio u svađi sa devojkom i zbog toga pod dejstvom alkohola te da je video kada je izašao ispred lokala Mandića na zemlji i Kontića koji ga udara ali da tada nije znao da je Mandić u pitanju.

On je pred sudskim većem precizirao da je video da je Kontić osobi, koja se nalazila na zemlji ležeći na stomaku, savija ruku u "polugu", a da je ta osoba pružala otpor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija