• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

22.10.2022

23:20

"PUSTIO JE DA JE ŽIVU JEDU CRVI"! Krivčna prijava protiv nevenčanog muža žene iz Majdanpeka, držao je u nehumanim uslovima i pustio da ISTRULI

Vesti

"PUSTIO JE DA JE ŽIVU JEDU CRVI"! Krivčna prijava protiv nevenčanog muža žene iz Majdanpeka, držao je u nehumanim uslovima i pustio da ISTRULI

Podeli vest

Jasmina Nikolić kaže da je podnela krivičnu prijavu protiv nevenčanog muža pokojne Ljiljane Paćević iz Rudne Glave čija tragična sudbina zaprepastila javnost u Srbiji.

Moju sestru ubio je njen nevenčani muž! Nije u nju pucao. Još gore. Pustio je da je živu jedu crvi. Šlogiranu ju je ostavio u ostavi, u prljavštini, i nije o njoj brinuo. Umrla je kasnije u bolnici, u mukama. Da ju je pazio, danas bi bila živa. U petak smo joj dali 40 dana, a sada samo želim pravdu da bi ona bila spokojna na onom svetu.

Ovako je, dan nakon izlaska na groblje, za Kurir govorila Jasmina Nikolić, sestra Ljiljane Paćević iz Rudne Glave kod Majdanpeka, koja je preminula u noći između 11. i 12. septembra u Opštoj bolnici u Majdanpeku, gde je primljena šlogirana, u zanemarenom stanju, s dekubitalnim ranama punim crva.

Nju je mesecima nevenčani suprug D. R. držao u nehumanim uslovima, otkad se šlogirala početkom godine.

- Od šloga sestra nije mogla da priča. Informacije o njoj dobijala sam od snaje njenog nevenčanog supruga. On mi se nije javljao. Nisam mogla da idem kod nje jer sam bolesna i živim u drugom gradu. Bila sam joj u poseti 20. marta i videla da živi u prljavštini, da nema ni kupatilo, da ne može da govori, ali je jela, pila. Nije bila loše kao na kraju. Ipak sam o onome što sam videla obavestila Centar za socijalni rad. Molila sam da je smeste u neku ustanovu kad već ja ne mogu da je pazim, a on neće, iako mu je više od 10 godina bila dobra dok je bila zdrava - priča Jasmina.

Dodaje da je već sve to napisala i u krivičnoj prijavi koju je protiv D. R. podnela Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu, odeljenju u Majdanpeku.

- O ovom slučaju obavešteni su policija, Centar za socijalni rad i dežurni lekari. Jedini odgovor koji je Jasmina dobila je da niko nije nadležan za postupanje. Tek kad je obavestila novinare, dežurna služba Opšte bolnice u Majdanpeku je izašla i zbrinula Ljiljanu. Nakon zbrinjavanja oporavak je tekao sporo sve dok ona nije preminula - navedeno je, između ostalog, u krivičnoj prijavi, u kojoj se navodi i da je optuženi D. R. u uračunljivom stanju zanemarivao Ljiljanu, svestan svog dela, kao i da je to delo zabranjeno.

Sestra preminule Ljiljane kaže da D. R. nije mario za Ljiljanu ni kad je ona napokon smeštena u bolnicu.

- Najpre je tvrdio da ona odbija bolničko lečenje. A ona nije ni mogla da se pita išta, da potpisuje, kad nije mogla da rasuđuje. I kad smo je konačno smestili u bolnicu, nije ni lekarima hteo da se javi. Nikada nije doneo njenu knjižicu, ličnu kartu, pa ni kad je umrla. Bolnica je imala foto-kopiju lične karte iz Centra za socijalni rad. Na osnovu toga je izdat izvod iz knjige umrlih. Nije joj došao na sahranu, ni na grob.

Ljiljanu Paćević je na groblju u Zaječaru sahranila sestra Jasmina.

Ljiljanin račun prazan?

Preminula Ljiljana Paćević bila je primalac socijalne pomoći, koju je dobijala na tekući račun. Njena sestra Jasmina tvrdi da je D. R. govorio kako ne može da podigne novac s njenog računa otkad se ona razbolela. S druge strane, sestra navodno ima saznanja da je nakon Ljiljanine smrti na računu bilo samo 136 dinara. Pitaju se gde je novac. Iz Centra za socijalni rad Majdanpek kažu da te informacije ne mogu da nam pruže jer su "određeni postupci u toku".

Muž može da robija i do osam godina

D. R., protiv kog je podneta krivična prijava, sumnjiči se da je izvršio krivično delo kršenje porodičnih obaveza, član 196, stav 3, u kom se navodi sledeće:

- Ko kršenjem zakonom utvrđenih porodičnih obaveza ostavi u teškom položaju člana porodice koji nije u stanju da se sam o sebi stara i nastupi njegova smrt, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija